LIVE: S Neck Deep v pražském Meetfactory rozkvetl pop-punk!

Vydáno 27.10.2023 | autor: Jakub Gerlich

Konečně jsme se dočkali welšských pop-punk velikánů Neck Deep v Praze. Doprovodili je Static Dress a Bitter Season. Zlomený srdíčka zalepený rohlíkem na tváři a slzičkama na krajíčku! 

LIVE: S Neck Deep v pražském Meetfactory rozkvetl pop-punk! LIVE: S Neck Deep v pražském Meetfactory rozkvetl pop-punk!

Neck Deep
Praha, MeetFactory
26. 10. 2023

Večírek v Meetfáči odpálila nová formace plná provařených ksichtů, a to Bitter Season. Horká želízka českého pop-punku. Parta v čele s Kachnou a Mariem nabídla kraťoučký, ale řemeslně vytříbený setík. Venku mají zatím jen dva singly, takže protkali set příjemnými a ne tak profláknutými covery, které pomalu rozhýbávaly po střechu zaplněný klub. Hlavně boys pokračujte v dobré práci, tohle v našem rybníčku žalostně chybí.

Po nich vtrhli na stage Static Dress, žánrově relativně těžko zařaditelná kapela, ale kdybych musel, řeknu post-HC. Nejtvrdší kapela večera představovala příjemné překvapení. Vidět jsme je mohli jako support BMTH v Holeškách, tady ale dostali víc prostoru na menším pódiu, což jim rozhodně svědčilo. 

Spousta změn tempa i žánrových odboček, první circle pity a otevření moshe, ale obecně spíš takovej trochu core pro děti (nemyšleno ve zlým) s dosti specifickou image. Po úvodním rachotu pak následoval menší útlum a vytknul bych i možná tišší zvuk. Ale to možná ovlivňuje spíš fakt, že jsem certifikovaná hluchavka, která neslyší celkem často. 

Neck Deep jsou tady! Ben rozdává neskutečnou energii a prolíná set srdceryvnými speeches. Esence welšského léta (které tipuju trvá tak tři a půl dne), ale pocitově spíš skatepark na pláži a slunečný podvečer. Krása střídá nádheru a rozhodně nesouhlasím s jejich popisem „generic pop-punku“. Tohle bylo too punk for pop“. 

Stagediveři, kam se podíváš a radostný „pogo/mosh“. Set zahájil Sonderland a hate normies Lowlife, a obecně jsme si užili výborně vyvážený set nejstarších (What Did You Expect?) i zbrusu nových (It Won't Be Like This Forever) pecek. U Smooth Seas Don't Make Good Sailors jsme si ukázali Neck Deep tetovajdy a dojetí jen rostlo. 

Jestli tam byly nějaké nedokonalosti? Asi jo, nevím, a je mi to upřímně jedno. Positive vibe byl takovej, že i Ben přes úsměv občas nestíhal zpívat. Ke konci přišel long lonely December a s ním krůpěje na našich obličejích. Pot, nebo slzy? Asi všechno dohromady. Ale bylo to fucking jedinečný, těžko popisovat. Závěrečný trojpřídavek, který pak zakončila kytičková In Bloom způsobil druhou vlnu slzení a těžko se smiřovalo s tím, že to končí. Chceme ještě skákat ze stage a šířit pure joy. 

Tohle byl zatraceně povedenej pop-punkovej gig, za kterej RfP concerts mega děkujem a tohle bych mohl mít každej týden! Doufám, že se v létě vidíme s panem Barlowem na hradeckém letišti. Je přesně 0:00 a takhle spokojeně jsem nešel usínat dlouho. Díky!

Text: Jakub Gerlich,  foto: Monika Jetelová
Témata: Neck Deep, Static Dress, Bitter Season. MeetFactory, Rock for People concerts, RfP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít