shop.musicserver.cz
Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift

Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift

Vydáno: 01.11.2023 20:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: BMG

V tomto týdnu tu máme nebývalý příval domácích hudebníků v čele s Annou K., Štefanem Margitou, Sebastian nebo Václavem Noidem Bártou. Konkurovat jim budou James Blunt, Duran Duran, OMD, The Gaslight Anthem, Poppy, Taking Back Sunday, tvrďáci In This Moment a Dokken, vánoční Hauser a Mark Tremonti a taky Taylor Swift s novou verzí "1989".

V pátek 27. října vyšly tyto nové tituly:

Duran Duran - Danse Macabre
žánr: new wave / synth pop / dance rock

 Duran Duran - Danse Macabre
Po dvou letech od desky "Future Past" se vracejí Duran Duran s novou nahrávkou "Danse Macabre". Avšak nejedná se o klasickou řadovku, ale halloweenský speciál. Co si pod tím představit? Britská skupina pro něj připravila třináctku písniček v lehce strašidelném duchu. Tracklist tvoří předělané starší songy formace, tři zbrusu nové skladby a také několik coververzí hitů od Billie Eilish, Rolling Stones, Siouxsie And The Banshees a Talking Heads. Další specialitou je i to, že se ke kapele po dlouhé době vrátili Andy Taylor a Warren Cuccurullo a coby hosté jim vypomohli Nile Rodgers a Victoria De Angelis z Måneskin. Pro jaké písničky newwaveový kvartet nakonec sáhnul, zjistíte prostřednictví jejích YouTube profilu.


The Kills - God X
žánr: indie rock / garage rock

The Kills - God Games
The Kills je britsko-americké rockové duo, které tvoří zpěvák, kytarista Jamie Hince a zpěvačka Alison Mosshart. A právě do světa vypouští své dlouho očekávané nové dílo s názvem "God Games". Jejich v pořadí šestá studiovka je naplněna jejich charakteristickým alternativním rockovým zvukem s prvky garage rocku, indie a blues. Rovný tucet skladeb je pokračováním jejich hudebního dědictví, které vložili do svých dnes už ikonických alb jako "No Wow" či "Blood Pressures". Tahle neortodoxní dvojice se nebojí experimentovat a přinášet nové zvuky do rockové hudby a tato kolekce je jasným důkazem jejich vývoje. Nakonec se o tom můžete přesvědčit sami poslechem ukázek na YouTube.


Anna K. - Údolí včel
žánr: pop rock

Anna K. - Údolí včel
"Do každé desky dávám kus sebe, a tak když vychází, je to, jako bych odhalovala svou duši. Doufám, že se vám bude líbit, protože nové album je mou velmi osobní zpovědí," přibližuje své první dílo po šesti letech Anna K. Děje se tak prostřednictvím devíti písniček, které již v rádiích nějaký čas prezentuje hit "Na malou chvíli". Hlavním spolupracovníkem byl pochopitelně její životní partner Tomáš Vartecký, k němuž se dále přidali také americký producent Chris Lord Alge, kytarista Phil X, bubeník Brian Tichy, bubeník Lukáš Pavlík, baskytarista Václav Vávra, Pavel Bohatý a Peter Aristone. První ukázky z alba najdete na Supraphonline.


Taylor Swift - 1989 (Taylor's Version)
žánr: pop

Taylor Swift - 1989 (Taylor's Version)
Taylor Swift momentálně odpočívá po severoamerické části svého mamutího a rekordního turné "The Eras Tour", své fanoušky ale rozhodně odpočívat nenechává. Vedle filmu z této koncertní šňůry vydává i další svoji verzi předchozí desky. Tentokrát se dostalo na album z roku 2014, kterým definitivně vstoupila na popovou scénu. Na původní nahrávce se produkčně podílel nezvykle bohatý tým, v němž nechyběla jména jako Max Martin, Shellback, Imogen Heap, Ryan Tedder, Nathan Chapman, Mattman & Robin, Greg Kurstin, Noel Zancanella nebo Jack Antonoff. Většina z nich si to zopakovala i v případě "Taylor's Version" a k nim, jak už je zvykem, přibyl ještě Christopher Rowe. Příznivce bude pochopitelně nejvíce zajímat pět šuplíkových kousků From The Vault, mezi nimiž se najde i písnička, kterou americká zpěvačka napsala společně s Diane Warren. Zbytek tvoří songy, na nichž spolupracovala s Jackem Antonoffem. Výsledek poslouchejte na Taylořině YouTube .


Doro - Conqueress - Forever Strong And Proud
žánr: hard rock

Doro - Conqueress - Forever Strong And Proud
Stálice hardrockové a metalové scény Doro Pesch připravila pro své posluchače nástupce alba "Forever Warriors, Forever United" z roku 2018. Deska dostala titul "Conqueress Forever Strong And Proud" a kromě jiných nabídne i duet s Robem Halfordem. "Je to splněný sen, jsme přátelé už věky a konečně se to povedlo. Teď už můžu zemřít," prozradila zpěvačka. Ukázky najdete na jejím YouTube profilu. Jak se vám nové písně líbí, si nenechávejte pro sebe a sdělte nám to v komentářích pod článkem!


Tip týdne

Mr Eazi - The Evil Genius
žánr: banku / afro beats

 Mr Eazi - The Evil Genius
Nigerijský zpěvák Oluwatosin Oluwole Ajibade aka Mr Eazi patří mezi nejvýraznější představitele a zároveň pionýry stylu zvaného banku, ve kterém se spojují ghanský highlife s nigerijskou progresí a vzory. Rozvíjí ho také na svém novém albu "The Evil Genius", a to v hned šestnácti skladbách. V několika z nich ho doplnili i hosté. Tím nejslavnějším je bezpochyby Angelique Kidjo, doprovázená už méně známými interprety jako Tekno, Efya, Whoisakin, Joyboy nebo Soweto Gospel Choir. Jak banku zní, poslouchejte na Eaziho YouTube.


The Gaslight Anthem - History Books
žánr: indie rock

The Gaslight Anthem - History Books
Po téměř sedmileté odmlce se o slovo hlásí The Gaslight Anthem. Na šesté řadovce "History Books" i přes zmíněnou pauzu rozhodně neztrácejí nic ze své síly a energie. Indie rockeři z New Jersey své posluchače opět zavádějí do známých vod, kde se stýká punková dravost s upřímnými texty a hymnickou melodikou, zároveň se nebojí experimentovat s různými hudebními žánry. Kapelník Brian Fallon k čerstvému počinu uvedl: "Je to album, které jsme dlouho chtěli natočit. Je to album o životě, smrti a ztrátě, ale je to také album o naději a budoucnosti. Jsme rádi, že ho můžeme konečně sdílet se světem." Ukázky ze songů nabitích energií a chytlavostí naleznete na YouTube profilu formace.


Orchestral Manoeuvres In The Dark - Bauhaus Staircase
žánr: synth pop

Orchestral Manoeuvres In The Dark - Bauhaus Staircase
Čtrnácté album celkově a čtvrté po svém návratu v roce 2006 představuje anglická skupina Orchestral Manoeuvres In The Dark. Pojmenovala ho "Bauhaus Staircase" a vychází šest let po předchůdci "The Punishment Of Luxury". Stojí za ním pochopitelně covid a s ním spojené lockdowny, během nichž frontman Andy McCluskey znovuobjevil dle svých slov "tvůrčí sílu totálně zatracené nudy". Dvanáct písniček pak reflektuje politické událost poslední dekády a počátku tohoto desetiletí. Vše zafungovalo nejspíše velmi dobře, protože nahrávka sbírá převážně pozitivní kritiky, o čemž vypovídá i 85 % na metacritic. Připojil se k nim i Dan Hájek se svou recenzí. Zda s ním budete souhlasit, zjišťujte poslechem na YouTube OMD.


Poppy - Zig
žánr: dark pop / industrial / eletro pop / alternativa

Poppy - Zig
Americká hudebnice, která si již několik let říká Poppy a která má na svém kontě jako první žena nominaci na Grammy v kategorii Nejlepší metalový výkon, vloni v prosinci uvedla, že pracuje na své páté řadovce. Ta nyní vychází pod názvem "Zig". Jak je u její autorky zvykem, žánrově se jedenáct kousků pohybuje na rozsáhlém poli zahrnujícím dark pop, industriální pop, electro pop, alternativní pop, nu metal, industriální metal nebo elektroniku. Muzikantka je tvořila ve velmi úzkém týmu, v němž nechyběli Simon Wilcox a Ali Payami, které v jedné písničce doplnili Ian Kirkpatrick a Sean Douglas. První reakce jsou poměrně rozpolcené. Na kterou stranu se přikloníte vy, zjišťujte na YouTube.


Taking Back Sunday - 152
žánr: rock / pop punk / emo

 Taking Back Sunday - 152
Taking Back Sunday potřebovali na přípravu svého osmého alba "152" poměrně dlouhých sedm let, v mezidobí vznikla ještě kompilace "Twenty" oslavující dvacet let kapely na hudební scéně. Fanoušci se mohou těšit na deset písniček, které americká rocková formace začala připravovat během covidu. Podle slov frontmana Adama Lazzary on a jeho kumpáni čerpali nejen ze stávajících hudebních vlivů, ale rozšířili je o další zábavné věci, jako je třeba pop. Co si pod tím představit, zjistíte na jejich YouTube profilu a my pouze dodáme, že produkci dostal na starost Tushar Apte, jenž stojí za nahrávkami lidí jako Chris Brown, Blackpink, Demi Lovato, Zayn nebo Noah Cyrus.


Výroční edice

  • Barbra Streisand - Yentl: (40th Anniversary Deluxe Edition)
    Barbra Streisand - Yentl: (40th Anniversary Deluxe Edition)
    Barbra Streisand, americká zpěvačka, herečka a režisérka, vydává ke 40. výročí speciální edici soundtracku k filmu "Yentl". Ten vyšel v roce 1983, byl obrovským úspěchem a získal čtyři ceny Grammy včetně ocenění za nejlepší soundtrack k filmu, televiznímu nebo jinému vizuálnímu dílu. Album se stalo zlatým a platinovým a přineslo Streisand další nominaci na Oscara za nejlepší původní píseň ("Papa, Can You Hear Me?"). Nyní vychází v podobě 2LP/2CD. Na prvním nosiči se nalézá původní nahrávka, na druhém patnáct demo verzí z roku 1983, které Streisand natočila ve svém obývacím pokoji na stero kazetový magnetofon za doprovodu Michela Legranda na klavír, aby za ně získala peníze na financování filmu. Více najdete na zpěvaččiných oficiálních stránkách.


  • Mötley Crüe - Shout At The Devil / 40Th Anniversary
    Mötley Crüe - Shout At The Devil / 40Th Anniversary
    Americká glam rocková kapela Mötley Crüe vydává ke 40. výročí novou edici svého kultovního alba "Shout At The Devil". To vyšlo původně v roce 1983 a bylo její druhou studiovkou. Kolekce je považována za jednu z nejdůležitějších a nejvlivnějších nahrávek hardrockové hudby a pomohla definovat zvuk a image celé generace hardrockových skupin. Bohatý výroční box obsahuje remasterované verze původních písní, jako jsou "Looks That Kill", "Shout At The Devil" či "Too Young To Fall In Love". Kromě toho je zde několik bonusových kousků, včetně demo verzí, živých nahrávek a coverů. Samozřejmostí je výpravný booklet a další doprovodné materiály. Upoutávku naleznete na You Tube.


  • Nirvana - In Utero / 30Th Anniversary / Deluxe
    Nirvana - In Utero / 30Th Anniversary / Deluxe
    Třetí a poslední studiové album americké rockové kapely Nirvana "In Utero" vyšlo 21. září 1993. O třicet let později vychází speciální reedice, která obsahuje dvaasedmdesát skladeb, z toho rovnou padesát tři dříve nevydaných. Líbí? Pak je třeba i připravit peněženky. Nahrávka vychází ve čtyřech verzích, z čehož ty nejobsáhlejší zabírají plochu osmi (!) LP či pěti CD. Obě super deluxe edice jsou mimořádně drahé. Najdete v nich nově remasterované původní album, čtrnáct dosud nevydaných živých skladeb z turné "93/94 In Utero", dvacet šest demo verzí a studiových vyřazených střihů, jedenáct B-stran a remixů, záznamy "Live in Amsterdam 1993", "Live in Seattle 1993", fotogalerii a knihu o vzniku díla. Více najdete na stránkách věnujících se výročním edicím.


  • Vlasta Redl - Dopisy z květin / 20th Anniversary
    Vlasta Redl - Dopisy z květin / 20th Anniversary
    Vlasta Redl, český písničkář, zpěvák, skladatel, producent a multiinstrumentalista, vydává reedici svého pátého alba "Dopisy z květin". To vychází v remasterované podobě i na vinylu v původním vydání, bez přídavných bonusů. Tato kolekce je považována za jednu z nejvýznamnějších desek české hudby 21. století. Vyznačuje se osobitým zvukem, snoubícím folk, rock a lidovou hudbu. Texty písní jsou často zaměřeny na osobní témata, jako je láska, ztráta a hledání identity. Více naleznete na stránkách tohoto svérázného muzikanta.

Hauser - Christmas
žánr: vánoční hudba

 Hauser - Christmas
Je to teprve několik málo dní, co u nás odehrál koncert někdejší člen 2Cellos Stjepan Hauser, a už ho tu máme znova, ovšem tentokrát s novou deskou. Jak je zřejmé z naprosto jednoznačného názvu "Christmas", jde o vánoční album. Chorvatský cellista si pro něj přichystal čtrnáct skladeb z různých koutů světa, od klasických koled až po moderní sváteční songy anglofonního světa, jako jsou "White Christmas", "I'll Be Home For Christmas" nebo "Have Your Self A Merry Little Christmas". O něco přitažlivější bude tato nahrávka pro nás z toho důvodu, že vznikala v Praze za účasti českých hudebníků a českého sboru sestaveného právě pro tento účel. Jak to celé dopadlo, zjistíte na autorově YouTube profilu.


James Blunt - Who We Used To Be
žánr: pop / electro pop

 James Blunt - Who We Used To Be
James Blunt potřeboval na přípravu svého sedmého alba celkem čtyři roky. Výsledkem je celkem deset písniček standardní verze a čtrnáct v případě té deluxe. Jednu z nich s názvem "Dark Thought" napsal po návštěvě domu herečky a své kamarádky Carrie Fisher po její smrti v roce 2013. Ve studiu zvuk novince udával poměrně pestrý tým hudebníků a producentů. Najdeme mezi nimi jména jako Dan Priddy, Mark Crew, Steve Robson, Jack & Coke, The Six, Red Triangle, Jimmy Hogarth nebo Mike Needle. Možná pak nikoho nepřekvapí, že typický Bluntův pop je tentokrát o něco pestřejší a najdete v něm i prvky elektroniky, a dokonce taneční hudby. Důkaz hledejte na jeho YouTube.


In This Moment - Godmode
žánr: industriální metal

In This Moment - Godmode
Příznivcům moderního industriálního metalu není banda In This Moment nikterak neznámá. Americký kvintet posílá do světa osmé studiové album, které nečekaně neprodukoval Kevin Churko (z Beautiful Tragedy). Místo něj se této práce chopil jeho syn Kane Churko spolu s Tylerem Batesem. Vzniklo deset nových kousků a v jednom z nich ("Damaged") uslyšíte hostujícího Spencera Charnase z Ice Nine Kills. V tracklistu našel své místo i cover skladby "Army Of Me", původně od Björk. Na YouTube profilu skupiny najdete několik ukázek. Co na ně říkáte?


SWMRS - Sonic Tonic
žánr: punk rock

Swmrs - Sonic Tonic
Na bratrské duo coby ústřední postavy formace SWMRS jste jistě už zvyklí. Nyní se k Maxovi a Coleovi přidal i další bratr Cade, kterému dali do rukou baskytaru. Jejich třetí studiová deska dostala titul "Sonic Tonic" a z rádií už můžete znát pilotní singl "Little Miss Sunshine". A aby to byl skutečně family business, v klipu dali roli své babičce. "Zdálo se nám to jako super nápad, protože se to točilo skoro samo. Zvládla celou parádu úplně sama," prozradili muzikanti. Zmiňovaný snímek najdete ke zhlédnutí na YouTube profilu kapely.


EP a minialba

  • Sigrid - The Hype
    U nás velmi oblíbená norská zpěvačka navazuje na loňskou řadovku "How To Let Go" čtveřicí songů, které s ní připravovali například Foy Vance, Ian Fitchuk, Askjell nebo Nick Hahn. (YouTube)
  • Seventeen - Seventeenth Heaven
    Již jedenácté minialbum pro své posluchače připravil korejský boyband. Produkce osmi položek se ujali Bumzu, Marshmello, Woozi nebo Kitae Park. (YouTube)
  • Samara Joy - A Joyful Holiday
    Americká jazzová zpěvačka, která letos obdržela hned dvě ceny Grammy, kuje železo, dokud je žhavé, a připomíná se vánočním minialbem. V šesti skladbách se k ní připojili Sullivan Fortner a The McLendon Family. (YouTube)
  • Shabazz Palaces - Robbed In Rareness
    Původně experimentálně hiphopové duo aktuálně už reprezentuje pouze Ishmael Butler, ovšem i tak přichystal sedm tracků. Doplnili ho v nich Royce The Choice, Lil Tracy, O Finess, Porter Ray, Lavarr The Starr a Geechi Suede z Camp Lo. (YouTube)
  • Machinedrum - 4#TRAX
    Čtveřice skladeb amerického housového DJe, na nichž se podíleli Kučka, Liz a Rei Brown. (bandcamp)
  • Elkka - DJ Friendly
    Třemi tracky se připomíná velšská producentka, DJka a zpěvačka, která si před dvěma roky odnesla jednu z cen BBC Radio 1 Award. (YouTube)
  • Baby Tate - Baby Tate Presents Sexploration: The Musical
    Dcera Dionne Farris navazuje na loňský mixtape "Mani/Pedi" pěticí novinek. (YouTube)


Štefan Margita - Rež, rež, rež - Lidové písně (Supraphon)
žánr: lidová hudba

 Štefan Margita - Rež, Rež, Rež - Lidové písně
Album "Rež, rež, rež - lidové písně" Štefana Margity propojuje nejen očekávatelné slovenské, ale také ty moravské a české lidovky s aranžemi pro symfonický orchestr a instrumentální sólisty. Společně s producentem Danielem Hádlem vybral pěvec celkem dvanáct lidovek, včetně "Ach, synku, synku", "Černé oči, jděte spát", "Išel Macek do Malacek" nebo "Ej, lásko, lásko". Ve studiu měl za sebou Filmovou filharmonii s dirigentkou Alenou Hron a k ní se připojili ještě cimbalista Josef Fečo a houslista Ivan Herák. Výsledek uslyšíte v krátkých ukázkách na stránkách vydavatelství Supraphon.


Různí - Tribute To The Judds
žánr: country

 Různí - Tribute To The Judds
Na konci dubna minulého roku obletěla svět velmi smutná zpráva: devatenáct dní po posledním vystoupení a den před uvedením do Countryové síně slávy zemřela členka The Judds Naomi Judd. O tom, jaký význam mělo toto duo pro americkou countryovou scénu, vypovídá i album "Tribute To The Judds", na němž mu kolegové vzdávají hold. Čtrnáct hitů a písní nazpívaly například Reba McEntire, Carly Pearce, Jennifer Nettles, Gabby Barrett, Lainey Wilson, Dolly Parton, Ashley McBryde, Shelly Fairchild, LeAnn Rimes, Gwen Stefani, Blake Shelton, Trisha Yearwood, Rob Ickes, Trey Hensley, Molly Tuttle, Megan Moroney, Cody Johnson, Carl Perkins, Raul Malo nebo Ella Langley a Jamey Johnson. Jak je pojali, zjistíte na YouTube The Judds.


Dokken - Heaven Comes Down
žánr: glam metal

Dokken - Heaven Comes Down
Dokken bychom bezesporu mohli označit za jednu z nejslavnějších kapel osmdesátých let na poli glam-/hairmetalové scény. Nyní vydává své dvanácté studiové album a přináší na něm to, co umí nejlépe: pořádnou porci tvrdé rockové muziky. "Heaven Comes Down" produkovali členové sestavy společně s Billem Palmerem. O mix nahrávky se postaral Kevin Shirley, známý ze spolupráce třeba s Aerosmith, Iron Maiden nebo Joem Bonamassou. Z desítky nových skladeb vám můžeme nabídnout třeba kousek "Over The Mountain", ke kterému muzikanti vytvořili i klip. Najdete ho na YouTube.


Vážná hudba

Pražský filharmonický sbor, Lukáš Vasilek - Stravinský, I., Janáček, L., Bartók, B. Village Stories (Supraphon)
Janáček a o generaci mladší Bartók a Stravinskij tvoří významnou trojici skladatelů 20. století, kteří byli výrazně ovlivněni lidovou hudbou a integrovali ji do svého hudebního myšlení. Pražský filharmonický sbor s Lukášem Vasilkem se ponořil do jejich díla a ujal se "Svatby", "Říkadel" a "Trech dedinských scén". Jací další sólisté se na nahrávce podíleli, najdete na stránkách vydavatelství Supraphon. Tamtéž jsou i ukázky k poslechu.

Alfie Boe - Open Arms: The Symphonic Songbook
Alfie Boe se v případě alba "Open Arms: The Symphonic Songbook" pustil do přezpívání popových a rockových hitů. V symfonické interpretaci předkládá například "Summer Of 69" Bryana Adamse, "Wicked Game" Chrise Isaaka, "I Want To Know What Love Is" od Foreigner, "Here I Gone Again" Whitesnake nebo "Nothing Else Matters" Metalliky. Plný výčet a ukázky z desky hledejte na YouTube Alfie Boe.

Philippe Jaroussky - Forgotten Arias
Francouzský kontratenor se už definitivně zabydlel mezi nejslavnějšími operními zpěváky. Dokazuje to také na albu "Forgotten Arias", kam zařadil árie více či méně známých skladatelů, jako jsou Gluck, Johann Christian Bach, Jommelli, Hasse, Piccinni. Bernasconi, Ferrandini, Traetta či Valentini. Doprovázel ho Le Concert De La Loge pod taktovkou Julien Chauvin. Více informací a náslech desky nabízí e-shop Presto Classical.

Quatuor Arod - Debussy, Ravel, Attahir : String Quartets
Francouzské smyčcové kvarteto Quatuor Arod letos oslavuje desáté výročí svého založení a při té příležitosti vydává dvojalbum, na němž spojuje Debussyho a Ravela. Ddobře známá díla, zkomponovaná navíc s odstupem pouhé dekády, doplnili o skladbu současného mladého francouzského autora Benjamina Attahira nazvanou "Al Asr". Co to s nimi udělalo, zjistíte z ukázek na stránkách Presto Classical.


Václav Noid Bárta - Hollywood
žánr: rock / pop

 Václav Noid Bárta - Hollywood
Václav Noid Bárta se tři roky po albu "Skladatelská kolekce" vrací s novinkou "Hollywood", avšak mezi jedenácti písničkami je těch zbrusu nových pouze část. Hned pět položek totiž tvoří akustické verze starších songů a k nim přihodil ještě aktuální verzi hitu "Prwotní strach" Noidovy první kapely Dolores Clan. Autorem hudby je především on sám, texty pak dodal zpěvákův otec Václav Bárta starší. Jediným hostem je Eva Burešová v singlu "Obejmout". Nejen ten uslyšíte na YouTube profilu labelu Warner Music.


Sebastian - Sbohem
žánr: pop / power pop / hip hop

Sebastian - sBohem
PR texty zmiňují, že kapela Sebastian vstupuje do nové éry, kterou odstartovaly první singly jako rockově rapový track "Nezapomínám" s Marpem, letní "Nostalgie" či emotivní "Nevinná", na níž se podílela také Poetikou. Ty už sbírají zhlédnutí na YouTube formace a teď na ně navazuje už celé album "sBohem". Fanoušci si na ně museli počkat tři roky. Kolekce obsahuje celkem deset písniček, jejichž produkci má na svědomí Enthic, a k již zmíněným hostům se přidali ještě Sofian Medjmedj a Adam Mišík.


Mark Tremonti - Christmas Classics New & Old
žánr: vánoční hudba / tradiční pop

 Mark Tremonti - Christmas Classics New & Old
Hauser není jediným umělcem, který tento týden vydal vánoční album. Tím dalším je americký zpěvák a kytarista a Mark Tremonti. Kdybyste se těšili na pořádně tvrdé Vánoce, budete patrně hodně zklamaní. Někdejší člen Creed a Alter Bridge se totiž vrací ke své loňské desce "Tremonti Sings Frank Sinatra" a v duchu tradičního popu a swingu pojal i deset písniček "Christmas Classics New & Old". Není tedy překvapením, že většinu tvoří sváteční standardy typu "Let It Snow", "Santa Claus Is Comin' To Town" nebo "The Most Wonderful Time Of The Year". První ukázky Mark sdílí na svém YouTube.


Closure In Moscow - Soft Hell
žánr: alternativně-progresivní rock

Closure In Moscow - Soft Hell
Na trh se dostává třetí řadovka australských rockerů Closure In Moscow. "Soft Hell" vychází po dlouhých sedmi letech od předchozí sbírky "Pink Lemonade". Tato kapela z Melbourne je proslulá svou schopností propojit melodie s rozmanitými žánry, což je na novince ještě výraznější. Jejich hudba přechází od progresivního rocku přes funk, psychedelický rock až po experimentální zvuky. Každá píseň je jedinečná a překvapí vás svou originálností. Byť to asi není muzika pro každého, stojí za poslech. Pokud v sobě máte touhu po hledačství a chcete se osvěžit novátorstvím, neměli byste minout jejich YouTube.


V krátkosti

  • Erik Truffaz - Clap!
    Oblíbený francouzský jazzový trumpetista navazuje na červnovou kolekci "Rollin' " dalšími osmi filmovými skladbami, které pojal v různých stylech od cool až po fusion. Tentokrát sáhl po tématech ze snímků jako "Belle a Sebastian", "Mazací hlava", "Věci života" či "Lovec hlav". (YouTube)

  • King Gizzard & The Lizard Wizard - The Silver Cord
    Australská psychedelická kapela vydává v pořadí pětadvacáté album. Tematicky je inspirováno koncem světa a nabízí apokalyptickou cestu do vesmíru. (YouTube)

  • VV Brown - Am I British Yet?
    Dřív psala songy pro Sugababes nebo Pussycat Dolls, teď vydává svou čtvrtou sólovku. (YouTube)

  • Caleb Lee Hutchinson - Southern Galactic
    Poražený finalista ze šestnácté řady American Idol se po tři roky starém eponymním EP propracoval ke svému debutu. Zatímco zmíněné ípíčko produkoval Kristian Bush ze Sugarland, dlouhohrající prvotinu dostal na starosti Titanic Sinclair, který ho z country odtáhnul směrem k indie rocku. (YouTube)

  • DJ Shadow - Action Adventure
    Aamerický DJ a producent Joshua Paul Davis po čtyřech letech navazuje na "Our Pathetic Age". Čtrnáct tracků vzniklo na základě poslechu dvou set kazet a výběru z jeho šedesáti tisíc vinylů. (YouTube)

  • The Mountain Goats - Jenny From Thebes
    Americká folk-rocková formace se propracovala už ke svému dvaadvacátému albu. To je ovšem mírně specifické, protože je strukturované jako rocková opera. Směr muzikantům udávala Grammy oceněná Trina Shoemaker (Sheryl Crow, Queens Of The Stone Age, Emmylou Harris) a mezi hosty jsou Bully, Matt Nathanson a členka Go-Go's Kathy Valentine. (YouTube)

  • Casisdead - Famous Last Words
    Anglický rapper, MC, producent, skladatel a režisér konečně po více než patnácti letech na scéně vydává svůj plnohodnotný debut. Mezi třiadvaceti tracky na pomezí hip hopu, grimu, cloud rapu a synthwave najdete i několik, v nichž se k němu připojili Neil Tennant z Pet Shop Boys, Desire, Kamio, Later či Connie Constance. (YouTube)

  • Wild Nothing - Hold
    Po pěti letech se vrací na scénu americký indiepopový kvartet. V jedenácti novinkách míchá řadu stylů jako dream pop, shoegaze, indie rock, new wave či synth pop. Napsal je a produkoval frontman Jack Tatum. (bandcamp)

  • Black Pumas - Chronicles Of A Diamond
    Psychedelický soul u nás tak často nezní, a proto bylo duo z Texasu, nominované před třemi roky na Grammy v kategorii objev roku, příjemným překvapením. Nyní svému eponymnímu debutu přichystalo nástupce a na něm deset songů. (YouTube)

  • Angie McMahon - Light, Dark, Light Again
    Australská písničkářka již za svůj čtyři roky starý debut posbírala několik cen a řadu nominací. Uvidíme, jak se jí bude dařit s druhou řadovkou a třinácti skladbami, s nimiž jí vypomohli Emma Louise Lobb, Jennifer Decilveo nebo Meg Duffy. (YouTube)

  • Flyte - Flyte
    Will Taylor a Nicolas Hill jsou od dětství kamarádi, spoluhráči v kapele a nakonec i partneři. Jejich třetí řadovka zaujme všechny, kteří mají rádi melancholii Kings Of Convenience. (YouTube)

  • Nora Jane Struthers - Back To Cast Iron
    Americká písničkářka kombinující americanu, folk rock a country, si po třech letech připravila desítku novinek, jejichž produkce se zhostil Neilson Hubbard. (YouTube)

  • Jessi Colter - Edge Of Forever
    Americká countryová zpěvačka a někdejší manželka Waylona Jenningse ani ve svých osmdesáti letech nepomýšlí na důchod. Na nové desce dělala s Margo Price a ve studiu pochopitelně nechyběl ani její syn Shooter Jennings. (Amazon)

  • Mayer Hawthorne - For All Time
    Neosoulový hudebník někdy známý také jako Tuxedo či Haircut se vrací po třech letech s novým počinem. (YouTube)

  • Sundara Karma - Better Luck Next Time
    Britská indierocková partička se vrací s novým albem plným optimistických písní o tom, že i když se věci pokazí, vždy je naděje na lepší zítřek. (YouTube)

  • Robert Finley - Black Bayou
    Americký bluesman pokračuje v práci pro label Dana Auerbacha a tak není divu, že jeho čtvrtou nahrávku produkoval právě frontman The Black Keys, k němuž se přidali také Kenny Brown, baskytatista Eric Deaton, bubeník Patrick Carney a Jeffery Clemens z G.Love & Special Sauce. (YouTube)

  • Red Axes - One More City
    Izraelské duo kombinující žánry jako disco, techno, garage rock, post punk, techno nebo new wave si na svoji novou desku pozvalo řadu hostů jako Clams, Fantastic Twins, Autarkic, Janset, Echo, Cole Alexander či Justin Strauss. (bandcamp)

  • Shordie Shordie & Murda Beatz - Memory Lane 2
    Na dva roky staré album přímo navazuje americká dvojice rapperů a do patnáctky tracků si coby hosty přizvala kolegy Baby B, BlakeANA a Mozzy. (YouTube)

  • Three Quarter Skies - Universal Flames
    Projekt, za nímž se skrývá Simon Scott ze Slowdive, se představuje první deskou. Najdete na ní sedm skladeb na pomezí ambientu, dream popu, shoegaze, folku a noise. (bandcamp)

  • Autopsy - Ashes, Organs, Blood And Crypts
    Devátá nahrávka od americké deathmetalové sebranky. (YouTube)

  • Crime In Stereo - House & Trance
    Hardcore/emo veteráni z Long Islandu vydávají první desku po třináctileté pauze. (YouTube)

  • Lydia Luce - Florida Girl
    Americká folková písničkářka, která točila i s Eminemem, Dolly Parton nebo Willie Nelsonem, se s notnou dávkou psychedelie vrací na rodnou Floridu. (bandcamp)

  • Wargasm - Venom
    Debut od britského elektronického dua. (YouTube)

  • The Cadillac Three - The Years Go Fast
    Kombinaci jižanského rocku a hard rocku již na páté studiovce prezentuje nashvillské trio, jehož písničky zpívají také Keith Urban, Tim McGraw, Steven Tyler nebo Jake Owen. (YouTube)

  • Leela James - Thought U Knew
    Americká soulová zpěvačka svým fanouškům nachystala osmé album. V jedné z devíti písní jí zahostovala Yo Yo. (YouTube)

  • Katie Dey - Never Falter Hero Girl
    Máte-li rádi experimentální pop, psychedelii a bedroom pop, pak je tu přesně pro vás novinka australské umělkyně. (YouTube)

  • Mariah The Scientist - To Be Eaten Alive
    Americká r'n'b zpěvačka se navazuje na předloňskou albovou dvojku a spolu s ní třeba i Vory. 21 Savage nebo Young Thug. (YouTube)

  • Pattern-Seeking Animals - Spooky Action At A Distance
    Kalifornská progrocková kapela, vydává své nové, doposud nejambicióznější dílo plné epických kompozic a emotivního vyprávění. (YouTube)

  • Paws - Paws
    Skotská post-punková skvadra předkládá nové dílo plné hlučných a syrových songů. (YouTube)

  • Circus Devils - Squeeze The Needle
    Americká alternativní rocková kapela vydává novinku plnou experimentálních rockových songů. (YouTube)

  • Mass Hysteria - Tenace
    Desátá studiovka od francouzské metalové bandy. (YouTube)

  • Serenity - Nemesis A.d.
    Nové velkolepé dílo rakouské symfometalové kapely. (YouTube)


    Dále vychází

    Alice Sara Ott - Echoes Of Life (Deluxe Edition)
    Astrud Gilberto - Great Women Of Song
    Auditorium - Life Changer
    Barbra Streisand - Evergreens: Celebrating Six Decades On Columbia Records
    Billy Bragg - The Roaring Forty 1983-2023
    Bing Crosby - Bing Crosby’s Christmas Gems
    Black Birdie - Black Birdie (Deluxe)
    Bruce Hornsby - Spirit Trail (25th Anniversary Edition)
    Cindy Bullens - Little Pieces
    Deathcrash - Less+
    Declan Welsh & The Decadent West - 2
    Dinah Washington - Great Women Of Song
    Dollar Sign - Legend Tripping
    Egyptian Blue - A Living Commodity
    Elm Street - Great Tribulation
    End - The Sin Of Human Frailty
    Endseeker - Global Worming
    Flatland Cavalry - Wandering Star
    Frank Sinatra - Platinum
    Full Time Men - Part Time Job
    Golden Apples - Bananasugarfire
    Grave Secrets - Till Your Lungs Fall Out…
    Gregg Kowalsky - Eso Es
    Hinako Omori - Stillness, Softness…
    Hxlt - Original Crazy
    Ignited - Cradle Of The Wicked
    José González - Veneer (20th Anniversary Edition)
    Jugger - Puppet Master
    Kojaque - Phantom Of The Afters
    Lil Darkie - The Future Is Dark
    Lucky Lo - The Big Feel
    Magnolia Park - Halloween Mixtape Ii
    Maisie Peters - The Good Witch (Deluxe)
    Marina Herlop - Nekkuja
    Mavro Gala - Tenderness
    Mike Reed - The Separatist Party
    Mint Field - Aprender A Ser
    Nebula - Livewired In Europe
    Neck Cemetery - Bring Us The Head
    Nirvana - In Utero / 30th Anniversary / Super Deluxe
    Nite - Darkness Silence Mirror Flame
    Nyos - Waterfall Cave Fantasy, Forever
    Obscura - A Celebration I: Live In North America
    Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs - Live In New York
    Pony Girl - Laff It Off
    Prince - Diamonds & Pearls (Limited Edition)
    Prince - Diamonds & Pearls / Super Deluxe Box Set
    Prince - Diamonds & Pearls
    Ragana - Desolation’s Flower
    Russell Oberlin - Complete Recordings On American Decca (9 Cd)
    Shotmaker - A Moment In Time: 1993-1996
    Show Me The Body - Live & Loose In The USA
    Simple Minds - New Gold Dream: Live From Paisley Abbey
    Sipho. - Prayers & Paranoia
    Sofia Kourtesis - Madres
    Sun Ra And Various Artists - A Celebration Of Sun Ra’s Poetry (Physical Release)
    Superchunk - Misfits & Mistakes: Singles, B-Sides & Strays 2007
    Tar Of - Confidence Freaks Me Out
    The Bros. Landreth - Let It Lie (10th Anniversary Acoustic Edition)
    The Serfs - Half Eaten By Dogs
    The Third Mind - The Third Mind 2
    Tortuga - Iterations
    Video Age - Away From The Castle
    Viji - So Vanilla
    Voynich Code - Insomnia
    Vrsty - Levitate
    W.a.s.p. - The 7 Lila: 1984-1992
    Warhol - 3200 Vol 2
    Wayfarer - American Gothic / Limited Edition
    Wifisfuneral - Black Heart Revenge 2
    Year Of The Knife - No Love Lost

    Vychází na vinylu:
    Alfie Boe - Open Arms
    Anna K. - Údolí Včel
    Astrud Gilberto - Great Women Of Song
    Autopsy - Ashes, Organs, Blood And Crypts
    Billy Bragg - The Roaring Forty 1983-2023
    Cadillac Three - The Years Go Fast
    Deerhoof - The Runners Four
    Dinah Washington - Great Women Of Song
    Dismember - Complete Demos
    Dismember - Dismember
    Dismember - The God That Never Was
    Dismember - Where Ironcrosses Grow
    DJ Shadow - Action Adventure
    Doro - Conqueress - Forever Strong And Proud
    Duran Duran - Danse Macabre
    Elm Street - Great Tribulation
    End - Sin Of Human Frailty
    Endseeker - Global Worming
    Erik Truffaz - Clap!
    Frank Sinatra - Platinum
    Future - 56 Nights
    Future - Beast Mode
    Future - Monster
    Gaslight Anthem - History Books
    In This Moment - Godmode
    James Blunt - Who We Used To Be
    Led Zeppelin - Led Zeppelin IV
    Mayer Hawthorne - For All Time
    Mötley Crüe - Shout At The Devil / 40Th Anniversary
    Nirvana - In Utero / 30Th Anniversary / Deluxe
    OMD. - Bauhaus Staircase
    Obscura - A Celebration I: Live In North America
    Peter Nagy - 'Ale'
    Peter Nagy - Myslíš na to, na čo ja?
    Prince - Diamonds & Pearls
    Prince - Diamonds & Pearls (Limited)
    Robert Finley - Black Bayou
    Různí - Red Hot + Fela
    Samara Joy - A Joyful Holiday
    Serenity - Nemesis A.d.
    Sheer Mag - A Distant Call
    Sheer Mag - Compilation (I, Ii, & Iii)
    Sheer Mag - Need To Feel Your Love
    Simple Minds - New Gold Dream: Live From Paisley Abbey
    Štefan Margita - Rež, rež, rež - lidové písně (Supraphon)
    Taking Back Sunday - 152
    Taylor Swift - 1989 (Taylor's Version)
    The Flaming Lips - Live At The Forum, London, Uk Jan 22, 2003
    Vlasta Redl - Dopisy z květin / 20Th Anniversary
    Voynich Code - Insomnia
    Wayfarer - American Gothic / Limited Edition

    EP:
    Ben Sloan - Muted Colors Live
    Blue Man Group - Overjoy The World
    Hannah Rose Platt - Hypnagogia
    Chxrry22 - Siren
    Lia Lia - Angst
    Lilac Haze - My Dreamworld
    Lowertown - Skin Of My Teeth
    Loyal Lobos - Loba Vol. I
    Rifle - Under Two Flags
    Rocket - Versions Of You
    Slap Rash - Catherine Special
    Tonguetied - Bloom

    Reedice:
    Death Angel - Frolic Through The Park
    Dismember - Complete Demos
    Dismember - Dismember
    Dismember - The God That Never Was
    Dismember - Where Ironcrosses Grow
    Linda Ronstadt - A Merry Little Christmas
    Nite - Darkness Silence Mirror Flame
    Peter Nagy - 'Ale'
    Peter Nagy - Myslíš na to, na čo ja?
    Peter Nagy - V štúdiu S
    Six Going On Seven - Six Going On Seven
    The Jacksons 5 - Joyful Jukebox Music

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
    Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
    Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" (26.04.2024 08:48)
    - Video: Taylor Swift chce v novince "Fortnight" vraždit. Doprovodný klip opět i režírovala (25.04.2024 08:42)
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Přes 300 milionů streamů. Tolik jich na Spotify nasbírala novinka Taylor Swift během prvního dne (23.04.2024 13:09)
    - Nová deska Taylor Swift trvá dvě hodiny a obsahuje jedenatřicet songů (19.04.2024 10:31)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nezajímavá Taylor Swift, vysloužilá Lana... Courtney Love si vzala na paškál kolegyně (16.04.2024 18:22)
    - Taylor Swift se dostala na seznam dolarových miliardářů magazínu Forbes (16.04.2024 13:41)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu