Punkeři míří do Volyně. Hrát jim budou Cockney Rejects, No Turning Back, The Fialky i Skywalker

Vydáno 16.08.2023 | autor: iREPORT

To nejlepší z české i zahraniční punk-rockové a hardcore scény, vychlazené pivo, rodinná atmosféra a bazén uprostřed areálu – právě taková je už dvanáct let Summer Punk Párty v jihočeské Volyni. Festival se letos uskuteční 18. a 19. srpna a tradičně láká na bohatý hudební i doprovodný program.

Punkeři míří do Volyně. Hrát jim budou Cockney Rejects, No Turning Back, The Fialky i Skywalker Punkeři míří do Volyně. Hrát jim budou Cockney Rejects, No Turning Back, The Fialky i Skywalker

Hlavními hvězdami letošního ročníku bude britská oi-punková legenda Cockney Rejects, která je na svém vůbec posledním turné, a holandská hardcore stálice No Turning Back, jejíž cesty do naší malebné republiky příliš často nevedou, o to exkluzivnější jejich set bude. Chybět nebude ani host z USA, tím v tomto ruce budou hardcore-punkeři Gang Green. Ti vznikli před více než čtyřmi dekádami v Bostonu a stáli u zrodu tamní scény, která zásadně ovlivnila celý žánr. Perličkou programu je návštěva z Faerských ostrovů – jen kvůli koncertu na volyňské plovárně přiletí tamní partička Joe & Shitboys, jimž vysekl poklonu i samotný Iggy Pop.

Zahanbit se nenechá ani domácí scéna – v programu nechybí matadoři The Fialky, se svou jedinou letní show přijedou Hopes, po několika letech se vrátí Skywalker nebo Punk Floid, premiéra naopak čeká Tragedis nebo Burning Steps. Nastupující generaci budou reprezentovat Glad For Today, Lighthouse Keeper nebo No Face No Case. Speciální bazénový set tentokrát obstará Stará puška.

Hudba navíc zdaleka není to jediné, co na návštěvníky čeká – dopřát si kromě nadupaných setů můžou i koupačku s výhledem na pódium, nechat si udělat charitativní tetování v Monster Energy zóně, poslat pohled kamarádům přímo z merch stánku, vyfotit se ve fotokoutu, okoštovat speciální festivalový cider a hromadu dalších aktivit. Vstupenky zakoupíte tady.

TZ, foto: archiv Summer Punk Párty Volyně
Témata: Summer Punk Párty Volyně, Cockney Rejects, No Turning Back, The Fialky, Skywalker, Staré pušky, Punk Floid, Tragedis, Burning Steps, Glad For Today, Lighthouse Keeper, No Face No Case

zavřít