Hlavní obsah

The Killers při koncertu v Gruzii vytáhli diváka na pódium. Byl to Rus a bylo zle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se zlou se potázala americká rocková kapela The Killers při svém úterním koncertu v Gruzii. Když totiž v rámci vystoupení jako obvykle pozvala na pódium člověka z hlediště, ukázalo se, že je to Rus. Publikum reagovalo pískotem a bučením. Zvolání frontmana Brandona Flowerse, že jsme všichni „bratři a sestry“, situaci vůbec nezachránilo. Někteří lidé dokonce začali demonstrativně odcházet.

Foto: Profimedia.cz

Koncert kapely The Killers

Článek

The Killers se později omluvili. Mysleli to prý dobře. „Dobří lidé Gruzie, nikdy jsme neměli v úmyslu kohokoliv urazit. Uvědomujeme si, že komentář, který má naznačit, že všichni diváci a fanoušci The Killers jsou ‚bratři a sestry‘, mohl být špatně pochopen,“ napsala kapela na Facebooku.

Rusové to přesto, že do sousední země hromadně utíkají před Putinovým režimem, v Gruzii nemají lehké. Neměli je tam vzhledem k historickým konfliktům rádi už před ruskou invazí na Ukrajinu a od začátku války nevole místních ještě více narostla, upozornila agentura Reuters.

Incidentu si všimla ruská agentura Ria Novosti a zveřejnila video. Všimla si ho také ukrajinská média.

Skupina The Killers hraje alternativní rock. Prodala miliony alb a vysloužila si sedm nominací na hudební ocenění Grammy. V gruzínském městě Batumi na pobřeží Černého moře v úterý koncertovala v rámci svého evropského turné.

V živé paměti Gruzínců je z poslední doby především válka o Abcházii a Jižní Osetii z roku 2008. Rusové tehdy vojensky podpořili separatisty z autonomních území, které se chtěla Gruzie pokusit dostat plně pod kontrolu a integrovat. Moskva provedla invazi a území obsadila.

Že si na to Gruzínci stále pamatují, prokázali letos v červenci. Výletní loď Astoria Grande s několika stovkami turistů z Ruska na palubě musela předčasně opustit gruzínský přístav Batumi. Donutily ji k tomu masivní demonstrace v reakci na vyjádření několika ruských turistů na podporu okupace Abcházie.

Už příjezdu lodi přitom předcházely protiruské protesty jak v přístavním městě Batumi, tak i v gruzínském hlavním městě Tbilisi.

Ruská lodi, jdi do pr…, tentokrát v Gruzii. Ruské turisty vyhnali z přístavu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám