Na 41. Prázdninách v Telči vystoupí víc než sto hudebníků a divadelníků

foto Ilustrační foto - Antikvartet Dušana Vančury vystoupil 8. srpna 2021 na rekonstruovaném nádvoří státního zámku v Telči na Jihlavsku na 39. ročníku multižánrového festivalu Prázdniny v Telči.

Telč (Jihlavsko) - Více než sto hudebníků se vystřídá na letošním festivalu Prázdniny v Telči. V úvodu sedmnáctidenní akce 28. července vystoupí zpěvák Ondřej Ruml spolu s Petrem Píšou a třešťským swingovým orchestrem Zatrestband. Zahájení festivalu bude zároveň poctou filmu Až přijde kocour, řekl dnes novinářům za organizátory Vojtěch Kolář.

"Budeme zvát lidi, aby přišli pokud možno barevně oblečení, jako ve filmu," řekl Vojtěch Kolář. Film Vojtěcha Jasného byl z velké části natáčený v Telči a okolí, od jeho premiéry letos uplyne 60 let. Děj se odehrává v městečku, kam přijedou cirkusáci s kocourem, který musí mít oči zakryté černými brýlemi. Jeho pohled totiž způsobuje zbarvení lidí podle jejich charakteru.

Program 41. ročníku festivalu se bude odehrávat na pěti scénách. "V jedinečné atmosféře na nádvoří zámku vystoupí například Druhá Tráva a Bratři Ebenové, Javory beat, Vlasta Redl s kapelou nebo na Anděla nominovaný herec a písničkář Vladimír Javorský," uvedl Milan Kolář.

Po delší pauze v Telči zahraje kapela Condurango herečky a zpěvačky Báry Hrzánové. Dalšími taháky podle organizátorů budou vystoupení Karla Plíhala, Hradišťanu nebo písničkáře Pavla Lohonky Žalmana. O zakončení festivalu se postará Vlasta Redl s kapelou, kterého doprovodí jeho dcera Lucie Redlová. V doprovodném programu je divadelní pohádková scéna v zámeckém parku, odpolední hraní na Kocouří scéně na náměstí Zachariáše z Hradce, tvůrčí dílny i klubové koncerty. Podrobný program je na webu festivalu.

Návštěvnost Prázdnin v Telči se pohybuje okolo 10.000 lidí, uvedl Milan Kolář. Postupně se k festivalu přidávaly další akce. "Je neuvěřitelné, kolik se toho díky místním šikovným pořadatelům během našeho festivalu děje," uvedl. Konají se například závody dračích lodí na Štěpnickém rybníku, charitativní Běh městem šťastných lásek a parní léto s víkendovými výletními jízdami parního vlaku na trati mezi Kostelcem u Jihlavy, Telčí a jihočeskými Slavonicemi.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.04.2024 ČTK

Reklama

24°C

Dnes je pondělí 29. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 19°C

Celá předpověď