TOP 8 videoklipů týdne: Jelen vzpomíná na O2 arenu, Dymytry představují nového zpěváka a Ben Cristovao zve do Edenu

Vydáno 19.12.2023 | autor: Andrea Štipčáková

S blížícími se Vánocemi vydává Rodan singl Slay Bells, který má však k tradiční sváteční skladbě daleko. Poslechněte si sami. Dárek v podobě živého záznamu písně Miluju tě z O2 areny posílá svým fanouškům Jelen, Ben Cristovao pak své příznivce zve hned dvěma klipy do Edenu. Dymytry novinkou My ještě nechcem jít představují nového zpěváka Václava Noida Bártu, s Molotov party se podíváme do podsvětí v devadesátkách, Jakub König zve posluchače Dál mezi Hvězdy a jediným zahraničním zástupcem v aktuálním přehledu klipů je James Arthur, který se už příští rok představí ve Foru Karlín.

TOP 8 videoklipů týdne: Jelen vzpomíná na O2 arenu, Dymytry představují nového zpěváka a Ben Cristovao zve do Edenu TOP 8 videoklipů týdne: Jelen vzpomíná na O2 arenu, Dymytry představují nového zpěváka a Ben Cristovao zve do Edenu

Rodan vydává netradiční vánoční song

Rodan potěšil fanoušky vánočním singlem Slay Bells, který se vyznačuje nadhledem a vtipem. Nechybí rolničky, ani okázalá vánoční nálada, ale pod tím vším se ukrývá v textu podvratný úsměv vánočním klišé. Doprovodný videoklip, který tomu celému nasazuje pomyslnou korunu, natočil talentovaný Michael Nováček a postavu Santa Clause si v něm zahrál Jan Vávra, se kterým Rodan skladbu psal.

Ponořte se s triem Molotov party do podsvětí 90. let

S pražskou rockovou partou Molotov party se ponoříte do podsvětí devadesátek. Příběh videoklipu k písni Černý oči odkazuje s nadsázkou na symboly právě zmíněného období. Má v sobě zdánlivě všechno: slizké gangstery, hromadu cigaret a alkoholu, přestřelku s policií, automobilovou honičku, mysteriózní kufřík i nečekané rozuzlení. Trojici gangsterů ztvárnili členové Molotov party, a to s pořádnou dávkou absurdního humoru.  

Jakub König zve Dál mezi Hvězdy

Letní zasněnou atmosféru venkovské svatby prvního videoklipu Hvězdy vystřídala v novém videoklipu Jakuba Königa k písni Dál zasněžená melancholie postapokalyptické krajiny. Sledujeme v něm osamělé putování dvou dětských hrdinů světem, kde možná Vánoce ani neexistují. V hlavních rolích se objevili Maruška Königová a Tedík Chramosta.

ROZHOVOR | Kittchen/Jakub König: Bál jsem se, že jsem slabej, k ničemu a bez talentu

"Všechny tři natáčecí dny byla pořádná zima, ten druhý navíc začalo sněžit, a tak byl každý krok a každý přesun na další lokaci, stejně jako každé čekání na připravení záběru, opravdu náročné. Ovšem vypadá to opravdu nádherně. Jsem moc vděčný nejen štábu, ale hlavně našim dvěma šestiletým hrdinům, kteří i přes všechna úskalí a nepohodlí tohle náročné natáčení zvládli na jedničku," říká Jakub König.

James Arthur zve klipem Sleepwalking na český koncert

S novinkou přichází také James Arthur. Pro videoklip si tentokrát vybral skladbu Sleepwalking z aktuálního alba Bitter Sweet Love. „Je to píseň, kterou jsem napsal, když jsem začínal s touhle deskou. Připadala mi opravdu věrná tomu, kdo jsem, a pokud to chcete vědět, je to přesně song pro vás,“ uvedl zpěvák. Arthur se příští rok chystá opět do České republiky, v pražském Foru Karlín zahraje 22. února.

Ben Cristovao a Sofian Medjmedj mají další společný song

Skladba MMA vyšla na novém albu Bena Cristovao, které nazval Zvíře. Témat je na něm hned několik, song MMA ale není překvapivě o tom, o čem byste si mysleli. Jeho produkce se ujal Enthic, který se na desce výrazně podílel. V klipu se objevují dvě slavné influencerky, a to Dominique Alagia a Carly Kirsten. O režii se postarala Anežka Horová, mezi lokacemi poznáte oblíbený pražský klub Swim. Podaří se písni předčit úspěch skladby Slzy?

Václav Noid Bárta vzkřísil Dymytry?

Dymytry se rozloučili s frontmanem Prothem a vítají nového zpěváka - Václava Noida Bártu. Klip k songu My ještě nechcem jít tohle celé dokresluje vystrojeným pohřbem, podobná forma přímočaré symbolické komunikace k téhle kapele prostě patří. Srdečně zároveň Dymytry zvou na unikátní koncertní projekt Monster Meeting napříč tuzemskými halami a open airy.

Calin a Ben Cristovao si užívají Perignon

Ben Cristovao stihl vydat před pár dny ještě jeden videoklip, a to k songu Perignon, který také najdete na albu Zvíře. A je opět v produkci Enthica. Tentokrát mu v něm kryje záda Calin, o režii se postaral Vojtěch Starý, Natáčelo se na různých místech Prahy i Brna, použity byly i záběry z Benova koncertu v O2 areně. V klipu se opět mihne Dominique Alagia. Ben Cristovao oznámil na svém listopadovém koncertě v O2 areně plán představit se v Edenu. K plánované show nyní přidal i přesný termín konání, a to 7. 6. 2025.

Jelen vzpomíná na O2 arenu

Jelen vzpomíná na výroční koncert v O2 areně živým videoklipem k písni Miluju tě, kterou si s kapelou přímo na místě zazpívali Jiří Pavlica s Hradišťanem. "Vy, kdo jste tam byli, si můžete připomenout tu úžasnou atmosféru. A vy, kdo jste dorazit nemohli, máte můžete alespoň zprostředkovaně navnímat ten pocit, kdy se obrovskou halou rozezní cimbál a klarinet za doprovodu tisíců srdcí. Děkujeme za tenhle zážitek," vzkazuje fanouškům frontman Jindra Polák.

LIVE: Jelen oslavil deset let na scéně v O2 areně, sešlo se tam na 15 tisíc přátel

Text: Andrea Štipčáková, Kateřina Nováková, foto: Tereza Kunderová (Jakub König), Petr Klapper (Jelen)
Témata: Rodan, Molotov party, Jakub König, James Arthur, Ben Cristovao, Calin, Dymytry, Václav Noid Bárta, Jelen

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít