Ve Vizovicích vrcholí Masters of Rock, na festival přijely tisíce fanoušků

foto Fanoušci na festivalu rockové a metalové muziky Masters of Rock ve Vizovicích, který 14. července 2023 pokračoval druhým dnem.

Vizovice (Zlínsko) - Ve Vizovicích na Zlínsku dnes vrcholí rockový a metalový festival Masters of Rock. Přehlídku navštívilo během uplynulých čtyř dní téměř 20.000 fanoušků tvrdé muziky ze 36 zemí světa. Letošní ročník byl náročný kvůli tropickým teplotám, kapely i diváci to však zvládli, řekl ČTK ředitel pořádající agentury Pragokoncert Bohemia Jiří Daron. Poslední festivalový den zakončí v nočních hodinách koncert švédské kapely Amon Amarth a její melodický death metal.

"S ročníkem jsme spokojeni, festival probíhal hladce, na druhou stranu to ztěžovalo počasí, které tady panovalo. Velké poděkování za výkony v takových vedrech patří především kapelám, ale i fanouškům před stage, kde bylo šílené vedro, že vydrželi hlavně v těch odpoledních hodinách. Fanoušci byli však nadšení, vše na sebe navazovalo, jak mělo. Platí, že pro spoustu světových kapel je Masters of Rock jeden z nejoblíbenějších festivalů v rámci celého světa," uvedl Daron.

Na festival, který se odehrál od čtvrtka v areálu vizovické likérky Rudolf Jelínek, podle pořadatelů zavítali letos fanoušci z 36 zemí světa. "Tento ročník se přiblížil k dvacetitisícové návštěvě. Máme i přehled, ze kterých zemí k nám fanoušci přijeli, evidujeme to podle toho, kam vstupenky odcházejí," uvedl ředitel pořádající agentury. Zmínil například přítomnost fanoušků ze Španělska, Austrálie, Finska, ale i z Mexika. "Cestují na Masters of Rock opravdu z velké dálky," dodal Daron.

Samotní účastníci si pochvalovali nejen skvělou muziku, ale i přátelskou atmosféru. Zvládnout se podle nich dala i tropická vedra. "Sobotní vedro pomáhali kromě pitného režimu zvládat i pořadatelé a hasiči, kteří návštěvníky areálu zkrápěli vodou. To bylo příjemné. Navíc mají lidé venku k dispozici i několik kohoutků s vodou, pod kterými si namáčeli hlavu, trička nebo šátky. My také nosíme klobouky, které jsou ale tedy úplně propocené," řekl dnes ČTK jeden z účastníků festivalu. Z koncertů, který s přáteli viděl, jej podle jeho slov nejvíce zaujal koncert kapel Airbourne a Feuerschwanz.

Festival letos fanouškům nabídl na dvou pódiích vystoupení 80 kapel. Mezi hlavní hvězdy patřila německá thrashmetalová legenda Kreator, jejíž koncertem vyvrcholil čtvrteční program, nizozemští symfoničtí metalisté Within Temptation, švédská rocková stálice Europe, finská powermetalová kapela Sonata Arctica, všestranná finská zpěvačka Tarja Turunenová nebo australská hardrocková formace Airbourne.

Kvůli festivalu a velkému počtu fanoušků byly v pohotovosti desítky policistů. Dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu a kvůli riziku krádeží se pohybovali na čtyřkolkách také ve stanových městečkách. Podle policejního mluvčího Petra Jaroše řešili policisté na místě jedno náhlé úmrtí, neshledali však podezření z cizího zavinění. "Z pohledu policie jsme nemuseli dosud řešit žádnou mimořádnou událost, řešili jsme však řadu přestupků, ať už to byl alkohol u řidičů či přestupky vůči občanskému soužití. Na začátku festivalu jsme řešili také krádeže ve stanech," řekl dnes ČTK Jaroš.

Masters of Rock, který skončí v noci na pondělí, má dlouholetou tradici, letos se uskutečnil jeho 19. ročník.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.04.2024 ČTK

Reklama

24°C

Dnes je neděle 28. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 16°C

Celá předpověď