Jesse Malin si pořídil míšní infarkt

Jesse Malin e1686909313925

Jesse Malin (narozen 26. ledna 1967), americký rockový hudebník, kytarista a skladatel odstartoval život rockové hvězdy v newyorské hardcore kapele Heart Attack a stal se známým jako zpěvák punkových D Generation. V současnosti je sólovým umělcem, nahrál řadu alb, včetně velmi úspěšného Sunset Kids. V průběhu kariéry Malin spolupracoval s Brucem Springsteenem, Billie Joe Armstrongem z Green Day, Bryanem Adamsem a mnoha dalšími. V květnu tohoto roku utrpěl vzácnou mozkovou příhodu, která ovlivnila používání jeho nohou.

Poslední březnovou sobotu v newyorské Webster Hall dělal Jesse Malin to, co už tisíckrát předtím: seskočil z pódia a prodral se vyprodaným davem k zadnímu baru, na který vylezl, aby si dal ještě hudební přídavek. Nesměla chybět jeho ikonická píseň „She Don’t Love Me Now“. To vše se náhle změnilo, když název jeho první kapely získal nový význam. Ze srdečního infarktu v názvu se stala mrtvice v Malinově páteři. Jen pár týdnů po triumfálním koncertu Webster Hall, oslavě 20. výročí jeho sólového debutu The Fine Art of Self Destruction, utrpěl Malin při večeři mimořádně vzácný infarkt míchy.

Míšní infarkt (syndrom zadní míšní arterie, anglicky posterior spinal artery syndrome) se vznikem velmi podobá cévní mozkové příhodě. Příčinou vzniku je nejčastěji aterosklerotický plát, který bývá lokalizován v oblasti aorty. V případě uzavření zadní míšní arterie vzniká infarktové ložisko, které způsobí poškození míchy. Nejčastěji bývá postižena hrudní část míchy. Na setkání s přáteli u příležitosti ročního výročí úmrtí Howieho Pyra, Malinova bývalého spoluhráče z D Generation a nejlepšího přítele, pocítil palčivou bolest v bederní oblasti, která se pomalu stěhovala po jeho bocích, přes stehna a do pat. Zhroutil se na podlahu restaurace, nemohl chodit. “Všichni nade mnou stáli jak ve filmu Rosemary má děťátko a radili se, a já jsem tam byl přítomen, ale nevěděl jsem, co se děje s mým tělem,” říká Malin během telefonátu ze svého pokoje v rehabilitačním zařízení v New Yorku.

Znehybněného a otupělého Malina odnesl zpěvák skupiny Murphy’s Law Jimmy G z italské restaurace na chodbu nedalekého bytu, kde byla přivolána sanitka, která ho odvezla do nemocnice. To bylo 4. května a notoricky známý svou fyzičkou, energický umělec, jehož první veřejný skok na pódiu byl zdokumentován ve věku 14 let v celostátní televizi během představení skupiny Fear v pořadu Saturday Night Live, byl od té doby paralyzován od pasu dolů. “Toto je nejtěžších šest týdnů, které jsem kdy měl,” říká. „Bylo mi řečeno, že tomu ve skutečnosti nerozumí a nejsou si jisti šancemi. Zprávy od lékařů byly těžké a během dne jsou chvíle, kdy se vám chce brečet a kdy se bojíte. Ale pořád si říkám, že to zvládnu. Chci opět obnovit fungování svého těla.” Držme mu palce.

Písničku Jesse Malina a Bruce Springsteena „Broken Radio ’22“ si poslechnete zde:

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

IRON MAIDEN Do pekla a zpět

„Noc byla černá a bylo zbytečné se bránit. Peklo s ohněm bylo zplozeno, aby bylo osvobozeno. Pochodně plály a posvátné nápěvy byly odříkány. Rituál začal, Satanovo dílo bylo dokonáno.“ „6-6-6, číslo pro tebe a mne!“ (The Number of the Beast) TEXT: MARCEL KOTEK Po pětileté existenci promluvili Iron Maiden jako pozdější pionýři nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM) k metalovému…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE