Oslava v soukromém klubu. Rolling Stones pokřtili album, zpívají na něm s Lady Gaga

Oslava v soukromém klubu. Rolling Stones pokřtili album, zpívají na něm s Lady Gaga
Skupina, která se rock'n'rollu věnuje už sedmou dekádu, na soukromém večírku pro zhruba 650 lidí zahrála sedm písní včetně čtyř z nové desky. Ta jí vynesla jedny z nejlepších recenzí za desítky let. Na snímku je kytarista Keith Richards.
Osmdesátiletý frontman Mick Jagger v klubu na západním Manhattanu vtipkoval, že částečnou motivací k návratu do studia byla právě představa, jak nahrávku uvedou právě v New Yorku.
Už v minulosti řečení Stouni některá alba s velkou pompou představovali na Manhattanu: jednou pomalu projížděli na korbě kamionu po Páté avenue, při jiné příležitosti dorazili ve vlaku na nádraží Grand Central Terminal. Na snímku jsou bubeník Steve Jordan a zády kytarista Ron Wood.
"Tyhle předváděčky nám tak chyběly, že jsme se museli vrátit a natočit další desku," řekl Jagger uprostřed setu, jenž střídal nové skladby s hity jako Jumpin' Jack Flash či Tumblin' Dice.
Foto: ČTK / AP
ČTK Reuters Kultura ČTK, Reuters, Kultura
20. 10. 2023 14:33
V newyorském klubu Racket NYC oslavila britská kapela Rolling Stones vydání alba Hackney Diamonds, svého prvního s novými písněmi po 18 letech. Skupina, která se rock'n'rollu věnuje už sedmou dekádu, na soukromém večírku pro zhruba 650 lidí zahrála sedm písní včetně čtyř z nové desky. Ta jí vynesla jedny z nejlepších recenzí za desítky let.

Osmdesátiletý frontman Mick Jagger v klubu na západním Manhattanu vtipkoval, že částečnou motivací k návratu do studia byla právě představa, jak nahrávku uvedou právě v New Yorku. Už v minulosti řečení Stouni některá alba s velkou pompou představovali na Manhattanu: jednou pomalu projížděli na korbě kamionu po Páté avenue, při jiné příležitosti dorazili ve vlaku na nádraží Grand Central Terminal.

"Tyhle předváděčky nám tak chyběly, že jsme se museli vrátit a natočit další desku," řekl Jagger uprostřed setu, jenž střídal nové skladby s hity jako Jumpin' Jack Flash či Tumblin' Dice.

Koncert zakončilo společné vystoupení se zpěvačkou Lady Gaga při Sweet Sounds of Heaven, pomalé skladbě z aktuálního alba. Ta bluesovým nádechem připomíná klasiku ze sedmdesátých let Moonlight Mile. Sedmatřicetiletá Američanka v třpytivém červeno-černém overalu a Mick Jagger v tradiční přiléhavé černé košili zazpívali duet a navzájem napodobovali své taneční kreace. V publiku byla spousta celebrit včetně písničkáře Elvise Costella nebo televizního moderátora Trevora Noaha, doplňuje agentura AP.

Album Hackney Diamonds, jehož název odkazuje k britskému slangovému výrazu pro rozbité sklo, je první původní studiovou nahrávkou Rolling Stones od roku 2005, kdy vydali A Bigger Bang. Zároveň se jedná o jejich první počin bez bubeníka Charlieho Wattse, který zemřel v roce 2021.

Jádro kapely vedle Jaggera nadále tvoří kytaristé Keith Richards, jenž v prosinci oslaví osmdesátiny, a šestasedmdesátiletý Ron Wood. Ten je členem uskupením už téměř půlstoletí, od roku 1975.

V nové skladbě Sweet Sounds Of Heaven od Rolling Stones účinkují Lady Gaga a Stevie Wonder. Foto: Reuters | Video: Universal Music

Kromě Lady Gaga na novince hostují Stevie Wonder, Paul McCartney a Elton John.

V písni Live by the Sword se ke kapele vrací baskytarista Bill Wyman, který ji opustil v 90. letech minulého století, a také v ní znějí bicí Charlieho Wattse nahrané ještě před jeho skonem. Vše uzavírá skladba Rolling Stone Blues od bluesmana Muddyho Waterse, která stála u zrodu názvu kapely.

 

Právě se děje

Další zprávy