shop.musicserver.cz
Nové desky 37/2023 - od Thirty Seconds To Mars přes Demi Lovato po The Pretenders

Nové desky 37/2023 - od Thirty Seconds To Mars přes Demi Lovato po The Pretenders

Vydáno: 20.09.2023 19:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Concord Records

V polovině září bojuje o přízeň hudebních fanoušků pestrá parta, v níž nechybějí Thirty Seconds To Mars, rocková Demi Lovato, neúnavní Pretenders, rappeři Diddy a Vic Mensa, bluegrassový Willie Nelson, Stephen Marley, chameleoni Needtobreathe, popová Madison Beer, Sto zvířat, jazzman Joshua Redman, countryoví Dan + Shay nebo K. Flay.

V pátek 15. září vyšly tyto nové tituly:


Thirty Seconds To Mars - It's The End Of The World But It's A Beautiful Day žánr: moderní pop

Thirty Seconds To Mars - It's The End Of The World But It's A Beautiful Day
Šestá studiovka populární americké formace Thirty Seconds To Mars je bezesporu jedním z nejočekávanějších alb tohoto roku. Jde o první nahrávku, na které se nepodílí kytarista Tomo Miličevič, který ze sestavy odešel v roce 2018. Z rádií můžete znát trojici singlů "Stuck", "Get Up Kid" a "Seasons" a kromě těchto kousků tracklist obsahuje dalších osm položek. Ty v dosavadních recenzích získaly velice pestré recenze. Vybrat ze dvou stovek songů, které hudebníci pro novinku připravili, asi nebyla žádná sranda. Další ukázky z nového CD najdete na YouTube.


Mitski - The Land Is Inhospitable And So Are We
žánr: americana / country / folk / orchestral pop

Mitski - The Land Is Inhospitable and So Are We
Pouhý rok po (povedené, ale žel nedoceněné) desce "Laurel Hell" přichází Mitski se svou sedmou studiovou kolekcí. Pojmenovala ji "The Land Is Inhospitable And So Are We" a hovoří o ní jako o dosud nejvíce americké nahrávce. Proč? Nechala se totiž inspirovat westernovými soundtracky (ale také tvorbou skladatelů jako Arthur Russell, Igor Stravinskij, Scott Walker, Caetano Veloso a Faron Young) a natáčela v Nashvillu (a taky v LA). Spolu s producentem Patrickem Hylandem pak přizvala 17členný sbor (jeho party sama aranžovala) a orchestr s dirigentem Drewem Ericksonem. Ústředním tématem jedenácti songů je láska a nutno poznamenat, že kritici se do "emocionálního, syrového" výsledku skutečně doslova zamilovali - hodnocení na metacritic se zakulatilo na 90 %. Koukněte na YouTube, třeba se zamilujete taky.


Demi Lovato - Revamped
žánr: rock / power pop

 Demi Lovato - Revamped
Zpět ke kořenům - to by mohl být podtitul alba "Revamped" Demi Lovato. Kdo zná její první dvě desky, ví, že svoji kariéru startovala v mixu rocku a power popu. Na letošní nahrávce se k nim naplno vrací. Neděje se tak ovšem prostřednictvím nových písniček, ale vybraných starších kousků, mezi něž se zatoulaly i hity "Skyscraper", "Sorry Not Sorry", "Heart Attack" nebo "La La Land". Cestu zpět šoféroval producent Oak Felder, jehož služeb vedle americké zpěvačky využívají také Alessia Cara, John Legend, Lizzo nebo Kehlani. Rockový lesk novým verzím v roli hostů přidali navíc Slash, Nita Strauss, The Maine a Bert McCracken z The Used. Jak se vám budou tvrdší úpravy nejen výše zmíněných pecek líbit, zjistíte na Demiině YouTube profilu. Dojmy nám můžete sdělit v komentářích.


The Pretenders - Relentless
žánr: rock / pop rock

Pretenders - Relentless
Po pěti letech od vydání úspěšného alba "Hate for Sale" je tu konečně další materiál od The Pretenders. Debut jedné z nejvlivnějších rockových skupin všech dob z roku 1979 byl kritiky i fanoušky přijat velmi pozitivně a muzikantům přinesl celosvětový úspěch. Novinka "Relentless" je poctou klasickému rocku a popu, ale zároveň je to i moderní a aktuální nahrávka. Band desku natáčel v losangeleském studiu Henson Recording Studios a spoluprodukovali ji zpěvačka Chrissie Hynde společně s kytaristou Jamesem Fordem. Jak zní výsledek, můžete posoudit na YouTube.


Staind - Confessions Of The Fallen
žánr: post grunge / nu metal

Staind - Confessions Of The Fallen
Americká rocková skupina Staind, která se proslavila v první polovině nultých let svými emocionálně nabitými texty a charakteristickým zvukem, se po dlouhých dvanácti letech vrací s novým studiovým počinem. Ten nese název "Confessions Of The Fallen". Kapela se v deseti nových písních vrací ke svým kořenům. Kombinuje prvky alternativního metalu, post-grunge a nu metalu. Texty jsou však mnohem osobnější a reflektují prožitky zpěváka a kytaristy Aarona Lewise z posledních let. "Píšu o věcech, které jsem prožil a s nimiž jsem se musel vyrovnat," řekl k tomu a dodal: "Je to album o lásce, ztrátě, bolesti a naději." Pokud máte rádi silné riffy, melodické vokály a osobní texty, zamiřte na YouTube a poslechněte si ukázky.


Corey Taylor - CMF2
žánr: rock / post grunge

Corey Taylor - Cmf2
Po úspěchu svého debutového sólového alba "CMFT" z roku 2020 se Corey Taylor, frontman Slipknot a Stone Sour, vrací s novým projektem. Nazval ho podobně jako ten předchozí - "CMF2". Novinka je temnější a tvrdší, ale taky osobitější než prvotina. Obsahuje dvanáct skladeb, které se věnují široké škále témat, od autorových osobních zkušeností až po aktuální společenské záležitosti. Taylorův hlas je jako vždy silný a emotivní a spolu se syrovými a údernými riffy dělá z poslechu nezapomenutelný zážitek. Deska i přes avizované potemnění stále nese jeho nezaměnitelný rukopis. Singl "Beyond", který je melodickou hymnou o naději ve chmurných časech, si společně s dalšími ukázkami z alba můžete poslechnout na Coreyho YouTube profilu.


Sto zvířat - Noční ptáci
žánr: ska

Sto zvířat - Noční ptáci
Po dlouhých pěti letech vydává česká ska-rocková skupina Sto zvířat album s názvem "Noční ptáci". Jedenáct skladeb se věnuje fenoménu noci ve velkoměstě. Písně vyprávějí o lidech, kteří se v noci procházejí ulicemi, tančí v klubech nebo se jen tak toulají a hledají inspiraci. Texty Tomáše Belka jsou plné poetiky a humoru. Hudebně je dílo opět mixem ska, reggae, rocksteady, swingu a blues. Je to album o lásce, ztrátě, naději a touze. Je to album pro všechny, kdo si rádi vychutnávají noční atmosféru velkých měst. A taky je poctou Janu Kalinovi, který byl nejen výborným muzikantem, ale také silným člověkem, který se nikdy nevzdával. Ukázky naleznete na stránkách Supraphonline.


Tip týdne

Needtobreathe - Caves
žánr: power pop / jižanský rock

 Needtobreathe - Caves
Americká formace Needtobreathe dosud excelovala především na scéně moderní křesťanské hudby, o čemž vypovídá zisk patnácti GMA Dove Awards. V posledních letech už jí ovšem byla tahle škatulka malá, a tak začala expandovat i směrem ke country. A na novince jdou muzikanti ještě dále: stylově se blíží k power popu s příměsí jižanského rocku. Na country ale evidentně také nezanevřeli, protože se mezi hosty objevují jména jako Old Dominion, Carly Pearce, bluegrassoví Judah & The Lion nebo folkař Foy Vance. Produkce se opět po čase ujal Cason Cooley, do jehož portfolia dále spadají Ingrid Michaelson, David Archuleta, American Authors nebo Ben Rector. Zda má kvintet z Jižní Karolíny šanci prorazit tentokrát i na naší straně Atlantiku, zkoumejte na YouTube. My si myslíme, že ano.


K.Flay - MONO
žánr: indie rock / pop punk / alternative rock

K.Flay - MONO
K.Flay se na své páté řadovce opět ještě víc vzdaluje rapu, se kterým kdysi začínala. Titul "MONO" totiž přináší v osmatřiceti minutách čtrnáct songů brousících v žánrech jako indie rock nebo pop punk. Název alba souvisí s labyrintitidou, kterou lékaři autorce diagnostikovali v loňském roce a kvůli které tato americká muzikantka přestala slyšet na pravé ucho. Jak se nepříjemná situace otiskla do její tvorby, můžete zjišťovat na jejím YouTube. Pokud vás její rockerská tvář zaujme, vyrazte 25. září do pražského klubu MeetFactory, kde se na ni budete moci podívat naživo.


Explosions In The Sky - End
žánr: post rock / instrumental rock

Explosions In The Sky - End
Legendární americká post-rocková skupina Explosions In The Sky vydává sedmou řadovku "End". Ta je poněkud odlišná od těch předchozích. Muzikanti se zde zaměřili na větší dynamický rozsah a na větší zvukovou rozmanitost. Kolekce tak obsahuje jak klidné, melancholické pasáže, tak dramatické, až bouřlivé záblesky. Inspirací bylo téma konce. Skupina se zamýšlela nad koncem života, koncem vztahů a koncem světa. Nahrávka tak zkoumá různé aspekty zmíněného tématu od smutku a ztráty až po naději a nový začátek. Ukázky ze sedmi kompozic jsou k dispozici na YouTube profilu formace.


Diddy - The Love Album: Off The Grid
žánr: r'n'b / hip hop

 Diddy - The Love Album: Off The Grid
Sean Combs aka Diddy své fanoušky napínal opravdu dlouhou dobu. Novinka "The Love Album: Off The Grid" je první sólovkou po "Press Play" z roku 2006, po které už přišla v roce 2010 pouze nahrávka s Dirty Money "Last Train To Paris" a o pět let později mixtape "MMM (Money Making Mitch)" vydaný pod jménem Puff Daddy. Velký návrat přináší celkem třiadvacet skladeb, v nichž americký rapper a producent přivítal celou řadu velkých hvězd, převážně z r'n'b scény. Ve studiu ho tak navštívili The-Dream, Herb Alpert, Nova Wav, Busta Rhymes, Dawn Richard, Kalenna, Nija, Jozzy, Jacquees, Fabolous, Swae Lee, Summer Walker, French Montana, The Weeknd, 21 Savage, Justin Bieber, Jazmine Sullivan, Ty Dolla Sign, Kehlani, Coco Jones, Kalan.FrFr, K-Ci, Mary J. Blige, Teyana Taylor, Jeremih, Burna Boy, Babyface, John Legend a H.E.R. Jak funguje taková koncentrace hvězd, zjišťujte na jeho YouTube.


Willie Nelson - Bluegrass
žánr: bluegrass

 Willie Nelson - Bluegrass
Že v devadesáti letech nejde zkoušet nové věci? Možná to platí u většiny lidí, ale rozhodně ne v případě Willieho Nelsona, který tohle jubileum oslavil v dubnu. Ačkoli hrál už různé styly, čistě bluegrassové album mu v diskografii dosud chybělo. S názvem toho prvního si hlavu příliš nelámal a nazval jej jednoduše "Bluegrass". Dvanáct písniček namíchal z nových kousků a také z těch starších, včetně hitů "On The Road Again", "Man With The Blues", "Yesterday's Wine" nebo "Good Hearted Woman", který před padesáti lety napsal společně s Waylonem Jenningsem. Vedle obvyklých spolupracovníků, jako jsou producent Buddy Cannon, jeho dcera Melonie Cannon nebo třeba Mickey Raphael na harmoniku, se k němu ve studiu připojili členové Union Station Alison Krauss a také oceňovaný mandolinista a houslista Aubrey Haynie. Jak zjistíte na Nelsonově YouTube, i přes svůj věk je stále při síle. A bluegrass mu jde skvěle.


Stephen Marley - Old Soul
žánr: reggae

 Stephen Marley - Old Soul
Stephen Marley patří mezi umělce, které není nutno dlouze představovat. Osminásobný držitel Grammy, syn slavného otce a hudební producent ovšem své fanoušky tentokrát napínal poměrně dlouho. Od vydání "Revelation Pt. 2 - The Fruit of Life" totiž uběhlo už více než sedm let, a tak jeho pátá řadovka "Old Soul" přichází v nejvyšší čas. Patnáct písniček poskládal ze svých vlastních songů a několika předělávek, mezi něž zařadil i "I Shot The Sherriff" svého otce, "Don't Let Me Down" od Beatles nebo "Thanks We Get (Do Fi Dem)", kterou složili Junior Byles a Lee 'Scratch' Perry. Mezi hosty se pak zařadili jeho bratři Ziggy Marley a Damian Marley, Buju Banton, Jack Johnson, Bob Wier a Eric Clapton. Starou duši objevujte na YouTube.


Madison Beer - Silence Between Songs
žánr: pop / psychedelický pop / jazz pop

 Madison Beer - Silence Between Songs
Dva a půl roku trvalo než americká zpěvačka Madison Beer navázala na debut "Life Support" jeho následovníkem "Silence Between Songs". Ačkoli to není nikterak dlouhá doba a ani se příliš neproměnil autorčin produkční tým (jeho součástí jsou stále Leroy Clampitt a One Love), prošel výraznou změnou její hudební styl. Mix r'n'b, synth popu, taneční hudby a indie vyměnila za psychedelický pop, rock a jazz pop. Svůj podíl na tom mohli mít její noví spolupracovníci - Fred Ball, který v minulosti spolupracoval s Toni Braxton, Rihannou nebo Jessie Reyez, a jazzový klavírista James Francies. Anebo za to může fakt, že svoji desku ještě před vypuštěním do světa nejprve poslala Laně Del Rey. Jak se vám Madisonin aktuální styl zalíbí, zjišťujte na jejím YouTube. Zde můžete hledat i písničku, kterou si vymíchala z hitu The Byrds "You Showed Me" ve verzi od The Turtles.


EP a minialba

  • Jaws - If It Wasn’t For My Friends, Things Could Be Different
    Anglická indierocková formace po čtyřech letech navazuje na třetí řadovku "The Ceiling" pěticí novinek, které produkoval frontman kapely Connor Schofield. (YouTube)
  • Tyler Booth - Keep It Real
    Americký countryový hudebník pokračuje dále ve vydávání ípíček. To letošní nabídne šest písní, které produkoval Beau Bedford. (YouTube)
  • Maren Morris - The Bridge
    Americká country-popová zpěvačka, která stále šplhá na žebříčku popularity, připravuje nové album. Předznamenává je dvojice songů. (YouTube)
  • Moss Kena - After The Odyssey
    Zpěvák, s nímž spolupracovali například Bastille, Purple Disco Machine nebo The Knocks, se představuje novým EP s pěticí skladeb. (YouTube)
  • Cravity - Sun Seeker
    Korejský boyband a jeho šest novinek. (YouTube)


Danko Jones - Electric Sounds
žánr: rock / hard rock

Danko Jones - Electric Sounds
Danko Jones je kanadské rockové trio, které se proslavilo svými energickými živými vystoupeními a přímočarými rockovými songy. Jeho jedenáctá řadovka "Electric Sounds" je odrazem toho, co předvádí naživo. Kapela na kolekci spolupracovala s producentem Patrickem Carneym, který je známý svou prací s The Black Keys, natáčelo se v nashvillských studiích v Tennessee. Možná i proto je novinka plná nakažlivých riffů, energických melodií a je prezentovaná jako návrat ke kytarovějšímu zvuku prvních alb. Frontman Jones se zde nebál experimentovat s různými žánry, od klasického rocku a punku až po blues a soul. Nakonec vše můžete posoudit poslechem na YouTube profilu trojice.


Dan + Shay - Bigger House
žánr: country / country pop

 Dan + Shay - Bigger House
Americké countryové duo Dan + Shay díky dva roky staré desce "Good Things" opět poposkočilo na žebříčku popularity o notný kus výše. Pravda, tím největším motorem byl hit "10,000 Hours", v němž se pánové spojili s Justinem Bieberem a díky němuž posbírali fůru cen včetně další, už třetí Grammy. V případě letošní novinky "Bigger House" se ovšem spolehli pouze na své hlasy a jména. Stvořili pro ni celkem dvanáct songů, které si napsali převážně sami se svým týmem. V něm najdete jména jako Jimmy Robbins, Lori McKenna nebo Adam Doleac. O produkci se Dan Smyers podělil se Scottem Hendricksem, jenž má prsty v nahrávkách hvězd jako Blake Shelton, Faith Hill, Brooks & Dunn či Alan Jackson. Jak jim to společně šlape, zjistíte na YouTube.


Joshua Redman - Where Are We
žánr: jazz

 Joshua Redman - Where Are We
Americký saxofonista Joshua Redman teď několik málo let nahrával a koncertoval s Grammy oceněným kvartetem, jehož součástí vedle něj byli Brad Mehldau, Christian McBride a Brian Blade. Poslední jmenovaný se podílel i na aktuálním albu "Where Are We" a k němu se přidali například klavírista Aaron Parks, kontrabasista Joe Sanders a především zpěvačka Gabrielle Cavassa. Natočili spolu celkem třináct skladeb včetně písní Jimmyho Webba, Johna Coltrana nebo Bruce Stringsteena, od něhož si vypůjčili slavnou "Streets Of Philadelphia". Redman sám se pustil do produkce, výsledek uslyšíte na YouTube slavného labelu Blue Note, u kterého počin vychází.


Teddy Swims - I've Tried Everything But Therapy (Part 1)
žánr: funk / pop rock / soul

 Teddy Swims - I've Tried Everything But Therapy (Part 1)
Jaten Dimsdale aka Teddy Swims konečně vydává debut. Proč konečně? Protože žádným nováčkem rozhodně není. Na hudební scéně působí již od roku 2011 a do této doby propůjčil svůj hlas hitům Illenium, Armina van Buurena, Meghan Trainor, MK & Burns nebo All Time Low. Sám má na kontě čtyři EP a fůru singlů. Pro svoji prvotinu, která svým názvem "I've Tried Everything But Therapy (Part 1)" prozrazuje, že je pouze první částí většího díla, nachystal celkem deset písní, s nimiž se pohybuje na pomezí r'n'b, soulu a country. Mezi producenty naleznete jména jako Julian Bunetta, Andrew Wells, Ammo, Marc Scibilia či John Ryan, tedy muzikanty spolupracující s Kelsea Ballerini, Niallem Horanem, Adamem Lambertem, Ellie Goulding nebo Fifth Harmony. Proč byste tohoto chlápka se signifikantním hlasem neměli minout, zjistíte na jeho YouTube.


Vic Mensa - Victor
žánr: rap / punk rap

 Vic Mensa - Victor
S ohledem na zvyklosti hiphopové scény potřeboval Vic Mensa na přípravu nástupce debutu "The Autobiography" poměrně dlouhý čas. Jeho prvotina letos oslavila již šest let, "Victor" už je tedy náležitě očekávaný. Příznivci za odměnu dostanou osmnácti tracků, většinu z nich produkoval sám autor v trojici s BongoByTheWay a Johanem Lenoxem. Co se týče hostů, je seznam o hodně bohatší. Svůj vokál k Vicovu připojili Jay Electronica, G-Eazy, Chance The Rapper, Thundercat, Maeta, Common, Dixson, Lekan, Ant Clemons, D Smoke, Mr Hudson a Ty Dolla Sign. Vydáním žije rapperův YouTube kanál.


CamelPhat - Spiritual Milk
žánr: deep house / progresivní house

 CamelPhat - Spiritual Milk
Anglické housové duo CamelPhat po třech letech navazuje na debut "Dark Matter" druhou deskou. Nese titul "Spiritual Milk" a Dave Whelan a Mike Di Scala na ni nachystali hned šestnáct tracků, do kterých si pozvali řadu více či méně slavných hostů. Vedle sebe se tak potkali Sohn, Rhodes, London Grammar, Jake Bugg, Max Milner, Anyma, Ali Love, Frynn, PPJ, Julia Church, Desire, Eynka, Delilah Montagau nebo Kölsch. Výsledek zní na YouTube dua.


V krátkosti

  • Brothers Osborne - Brothers Osborne
    Americké countryové duo si díky loňské desce "Skeletons" odneslo po deseti nominacích svoji první cenu Grammy, což jeho členům jistě dodalo energii pro přípravu jejich čtvrtého eponymního alba. Produkce se ujal Mike Elizondo a v jedné písničce se k nim přidala také Miranda Lambert. (YouTube)

  • Corinne Bailey Rae - Black Rainbows
    Po dlouhých sedmi letech se připomíná anglická zpěvačka a někdejší výherkyně BBC Sound Of 2006. Na své čtvrté řadovce, kterou produkoval S.J.Brown, kombinuje garage rock, r'n'b a jazz. A zjevně velmi povedeně - na metacritics dílo atakuje 90 %. (YouTube)

  • S. Carey & John Raymond - Shadowlands
    Bubeník skupiny Bon Iver se spojil s bývalým spolužákem, nyní uznávaným jazzovým trumpetistou a výsledkem je deset melancholických songů umně kombinujících hudební světy obou autorů. (bandcamp)

  • Jack Johnson - Songs For Maui
    Americký písničkář pocházející z Havaje má stále silnou vazbu na tyto ostrovy v Pacifiku. Dokazuje to i záznam jedenáct let starého koncertu z Maui, na který si přizval další místní hudebníky jako Paula Fuga a John Cruz. (YouTube)

  • Barenaked Ladies - In Flight
    Po dvou letech se hlásí o slovo kanadská parta, kterou nejvíce proslavil ústřední song ze seriálu "The Big Bang Theory". Pokud se zaposloucháte do některé ze čtrnácti novinek, zjistíte, že se právě ke stylu známého kousku po čase vrátili. (YouTube)

  • Herb Alpert - Wish Upon A Star
    Ani ve svých osmaosmdesáti letech nepomýšlí slavný trumpetista na důchod. Na čerstvou kolekci nahrál slavné songy hvězd, jako jsou The Beatles, Elvis Presley, Cat Stevens nebo Jerry Reed. (YouTube)

  • Rod Wave - Nostalgia
    Americký rapper a zpěvák je jedním z průkopníků stylu zvaného soul trap a pokračuje s ním také na svém pátém albu. Připravil pro něj osmnáct písniček, včetně tří, v nichž uslyšíte Wet, 21 Savage a Sadie Jean. (YouTube)

  • Chick Corea - Sardinia
    Jsou to už více jak dva roky, co není slavný jazzový klavírista na tomto světě, ale jeho hudba je tu s námi pořád. Dokazuje to i jeho nové album, které je záznamem koncertu ze Sardinie, kde společně s Orchestra da Camara Della Sardegna zahrál Mozartův "Klavírní koncert č.24 c-moll" a dvě skladby George Gershwina. (YouTube)

  • The Beaches - Blame My Ex
    Kanadská dívčí rocková skupina si za svou loňskou studiovku odnesla Juno Award v kategorii Rockové album roku. Nyní navazuje desítkou písniček, které jí produkovali Gus van Go a Lowell. (YouTube)

  • Steve Hackett - Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights: Live In Brighton
    Legendární kytarista vydává živý záznam, kterým oslavuje 50. výročí vydání kultovního alba Genesis "Foxtrot". Kolekce obsahuje kompletní nahrávku tohoto progrockového milníku stejně jako výběr písní z Hackettovy sólové kariéry, které byly živě natočeny v Brightonu v roce 2022. (YouTube)

  • The Record Company - The 4Th Album
    Po čtyřleté odmlce se kalifornská blues-rocková trojka vrací s novým albem. Vrací se na něm ke kořenům svého soundu, který kombinuje syrovou energii rocku s bluesovými melodiemi a soulovým vokálem. (YouTube)

  • Vistas - Is This All We Are?
    Skotští indierockeři na své třetí studiovce nabírají nový směr. (YouTube)

  • Shakey Graves - Movie Of The Week
    Čtvrté album amerického hudebníka z Texasu, které namixoval z alternativní country, blues, lo-fi a indie rocku. Jediným hostem je Sierra Ferrell. (bandcamp)

  • Cody Fry - The End
    Americký zpěvák, jenž je už několik let jedním z nejvýraznějších představitelů orchestrálního popu, po svoji letošní desku nalákal i několik kolegů jako Cory Wong, Vincen Garcia, Abby Cates nebo Voces8. (YouTube)

  • Bahamas - Bootcut
    Kanadský indiefolkový hudebník po třech letech navazuje na svou pátou řadovku "Sad Hunk". S novinkou zabrousil i do country. (YouTube)

  • Nasty C - I Love It Here
    Jihoafrický rapper, zpěvák a držitel řady prestižních cen pracuje na tom, aby se proslavil i mimo rodný kontinent. Dopomoci mu k tomu má i nahrávka, na které mu zahostovali Benny The Butcher, Tellaman, Ami Faku, Manana či Anica. (YouTube)

  • Wheeler Walker Jr. - Ram
    Po třech letech se o slovo hlásí americký country-rockový hudebník. (YouTube)

  • Bombino - Sahel
    Tři roky trvala příprava nové desky také držiteli Grammy z Nigeru. Výsledkem je deset skladeb, které produkoval David Wrench. (bandcamp)

  • Static Dress - Rouge Carpet Disaster (Redux)
    Očekávaný debut britské alternativní rockové skupiny. (YouTube)

  • Baroness - Stone
    Šestá deska americké heavymetalové kapely. (YouTube)

  • Tesseract - War Of Being
    Pátá řadovka ostrovních prog-metalových pionýrů. (YouTube)

  • Matthew Shipp - The Intrinsic Nature Of Shipp
    Neúnavný freejazzový klavírista a jeho čerstvá nahrávka. (bandcamp)

  • Woods - Perennial
    Také americká indierocková parta potřebovala na přípravu dalšího materiálu tři roky. Výsledkem je jedenáct songů. (bandcamp)

  • Iceland Symphony Orchestra / Daniel Bjarnason - Jóhann Jóhannsson : A Prayer To The Dynamo / Suites From Sicario / The Theory Of Everything
    Islandský skladatel a dirigent, který v minulosti spolupracoval i s Efterklang, Sigur Rós či Benem Frostem, nastudoval s krajany symfoniky část díla dalšího Islanďana. (Deutsche Grammophon)

  • Gum - Saturnia
    Šestá studiovka Jaye Watsona, člena psychedelických rockových kapel Tame Impala a Pond, se obrací paradoxně ke křehkému folku. (YouTube)

  • Mike Mains & The Branches - Memory Unfixed
    Kolekce songů z let 2019 až 2021 zachycuje období transformace a introspekce frontmana kapely Mikea Mainse. (YouTube)

  • Atomová Mihule - Live In Boro 2008
    Po pětačtyřiceti letech existence vydává česká undergroundová legenda své první oficiální album. Jedná se o záznam koncertu z brněnského klubu Boro z května 2008. (YouTube)

  • Brian Setzer - The Devil Always Collects
    Americký zpěvák, kytarista a saxofonista, známý především jako frontman skupiny Stray Cats, vydává svou první sólovku od roku 2016. Je jeho návratem ke kořenům rockabilly. (YouTube)

  • Dengue Fever - Ting Mong
    Po osmi letech čekání vydává americko-kambodžská kapela svůj šestý studiový počin plný tradičních kambodžských rytmů a melodií s moderním rockovým zvukem a prvky experimentu. (YouTube)

  • Brujeria - Esto Es Brujeria
    Pátá studiová nahrávka deathmetalových narco satanicos. (YouTube)

  • Fat Mike - Fat Mike Gets Strung Out
    Kolekce kousků klasické hudby frontmana NOFX. (YouTube)

  • New Model Army - Sinfonia
    Živák britské rockové formace pořízený před dvěma lety v Berlíně během show v Tempodromu za doprovodu orchestru. (YouTube)

  • Shining - Shining
    Jedenáctá řadovka od švédské metalové bandy. (YouTube)

  • Thy Art Is Murder - Godlike
    Šesté studiové album australské deathcorové sebranky. (YouTube)


    Dále vychází

    Aaron Skiles - Whistle Past The Grave
    Advertisement - Escorts
    Airospace - Stairway To Heaven
    Alan Palomo (Neon Indian) - World Of Hassle
    Amindi - Take What You Need
    Berried Alive - Berried Treasure
    Briscoe - West Of It All
    Buffalo Nichols - The Fatalist
    Carlos Niño & Friends - (I’m Just) Chillin’, On Fire
    Carly Simon - These Are The Good Old Days: The Carly Simon And Jac Holzman Story
    Cash Cobain - Pretty Girls Love Slizzy
    Couch Prints - Waterfall: Rebirth
    D.A. Stern - Don’t Take Your Heartache Out On The World
    Damnation's Hammer - Into The Silent Nebula
    Danielle Ponder - Some Of Us Are Brave (Digital Deluxe Edition)
    Delmur Darion - Tall Vision-Of-The-Voyage
    Dude Cervantes (Of Howlin’ Rain) - Dreamers
    Dumb Buoys Fishing Club - Wrecked
    Easybeats - Best Of The Easybeats + Pretty Girl
    Elisapie - Inuktitut
    Fieh - III
    Goodbye Karelle - Hugh Greene & The Lucies Made Me
    Gregory Isaacs - Rebirth Of The Cool Ruler
    Haley Blais - Wisecrack
    Hank Williams - Hank 100: Greatest Radio Hits 1923
    Haralabos [Harry] Stafylakis - Calibrating Friction
    Hillsboro - Hillsboro
    Hitkidd - Renegade
    Charlie Kaplan - Country Life In America
    Iveta Bartošová - Ve jménu lásky (25th Anniversary)
    Jono Manson - Stars Enough The Guide Me
    Kaja Gunnufsen - Interiør og død
    Killer Mike - Michael (Deluxe)
    King + Country - What Are We Waiting For? (Deluxe Edition)
    Kori Mullan - Warzone
    K-Riz - One Way Ticket
    Kurt Elling And Charlie Hunter - Superblue: The Iridescent Spree
    Leonard Bernstein - Maestro On Record (12 CD)
    Les Arts Florissants / Theotime Langlois De Swarte - Joseph Haydn : Paris Symphonies / Violin Concerto
    Lewsberg - Out And About
    Lil Kayla - Who Is Lil Kayla?
    Lizdelise - I Swore I Heard You Laughing
    Loossemble - Loossemble
    Luluc - Diamonds
    Margo Cilker - Valley Of Heart’s Delight
    Maura Weaver - I Was Due For A Heartbreak
    Mayhem - Daemonic Rites / Live
    Mike Flannery - Goodtime Charlie
    Model Home - ...and Nobody Made A Sound
    Molybaron - Something Ominous
    Nation Of Language - Strange Disciple
    Neal Morse - The Dreamer
    Office Dog - Spiel
    Patriarch - Demonic Heart
    Pierre - Laurent Aimard / San Francisco Symphony
    Psygnosis - Mercury
    Public Speaking - An Apple Lodged In My Back
    Ralphie Choo - Supernova
    Rasheed Chappell - Sugar Bills
    Ronnie Romero - Too Many Lies, Too Many Masters
    Salem Ilese - High Concept
    Sarah Jane Scouten - Turned To Gold
    Sarah Mary Chadwick - Messages To God
    Seb Wildblood - Separation Anxiety
    Sextile - Push
    Small Crush - Penelope
    Steve Hackett - Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights: Live In Brighton
    Steve Miller Band - J50: The Evolution Of The Joker
    Strabe - How Our Love Grows
    Subsonic Eye - All Around You
    Switchfoot - The Beautiful Letdown (Our Version) (Deluxe Edition)
    Sydney Sprague - Somebody In Hell Loves You
    Talib Kweli And Madlib - Liberation 2 (Physical Release)
    Tesseract - War Of Being (BluRay)
    Tesseract - War Of Being / Hardback Book
    The Beths - Expert In A Dying Field (Deluxe)
    The Brook & The Bluff - Bluebeard
    The Strangers - The Stranglers
    Tony Jay - Perfect Worlds
    Uma - Jai
    Vagabon - Sorry I Haven't Called
    Will Johnson - No Ordinary Crown
    Worriers - Trust Your Gut
    Yann Tiersen - Kerber Complete

    Vychází na vinylu:
    Alan Palomo (Neon Indian) - World Of Hassle
    Baroness - Stone
    Beck, Bogert & Appice - Live 1973 & 1974
    Bonnie Tyler - Faster Than The Speed Of Night
    Brian Setzer - The Devil Always Collects
    Brujeria - Esto Es Brujeria
    Carlos Niño & Friends - (I’M Just) Chillin’, On Fire
    Carly Simon - These Are The Good Old Days: The Carly Simon And Jac Holzman Story
    Cody Fry - The End
    Corey Taylor - Cmf2
    Corinne Bailey Rae - Black Rainbows
    Damnation's Hammer - Into The Silent Nebula
    Danko Jones - Electric Sounds
    Demi Lovato - Revamped
    Dengue Fever - Ting Mong
    Easybeats - Best Of The Easybeats + Pretty Girl
    Elisapie - Inuktitut
    Fieh - III
    Flamengo - Reunion Session Live (Supraphon)
    Gregory Isaacs - Rebirth Of The Cool Ruler
    Headcat - Live In Berlin
    Headcat - Walk The Walk... Talk The Talk
    Huey Lewis And The News - Sports
    Iceland Symphony Orchestra / Daniel Bjarnason - Jóhann Jóhannsson : A Prayer To The Dynamo / Suites From Sicario / The Theory Of Everything
    Joshua Redman - Where Are We
    K.Flay - Mono
    Kabát - Banditi Di Praga
    Kabát - Corrida
    Krausberry - Krausberry (Supraphon)
    Lewsberg - Out And About
    Luboš Pospíšil - Tenhle vítr jsem měl rád (Supraphon)
    Ludovico Einaudi - In A Time Lapse / Deluxe
    Madison Beer - Silence Between Songs
    Mae Muller - Sorry I'm Late
    Mayhem - Daemonic Rites / Live
    Modus - Best Of 1979-1988 / Pozhasinane
    Molybaron - Something Ominous
    Nation Of Language - Strange Disciple
    New Model Army - Sinfonia
    Pretenders - Relentless
    Psygnosis - Mercury
    Sarah Mary Chadwick - Messages To God
    Slade - Alive! At Reading
    Slade - Beginnings
    Steve Hackett - Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights: Live In Brighton
    Sto zvířat - Noční ptáci
    Tesseract - War Of Being
    The Rolling Stones - Out Of Our Heads (Uk Version)
    The Rolling Stones - Out Of Our Heads (Us Version)
    The Who - Who's Next / Remastered
    The Who - Who's Next: Life House
    Thirty Seconds To Mars - It's The End Of The World But It's A Beautiful Day
    Tony Jay - Perfect Worlds
    Vagabon - Sorry I Haven't Called
    Willie Nelson - Bluegrass
    Willie Nelson - Milk Cow Blues
    Woods - Perennial

    EP:
    Aÿanna - In A Perfect World
    Emergency Tiara - The Cat’S Meow
    Ezekiel - Theatrics
    George Sanders And The Parallels - Hope Hotel
    Illiterate Light - Aloe
    Key - Good & Great
    La Doña - Can’t Eat Clout
    Octo Octa - Dreams Of A Dancefloor

    Reedice:
    Antarctica - 81:03
    Beck, Bogert & Appice - Live 1973 & 1974
    Headcat - Dreamcatcher / Live In Alpine
    Headcat - Live In Berlin
    Headcat - Walk The Walk... Talk The Talk
    Ice Cube - War & Peace Vol.2
    Jesse Colin Young - Songs For Juli
    Keb'Mo - The Door
    Krausberry - Krausberry (Supraphon)
    Luboš Pospíšil - Tenhle vítr jsem měl rád (Supraphon)
    Ludovico Einaudi - In A Time Lapse / Deluxe
    Modus - Best Of 1979-1988 / Pozhasinane
    Pharoah Sanders - Pharoah
    Rina Sawayama - Hold The Girl
    Sierra - A Story Of Anger
    Slade - Alive! At Reading
    Slade - Beginnings
    The Who - Who's Next / Remastered
    The Who - Who's Next: Life House
    Yob - Elaborations Of Carbon

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
    Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
    Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Video: Mitski v černobílém klipu "Stars" vyrazila v malé loďce na jezero (24.04.2024 14:47)
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Video: Orville Peck a Willie Nelson si notují v gay duetu "Cowboys Are Frequently Secretly Fond Of Each Other" (13.04.2024 08:12)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Audio: "The Border" uvádí do světa další album countryové legendy Willieho Nelsona (25.03.2024 13:35)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu