Právě vysíláme

To nechceš: Skupina skládá písničky pro děti. Jejich singl používají k rozehnání bezdomovců

7. listopadu 2023 15:19
To nechceš: Skupina skládá písničky pro děti. Jejich singl používají k rozehnání bezdomovců

Australská popová skupina Wiggles, která se během své více než 30leté kariéry věnuje písničkám pro děti, protestuje, že si městská rada v Bunbury vybrala její song k rozhánění bezdomovců.

Jak informoval zpravodajský server The Washington Post, píseň Hot Potato (Horká brambora) se poslední dny v nekonečné smyčce linula celé dny z ampliónů veřejného hudebního pódia v Bunbury, které využívají bezdomovci jako improvizovaný útulek.

Starosta Bunbury Jaysen de San Miguel listu The Washington Post potvrdil, že se nad pódiem nepřetržitě šířily tóny Horké brambory; popřel ale, že by jejich účelem bylo přimět bezdomovce k odchodu. Kapela nicméně městskou radu vyzvala, aby s přehráváním songu přestala.

„Naše hudba vznikala s cílem přinést dětem a rodinám po celém světě radost a štěstí,“ uvedl v prohlášení mluvčí Wiggles. „A jsme hluboce rozčarovaní, když se dozvídáme, že je využívána k jakémukoli jinému účelu,“ dodal.

Na pódiu a nedaleké autobusové zastávce táboří desítky bezdomovců, řekla Louise Giolitt, výkonná ředitelka neziskové skupiny Rada Západní Austrálie pro sociální služby. Oficiální činitelé města Bunbury už podle jejích slov vyhnali bezdomovce z tohoto veřejného prostoru během podzimu 2021.

A není to ani poprvé, co ve městě padlo obvinění, že se radní snaží bezdomovce odradit s pomocí muziky – v roce 2016 si k tomuto účelu zvolili nepřetržité přehrávání songu I Go to Rio (Jedu do Ria) australského písničkáře Petera Allena.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat