Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pink Floyd rozezní Prahu a Ostravu za pomoci českých hudebníků

Autor: red, idh - 
9. října 2023
17:04

Přestože se legendární kapela Pink Floyd dávno rozpadla, její písně jsou nesmrtelné. Známé rockové pecky rozezní své tóny ještě letos v Praze a Ostravě! Navíc v nevšedním duchu, a to za pomoci českých vynikajících hudebníků.

Songy, které nestárnou, nechají rozehrát muzikanti hrajících v renomovaných pražských orchestrech, jako jsou Česká filharmonie, FOK nebo Národní divadlo. Těšit se můžete na The Machine a umělce z Czech Live Symphony Orchestra a to 29. listopadu v aule Gong v Ostravě a v pražském Kongresově centru 1. prosince. „The Machine performs Pink Floyd byla založena v 1988 roce a jsou jednička ve Spojených státech. Toto hudební kvarteto z New Yorku, které přes třicet let hraje celosvětově známé písně jedné z neprodávanějších kapel v historii, má rozsáhlý repertoár, nechybí ani hraní na přání fanoušků a navíc jejich unikátní zvuk je stejný jako originál Pink Floyd,“ připomínají organizátoři.

Původní londýnskou kapelu založenou v roce 1965 se snaží už léta napodobit mnoho nadšenců po celém světě, The Machine jsou ale jedineční. Původní londýnskou kapelu založenou v roce 1965 se snaží už léta napodobit mnoho nadšenců po celém světě, The Machine jsou ale jedineční. | The Machine

Kapela má zkušenosti s hraním po celé severní Americe, Evropě i Asii, vystupovala na renomovaných hudebních festivalech jako Bonnaroo, Riverbend nebo Gathering of the Vibes. Působí v ní zakládající člen Tahrah Cohen (bicí), dlouholetí spoluhráči Scott Chasolen (klávesy, zpěv) a Ryan Ball (kytara, zpěv) a nejnovější člen Chris DeAngelis (baskytara, zpěv). The Machine pokračuje v oslavě hudby Pink Floyd a uctění života Joea Pascarella, který v roce 1988 spolu s Tahrah kapelu založil. Spojení drsného rocku a jemné vážné hudby plné nejrůznějších hudebních nástrojů se stává v posledních letech velmi populární. Pomoc umělců ze symfonických orchestrů při svých koncertech využila například kapela Lucie, Mig 21 nebo dokonce i zpěvák Michal David a pokaždé s obrovským úspěchem u českých posluchačů.

Není Pink Floyd jako Pink Floyd

Původní londýnskou kapelu založenou v roce 1965 se snaží už léta napodobit mnoho nadšenců po celém světě. I u nás existují podobné skupiny. The Machine jsou ale jedineční i v očích ostatních celosvětově uznávaných umělců. „Hrají zvuk a hity Pink Floyd s mrazivou přesností a hrají sakra dlouho,“ řekl o The Machine Matt Diehl z Rolling Stone a editor z newyorského hudebního magazínu Spin Matthew Webber napsal: „The Machine nevypadají jako Pink Floyd, ale na tom nezáleží – znějí přesně jako Pink Floyd, a to se počítá.“ Přestože nedávno v Praze vystoupil s floydovskými hity Roger Waters, kapela v Praze vystoupila na Strahově 7. září 1994 a vidělo ji na 130 tisíc fanoušků. The Machine slibují ještě lepší vizuální a multimediální show okořeněnou právě o české hudebníky a složí tak poctu nejen českým fanouškům, ale také loni zesnulému zakladateli kapely Joemu Pscarellovi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi