Hlavní obsah

Nová alba: Ed Sheeran, LP, Harlej, Michal Horák či Ondřej Pivec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přichází období, kdy se do světa hrnou desky velkých či větších jmen. Mainstreamová scéna je aktivní. V posledních dnech se objevily novinky Eda Sheerana, LP, Harleje, Ondřeje Pivce, Michala Horáka a dalších.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Ed Sheeran: Autumn Variations

Britský písničkář Ed Sheeran vydává v krátké době už své druhé album, celkově sedmé. Tentokrát s podzimní tématikou. Kolekci Autumn Variations produkoval americký hudebník Aaron Dessner ze skupiny The National.

Foto: Warner Music

Obal alba

LP: Love Lines

Písničky na nové desce americké zpěvačky a skladatelky LP nabízejí hluboký a reflexivní pohled na její životní zkušenosti, včetně vztahů s partnerkami, rodinou a jí samotnou. Laura Pergolizzi na nich pracovala s Ashtonem Irwinem (5 Seconds Of Summer), Andrewem Berkeleym Martinem (Palaye Royale) a Matthewem Paulingem.

Foto: BMG

Obal alba

Harlej: Zatím je to dobrý

Na albu pracovala rocková skupina Harlej s již osvědčeným týmem. Navíc se jí podařilo navázat spolupráci s dánským zvukovým mistrem Jacobem Hansenem, který se postaral o mastering, a výtvarníkem Romanem Řehákem, jenž vytvořil uměleckou stránku obalu desky.

Svému stylu se na ní kapela nijak zásadně nevzdálila.

Foto: Warner Music

Obal alba

Michal Horák: Ideální čas se nezbláznit

Třetí album písničkáře Michala Horáka je sestaveno ze čtrnácti autorských skladeb vzniklých pod dohledem producenta Filipa Vlčka a zkušeného „songwritera“ Jendy Vávry. Skladby se v textech hlásí k tradici českého písničkářství a humoru.

Foto: Supraphon

Obal alba

Steven Wilson: The Harmony Codex

The Harmony Codex je sedmé studiové album britského hudebníka Stevena Wilsona. Podle něj je to artrocková sbírka, která se otevírá jako hudební puzzle a je složitější než jeho předchozí album.

Foto: Virgin

Obal alba

Ondřej Pivec: Greatest Hits 4000

Český jazzman Ondřej Pivec proslul celosvětově v kapele amerického zpěváka Gregoryho Portera. Při covidovém pobytu doma dal dohromady novou skupinu a na první dobrou s ní nahrál album. Jde o záznam koncertu pro Českou televizi.

Foto: Bivak Records

Obal alba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám