LIVE: Simple Plan jako zamlada. Kanadská parta pobláznila Prahu

Vydáno 30.01.2024 | autor: Barbora Turková

Kanadští rockeři Simple Plan letos oslaví dvacet pět let na scéně. Většina jejich fanoušků si je zamilovala v době hitů Welcome To My Life, I'm Just a Kid, Addicted nebo Perfect, a právě na ně čekala i během lednového koncertu v pražském Foru Karlín. A sestava z Montrealu nezklamala! Nejenomže jim naservírovala již zmíněné songy, ale také řadu dalších včetně několika novinek.

LIVE: Simple Plan jako zamlada. Kanadská parta pobláznila Prahu LIVE: Simple Plan jako zamlada. Kanadská parta pobláznila Prahu

Simple Plan
Praha, Forum Karlín
28. 1. 2024

Simple Plan zažili svou největší slávu v době, kdy současní třicátníci četli Bravíčko, byli naštvaní na celý svět a hledali kapelu, která do detailu popíše jejich rozházené pocity. Právě kanadská parta okolo Pierra Bouviera jim tohle dokázala splnit a přesně vystihnout to, co si myslí. I proto byla většina publika v neděli večer ve Foru Karlín tvořena právě touto sortou lidí.

Simple Plan bavili fanoušky ve Foru Karlín svojí češtinou a největšími hity

Hříchem koncertů některých kapel je ale počet předskokanů. Simple Plan se toho nebáli a do tuzemské metropole přivezli rovnou tři - State Champs, Mayday Parade a Air Yel. Všeho moc škodí, a i když každý z nich rozhodně zaujal, už toho bylo prostě moc. Poučení pro příště; stačí jeden, maximálně dva, protože návštěvníci už jsou pak nervózní, kdy dorazí hlavní hvězda. Dočkali se kolem deváté hodiny večerní. Frontman Pierre přišel na pódium v černém tílku s nápisem I love Prague a s pozdravem "dobrý večer". A když se do toho u písně I'd Do Anything přidaly konfety s barvami české vlajky, bylo jasné, že Simple Plan si ten večer fanoušky získají. 

Kapela toho v porovnání s předchozím koncertem v Praze příliš nezměnila. Věděli zkrátka, na co fanoušci přišli a co chtějí slyšet. Nechyběli tak hity jako Welcome To My Life, Shut Up!, Jump, Jet Lag, na který si členové pozvali jednu ze svých předskokanek Air Yel, aby zaskočila za Natashu Bedingfield, nebo Take My Hand či Astronaut. Kanadská parta do nadšených návštěvníků sypala jednu pecku za druhou. Ostatně hrála tu už posedmé a přesně tak ví, na co české publikum slyší. 

Za ohromnou podporu poděkovala kanadská parta fanouškům zahráním songu Untitled, který do setlistu zařazuje jen velmi zřídka. Pierre si ji dal nejprve sólově na akustickou kytaru, pak se k němu přidal ještě s elektrickou kytarou sympaťák Jeff Stinco. Sice to občas trochu ujelo a nefungovalo to tak dobře jako studiová verze, i tak to byl moc krásný závěr, který vyvrcholil písní Perfect. Všechno to působilo velmi sehraně a harmonicky a my tak můžeme doufat, že všechny letošní zahraniční koncerty se ponesou v podobném duchu.

Text: Barbora Turková, foto: Lucie Nohlová
Témata: Simple Plan, Pierre Bouvier, Air Yel, Mayday Parade, State Champs, Forum Karlín

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít