LIVE: Monkey Business v Ostravě vzpomínali na Vaša Patejdla, bavili i J.A.R.

Vydáno 01.09.2023 | autor: Alena Kaňová

Když Matěj Ruppert spolu s Terezou Černochovou rapovali, ať žijí Ostrava a Monkey Business, a zpěvák s notnou dávkou humoru podotknul: "No, nechtěl bych teď hrát po nás!" , skvěle avizoval příchod J.A.R., přátel, se kterými si nemusí na nic hrát, a které pojí láska k hudbě. Dvojice kapel poslední srpnový den zahrála na Slezkoostravském hradě.

LIVE: Monkey Business v Ostravě vzpomínali na Vaša Patejdla, bavili i J.A.R. LIVE: Monkey Business v Ostravě vzpomínali na Vaša Patejdla, bavili i J.A.R.

Monkey Business + J.A.R.
Ostrava, Slezskoostravský hrad
31. 8. 2023

Ač kapela Monkey Business skvěle reprezentuje naši funkovou scénu již přes dvacet let, absolutně jí to neubírá na energii. Promyšlená souhra klávesových nástrojů, jazzových linek, skvělých vokálů a pěveckých "kudrlinek" Matěje Rupperta a Terezy Černochové na pódiu doslova elektrizuje. Osvědčené skladby doplněné zajímavou choreografií přesně ve stylu funky, jak má být. Při obrovském nasazení všech muzikantů tak zkrátka servírují skvělou párty, kterou je třeba si užít hlavně společně.

V tomto duchu se nesl celý koncert v krásném prostředí Slezskoostravského hradu. Pokud by mohl mít své motto, v tomto případě by znělo: "Na nic nemyslete a pojďte společně s námi tančit a slavit!" Kapela sázela hit za hitem, Matěj Ruppert s Terezou Černochovou létali po pódiu rychlostí okem téměř nepostřehnutelnou. Čas si našli i na krátkou vzpomínku na nedávné Colours of Ostrava. Mimochodem - právě na Colours kapela zahrála píseň Davida Stypky jako připomínku narozenin tohoto výjimečného umělce. Tentokrát zcela nečekaně, ač možná někteří doufali, patřila vzpomínka jinému velkému hudebnímu jménu - uprostřed písně My friends Matěj Ruppert fenomenálně zazpíval část skladby Ak nie si moja. Areál v tu chvíli myslel jen na jednoho člověka - Vaša Patejdla.

Po Monkey Business už na pódium naskočili J.A.R. s Romanem Holým, Otem Klempířem a Michaelem Viktoříkem. Jejich koncert si nenechali ujít již zmiňovaní Ruppert s Černochovou, kteří kamarády sledovali pod pódiem. A nutno podotknout, že atmosféra byla výborná! Sestava kromě jiného nabídla přítomným písně z aktuální desky Jezus Kristus Neexistus?, které mnozí už teď považují za desku roku. A není divu. I naživo zněla skvěle.

Téměř tříhodinový playlist obou kapel byl specifický, barevný, nesrovnatelný, mnohdy neuchopitelný, provokující a k tomu všemu radostí, kterou může přinést jen skvělá muzika.

Text a foto: Alena Kaňová
Témata: Monkey Business, J.A.R., Slezkoostravský hrad, Ostrava

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít