Hlavní obsah

Pražský koncert pro Karla Černocha byl plný hitů, došlo i na překvapení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hity i některé ne zcela známé písně zpěváka Karla Černocha ve středu večer rozezněly zaplněný Kongresový sál v Praze. K umělcovým nedožitým osmdesátým narozeninám totiž jeho dcera zpěvačka Tereza Černochová připravila projekt Karel Černoch 80. Na koncertech s ní za skvělého doprovodu B-Side Bandu Brno pod vedením Josefa Buchty vystoupili hvězdní kolegové. A nechybělo ani překvapení.

Foto: Petr Horník, Právo

Tereza Černochová zazpívala Popelky.

Článek

To si připravili Černochové kamarád Matěj Ruppert, se kterým zpívá v Monkey Business, a Ondřej Ruml, když po svém předvedli slavnou scénku výuky hry na housle Jiřího Wimmera a Karla Černocha. Kromě toho ale samozřejmě zpívali.

Dalšími hosty byli Marie Rottrová, Michal Prokop, Bára Basiková a Leona Machálková. Ze Slovenska měl přijet i Peter Lipa, kvůli zdravotním problémům se ale omluvil.

Nechyběly hity Popelky, Správnej džob, Ona se brání, Pár slov, pár kroků, pár gest a Píseň o mé zemi, kvůli které měl Karel Černoch pozastavenou činnost. Tu zazpívala jeho dcera Tereza. Jako poslední zazněla píseň Zrcadlo, před kterou pozvala na pódium i svého bratra Marka.

Zrcadlo zpěváka Karla Černocha, jak ho viděla jeho dcera Tereza

Kultura

„Všichni, kdo se na projektu podílejí, to dělají s velkou láskou a velkým nasazením. A doslova mě dojalo, když jsem na koncertech viděla, jak si publikum zpívá tátovy písničky společně s námi, jak se nám podařilo tu energii, kterou v sobě mají, přenést,“ řekla k projektu Černochová.

Pražský koncert byl předposlední ze série čtyř zastavení. Závěrečné se odehraje v neděli v brněnském Sono Music Clubu.

Tereza Černochová: Lásce k přírodě mě naučil táta

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám