Bring Me The Horizon dorazí do Česka bez Jordana Fishe, po letech kapelu opouští

Vydáno 26.12.2023 | autor: iREPORT

Bring Me The Horizon se loučí se svým dlouholetým klávesákem, kytaristou a vokalistou Jordanem Fishem, který v kapele fungoval spolu s Oliverem Sykesem také jako skladatel. Jeho odchod americká sestava ohlásila krátce před Vánocemi na svém instagramovém účtu.

Bring Me The Horizon dorazí do Česka bez Jordana Fishe, po letech kapelu opouští Bring Me The Horizon dorazí do Česka bez Jordana Fishe, po letech kapelu opouští

„Chceme Jordanovi poděkovat za hudební cestu, kterou s námi ušel, a popřát mu do budoucna hodně štěstí. My ostatní zatím budeme pokračovat v práci na albu Nex Gen, již brzy se můžete těšit na novou hudbu,“ napsali Bring Me The Horizon, kde Jordan Fish působil dlouhých jedenáct let.

LIVE: Bring Me The Horizon sypali do diváků banger za bangerem a servírovali skvělou audiovizuální show

Sám klávesista na svém instagramovém účtu dodal, že je vděčný za léta strávená v kapele. „Přeji klukům do budoucna spoustu úspěchů. Já sám se už nemůžu dočkat další etapy ve své kariéře. Momentálně se chci zaměřit na psaní songů a produkci,“ naznačil, kam jeho kroky nyní budou směřovat.

Fish si v metalcorové skupině postupně vybudoval pozici jednoho ze dvou hlavních skladatelů, tím druhým je frontman Oliver Sykes. Významně tak ovlivnil její zvuk. Proč sestavu opouští, není známo. Stejně tak nebylo oznámeno, zda ho v Bring Me The Horizon někdo nahradí.

Muzikant se podílel na celkem čtyřech deskách sestavy počínaje Sempiternal, která vyšla v roce 2013. Hudební kritici o ní mluví jako o nejlepším metalcorovém albu všech dob. Dále se podílel na nahrávkách That's the Spirit (2015), amo (2019) a Post Human: Survival Horror (2020).

S odchodem Fishe fanoušci možná částečně dostali odpověď na to, proč kapela přesunula vydání alba Nex Gen, které mělo původně vyjít už v září letošního roku. Místo něj se příznivci Bring Me The Horizon dočkali pouze singlu Darkside. Když se frontmana Sykese zeptali, proč kapela vydání desky odložila, odpověděl pouze, že jsou příčinou „nepředvídatelné okolnosti“. Bez pořádného vysvětlení band odehrál bez Fishe i poslední letošní koncerty.

Bring Me The Horizon tak v plné sestavě mohli čeští fanoušci zřejmě naposled vidět letos v únoru, kdy zahráli ve Sportovní hale Fortuna. Příští rok je kapela jedním z headlinerů Rock for People, kam dorazí také Yungblud, Avril Lavigne, Corey Taylor, The Prodigy či The Offspring.

red, foto: Rusty Shepherd, FB Bring Me The Horizon
Témata: Jordan Fish, Bring Me The Horizon, Jordan Fish

zavřít