ŠKWOR klipem Pocit viny láká na vydání nového alba Sobě věrnej!

Foto Ondrej Pycha mail 13

Očekávaná nahrávka vychází již 9. října na 2LP 180 g, CD i digitálně. Do vydání albové novinky ŠKWOR Sobě věrnej zbývá už jen pár týdnů! Pro všechny nedočkavé a netrpělivé kapela právě zveřejnila další ochutnávku v podobě už třetího klipu a singlu. Po titulní pecce a nátěru Příkaz zněl jasně se Škwoři v novince Pocit viny představují zase v trochu jiné poloze a atmosféra by se dala doslova krájet. Posuďte sami:

Nového, v pořadí již jedenáctého řadového alba se pak dočkáme už za necelé tři týdny! Poprvé k mání, a to včetně podepsané limitované edice CD a číslovaného 180g 2LP rozděleného na tři hrající strany, bude na vyprodaném dvojáku v O2 universum, kde populární rockeři 6. a 7. října oslaví s fanoušky 25 let existence. Ve všech dobrých obchodech s muzikou a na digitálních servisech novinku najdete od 9. října.

„Výběrem skladby Pocit viny coby třetího singlu chceme ukázat fanouškům mimo jiné i rozmanitost nové desky. Nedávali jsme si hranice a nebáli se experimentovat s hudební produkcí. Je zde například instrumentální smyčcová pasáž, kterou jsme nahrávali se skvělým muzikantem a členem České filharmonie Markem Novákem. Větší prostor zde dostávají i scratche, které nám nahrával DJ Flux,“ říká k singlové novince kytarista Jan Chudan, který je autorem hudby a s frontmanem Petrem Hrdličkou se podělil i o text.

Rozmanitost je ale signifikantní nejen u albové novinky jako takové, ale i v případě všech dosud zveřejněných videoklipů. S Pocitem viny, bodujícím podobně jako předchozí dva klipy v hudebních trendech YouTube, Škwor vsadil na mladého a talentovaného videomakera Jáchyma Belchera, jenž se populární rockové formaci odvděčil za důvěru skvělou atmosférickou podívanou.

„Stěžejní pro nás byl zejména motiv vody a deště, který se na nové desce prolíná několika skladbami. Technické ztvárnění deště bylo poměrně náročné. Jelikož se točilo v parných letních měsících, nemohli jsme si dovolit čekat na skutečný déšť a museli jsme ho tedy vyrobit uměle ve studiu,“ komentuje kapela natáčení. K samotné spolupráci s mladým filmařem pak dodává: „Jáchym v minulosti točil klipy skoro výhradně pro hardcore scénu, což by mohlo v někom vzbudit pochybnosti, jak naše spojení bude fungovat. My jsme ale právě na tento průnik světů vsadili a již od prvních schůzek a společného plánování nám bylo jasné, že jsme udělali správně. Potvrzuje to i samotné video a reakce fanoušků na sociálních sítích.“

Když je řeč o fanoušcích, sluší se zmínit, že ti „škwoří“ patří mezi jedny z nejvěrnějších a nejspolehlivějších. Právě oddanost a nadšení v kombinaci se stále rostoucím počtem příznivců kapely stojí mimo jiné za výraznými úspěchy klipů ve zmíněných hudebních trendech YouTube nebo poslechovostí na Spotify, kde se Škwor může chlubit bezmála 350 tisíci posluhači měsíčně. Samostatnou kapitolou jsou hojně navštěvované koncerty, kde fanoušci v symbióze s kapelou dokáží vytvořit doslova elektrizující atmosféru, což bude jistě platit i v případě dlouho dopředu vyprodaných říjnových koncertů v O2 universum.

„Fanouškovská přízeň je pro nás velkým závazkem a odpovědností jak při hudební tvorbě, tak při plánování koncertů a dalších aktivit. Vážíme si každé prodané desky nebo vstupenky na koncert! Naše příznivce rozhodně vnímáme jako nejdůležitější součást toho, co děláme. Budu se opakovat, ale bez nich by to prostě nešlo. Snažíme se jim dát maximum. I proto jsme v rámci v srpnu spuštěného předprodeje nové desky podepsali několik stovek kusů cédéček a dvojelpíček, která vyjdou v limitované číslované sérii 999 ks, přičemž nahrávka je rozdělená na tři hrající strany. Zájem, jaký předobjednávky vyvolaly, nás obrovsky těší a motivuje! Tím to pro nás ale zdaleka nekončí! Aktuálně chystáme další, tentokrát koncertní překvapení. O tom ale zatím nechci příliš prozrazovat. Velmi brzy vše odtajníme. Rozhodně je na co se těšit…,“ říká frontman Petr Hrdlička.

 

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

IRON MAIDEN Do pekla a zpět

„Noc byla černá a bylo zbytečné se bránit. Peklo s ohněm bylo zplozeno, aby bylo osvobozeno. Pochodně plály a posvátné nápěvy byly odříkány. Rituál začal, Satanovo dílo bylo dokonáno.“ „6-6-6, číslo pro tebe a mne!“ (The Number of the Beast) TEXT: MARCEL KOTEK Po pětileté existenci promluvili Iron Maiden jako pozdější pionýři nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM) k metalovému…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE