V Česku letos zahrají hudebníci nastupující generace i dlouholeté hvězdy

foto Ilustrační foto - Kanadský zpěvák a kytarista Bryan Adams vystoupil 18. června 2014 v Brně.

Praha - V Česku letos zahrají hudebníci nastupující generace, mimo jiné švédská zpěvačka Zara Larssonová či americký zpěvák a skladatel Jason Derulo, i dlouholeté hvězdy. Velké koncerty budou i mimo Prahu, třeba Sting se představí v plzeňském amfiteátru Lochotín, v Pardubicích se představí Alice Cooper a kapela Scorpions, do Brna zavítají Slash a Bryan Adams. ČTK o tom za agenturu Live Nation informoval Ondřej Pojzl.

Poptávka po koncertech je podle něj mezi hudebními příznivci stále velká, přestože pořadatelé museli vzhledem ke zvýšeným nákladům za kapely a vstupy zvýšit průměrnou cenu vstupenek z dřívějších 1250 korun na zhruba 2000 korun. Příznivci přesto již například vyprodali show metalových Judas Priest, kteří vystoupí na konci března v pražské O2 areně.

Larssonová zahraje tuto středu ve Foru Karlín. "Je to vycházející hvězda světové populární hudby. Má za sebou spoustu spoluprací, například s dýdžejem Davidem Guettou," uvedl Pojzl. Derulo, který po celém světě prodal více než 250 milionů singlů, vystoupí 24. března v O2 areně. Spolu s metalovou legendou Judas Priest se na stejném místě na společném koncertu 29. března představí další známá jména rockové historie Saxon a Uriah Heep.

Z dalších známých jmen se letos na tuzemských pódiích představí například Dave Matthews Band, Bruce Springsteen, Rod Stewart nebo Pet Shop Boys. V létě ještě pořadatelé oznámí další koncerty, takže jich letos podle Pojzla za agenturu Live Nation bude přibližně pět desítek. I přes meziroční zdražení vstupného je podle něj o vystoupení zavedených interpretů velký zájem. "Dva květnové koncerty německé kapely Rammstein byly vyprodány tři týdny od jejich oznámení v listopadu loňského roku, podobně rychle zmizely vstupenky na dvě vystoupení Depeche Mode v O2 areně letos v únoru," uvedl.

Všechny žádané hudebníky se však do České republiky přilákat nepodaří. Letos marně na své oblíbence budou čekat třeba příznivci kapely AC/DC. "Nezáleží to jenom na nás, vždycky máme o takový koncert zájem, ale závěrečné slovo má management kapely a rozhoduje jejich strategie," konstatoval Pojzl. Další velmi žádaná kapela U2 se v době svých celosvětových turné České republice vyhnula, protože nemá stadion s dostatečnou kapacitou pro její show.

"Nedorazilo několik významných umělců, kteří potřebují velkou kapacitu, jinak to nemá pro obě strany logiku. Vstupní náklady by se nám nepokryly, ani kdybychom vyprodali O2 arenu. Kdyby tam v současné době měla vystoupit například zpěvačka Beyoncé, vstupenka by stála třeba 10.000 korun. A každý nechce hrát pod širým nebem, kde v případě špatných povětrnostních podmínek není zaručený bezchybný zvuk," dodal Pojzl.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.04.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je neděle 28. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 17°C

Celá předpověď