TOP 8 videoklipů týdne: Michal Hrůza natáčel v depu parních lokomotiv a Mirai lákají na připravované album

Vydáno 06.02.2024 | autor: Andrea Štipčáková

Po emotivní baladě Neplavec přichází Michal Hrůza s výrazným songem Mikádo. Videoklip k němu vznikal v depu parních lokomotiv. Mirai lákají novinkou nespíš na připravované album, které by mělo vyjít letos na jaře a Julian Záhorovský má v klipu hvězdnou sestavu. Zpěvák a účastník reality show Ladislav Jambor alias Lu vzpomíná na nevyvedený vztah, Mat213 a Zdena vydávají melancholický song a Erika Rein upozorňuje na odvrácenou stranu sexuality. Tom Walker v novince bojuje s vnitřními démony a idol žen Justin Timberlake prolíná hranici mezi fantazií a realitou.

TOP 8 videoklipů týdne: Michal Hrůza natáčel v depu parních lokomotiv a Mirai lákají na připravované album TOP 8 videoklipů týdne: Michal Hrůza natáčel v depu parních lokomotiv a Mirai lákají na připravované album


Mirai lákají novinkou na připravované album

Mirai vydávají po atypickém tracku dopis, aktuálním hitu summer love a silvestrovském překvapení ve formě písně all night long další singl z připravované desky. Je jím skladba nespíš, která vznikala hned na několika místech po celém světě. Sám frontman Mirai Navrátil ji napsal nedaleko Eindhovenu. „Tematicky je to trošku vzpomínka na jeden románek z minulosti, který měl ne úplně jasnou linii svého konce, což tak někdy holt bývá," uvedl.

Příběh českého hitu: Mirai - Chci tančit

Na videoklipu Mirai pracovali s mladým týmem Butterfly Kids. „Nicolase z Butterfly Kids znám z koncertů a akcí už roky a dlouho jsem nevěděl, že točí klipy. Teď se to všechno spojilo a budeme spolu dělat rovnou dva," dodal Navrátil.

Klip Michala Hrůzy vznikal v depu parních lokomotiv

Michal Hrůza vypouští novinku Mikádo. Je neotřelá, jiná, a přitom se pořád týká aktuálních témat, jako jsou láska nebo těžké životní zkoušky. „Jde o souboj mužského světa s láskou k někomu a něčemu. Tentokrát jsme využili název Mikádo, což je krásný ženský sestřih a zároveň název jediné dosud stojící parní lokomotivy postavené ve 30. letech ve Škodových závodech,“ vysvětluje hitmaker. Na banjo ho ve skladbě doprovodil Ivan Mládek.

VIDEOROZHOVOR | Michal Hrůza: V mém mozku se emoce snadno změní v melodii

Video se natáčelo v depu parních lokomotiv v Lužné u Rakovníka pod taktovkou Viktorie Štěpánové. "Klip dokonale zpracovala a dotvořila," pochvaluje si Hrůza, který už 5. dubna vystoupí se svými největšími hity na Žebříku v DEPO2015 v Plzni. Vstupenky jsou v prodeji zde.   

Julian Záhorovský obsadil do klipu hvězdnou sestavu

Julian Záhorovský vydává svou třetí filmovou píseň. Skladbu D1 nahrál k filmu Franta mimozemšťan. „Je pro mě velkou poctou, že někdo, kdo točí film za xy peněz a může zavolat prakticky komukoli, dá tu šanci zrovna mně. Když jsem začal hrát ve svých 15 letech na kytaru, bylo mým snem jednou napsat píseň, která poběží v závěrečných titulcích. Tenkrát to byl pro kluka, co se učí akordy ve sklepě, cíl prakticky nedosažitelný. No a teď vydávám třetí filmovou písničku. Mám z toho velkou radost a chtěl bych vyjádřit velké díky režiséru Rudovi Havlíkovi za tuto možnost. Na druhou stranu je třeba říct, že není nikdy jisté, že ta píseň ve filmu automaticky bude...," uvedl muzikant.

Píseň doprovází videoklip s ukázkami z filmu, ve kterém excelují mj. Jiří Langmajer, David Prachař a Tereza Ramba. Režie se ujal Vít Hradil, který točil klipy například pro Davida Kollera nebo rapery z PSH

Lu trhá náramek lásky

Ladislav Jambor alias Lu z Love Islandu je také zpěvákem. V novince XTC, na které spolupracoval s raperem Arthurem, vzpomíná na nevyvedený vztah s Adrianou, s níž tvořil v reality show pár. A stejně jako v ní trhá v klipu náramek lásky. "Tuto skladbu jsme nahrávali asi před dvěma lety a s jejím vydáním jsem čekal na ten správný okamžik. A ten nastal sám. Když jsem si prožil nedávný ‚rozchod‘ přímo před zraky statisíců diváků," uvedl muzikant. Ve videu si zahráli i další účinkující z Love Islandu - Diana, Adam, Majlo, Jacob, Hanka a Jakub.

Mat213 a Zdena vydávají song o melancholii i nadšení

Držitel cen Apollo a Vinyla Mat213 a jeho dlouholetý parťák Zdena vydávají nový singl Uraženeja. Jde o taneční a melancholický song, ve kterém se Zdena a Mat213 přiznávají ke svým osobnostním nedokonalostem a snaží se s nimi smířit. Lehce zoufalé, ublíženecké fráze střídá otrávená introspekce a znuděnost ze šířených pomluv.
Videoklip k songu vznikal hodně DIY postupem. Jeho výsledkem má být jen bezstarostné "felení", letargické trávení času dvou Dandyů s drahým autem. Tím je Mercedes Benz G, auto symbolizující křehké mužské ego a znuděné tanečky.

Erika Rein upozorňuje na odvrácenou stranu sexuality

Erika Rein vydává druhý singl z připravovaného alba. Dostal název Bruised Knees a upozorňuje na odvrácenou stranu sexuality. Vizuálně téma citlivě zpracovala Šima Müllerová, která v poetických metaforách zachytila vnitřní konflikt a boj, který se odehrává v obětích násilí.

Sobecký Justin Timberlake

Justin Timberlake vydá už 15. března nové album Everything I Thought It Was. Z něj pochází i singl Selfish, ve kterém zpěvák tvrdí, že když se zamiluje, stává se z něj sobec. Napsal ho ve spolupráci s Louisem Bellem (Taylor Swift, Post Malone), Cirkut (Maroon 5, The Weeknd), Theronem Thomasem a Amy Allen. Videoklip, který režíroval Bradley J. Calder (SZA, Tinashe), oživuje píseň tím, že poodhaluje oponu nad tvůrčím procesem a prolíná hranici mezi fantazií a realitou. Je to syrový a upřímný obraz Justina jako umělce i člověka. 

Tom Walker bojuje s vnitřními démony

Písničkář Tom Walker posílá fanouškům singl Head Underwater. "Je to o tom, jak držím své vnitřní démony na uzdě a jak neustále bojuji sám se sebou - někdy se cítím udušený a zavalený tíhou světa. Skladba označuje pocit, když se topím ve vlastních myšlenkách a emocích. Navzdory zdrcujícímu boji je v ní odhodlání přežít a vyjít z tohoto vnitřního konfliktu silnější," poodhalil zpěvák pozadí písně.

Text: Andrea Štipčáková, TZ, foto: Mojmír Ševčík (Mirai), archiv interpretů
Témata: Michal Hrůza, Mirai, Julian Záhorovský, Lu, Mat213, Erika Rein, Justin Timberlake, Tom Walker

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít