shop.musicserver.cz
Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem

Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem

Vydáno: 06.03.2024 20:41 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

V hudebních novinkách už opět značně houstne hvězdný prach. Tento týden se totiž o slovo přihlásili stále populárnější Jacob Collier, rockoví Kaiser Chief, hvězdná dvojice Liam Gallagher a John Squire, sólově Bruce Dickinson, indierockoví Everything Everything, metaloví Ministry, čeští Polemic nebo Nils Frahm či Česká filharmonie.

V pátek 1. března vyšly tyto nové tituly:

Jacob Collier - Djesse Vol. 4
žánr: pop / jazz / rhythm and blues / rock

Jacob Collier - Djesse Vol. 4
Jacob Collier potřeboval na přípravu čtvrtého a zároveň finálního dílu své albové série "Djesse" více než tři roky. V mezidobí stačil získat dalších sedm nominací na Grammy, včetně prestižní kategorie Album roku a jednu z nich proměnil v zisk šestého zlatého gramofonku. Především ovšem rozjel velké světové turné, během něhož získával další a další příznivce, o čemž svědčí i úspěšné vystoupení na ostravských Colours. Na své celkově páté řadovce posluchače rozhodně nešetří: servíruje jim hned šestnáct kousků, v nichž se to opět hemží velmi slavnými hosty, těmi oficiálními i neoficiálními. Na desce se tak podíleli Brandi Carlile, Shawn Mendes, Stormzy, Kirk Franklin, Lawrence, Michael McDonald, Madison Cunningham, Chris Thile, Anoushka Shankar, Camilo, Lizzy McAlpine, John Mayer, Aespa, Chris Martin, Metropole Orkest, Steve Vai, Voces8, Willow Smith, Remi Wolf a také John Legend s Tori Kelly, kteří s anglickým hudebníkem nahráli tradiční coververzi, jíž je tentokrát "Bridge Over Troubled Water" Paula Simona. Collierovo YouTube nabízí album k poslechu. Je pravděpodobné, že nemalá část zazní i na jeho koncertu v pražském O2 universu.


Everything Everything - Mountainhead
žánr: indie rock

Everything Everything - Mountainhead
Britští indierockeři Everything Everything se po dvou letech hlásí se sedmým albem "Mountainhead". Fanoušci se mohou těšit na jejich typický zvuk - tedy na charakteristickou energetickou směs indie rocku, elektroniky a art popu. Frontman kapely Jonathan Higgs se v textech zaměřuje na témata moderního světa, jako jsou sociální média, technologie a klimatická krize. Nezapomeňte se podívat na videoklip k úvodnímu singlu "Cold Reactor", který společně s ukázkami z novinky naleznete na YouTube profilu formace.


Kaiser Chiefs - Kaiser Chiefs' Easy Eighth Album
žánr: indie rock / brit pop

Kaiser Chiefs - Kaiser Chiefs' Easy Eighth Album
Leedská indierocková legenda Kaiser Chiefs hlásí návrat s novým počinem, jenž nese prostý a výstižný název "Kaiser Chiefs' Easy Eighth Album". Jak název napovídá, jedná se o jejich osmou řadovku. Pánové na ní slibují další porci chytlavých melodií, energických riffů a Rickyho Wilsona v jeho typické provokativní formě. Desítka tracků reflektuje širokou škálu emocí a témat - od optimistické hymny "Feeling Alright" přes melancholickou baladu "Beautiful Girl" až po sarkastickou kritiku konzumní společnosti v "Job Centre Shuffle". Muzikanti chtějí s novou kolekcí navázat na své předchozí úspěchy (připomeňme "I Predict a Riot", "Ruby" a "Everyday I Love You Less and Less") a dokázat, že i po dvou dekádách na scéně stále patří mezi špičku. Podaří se jim to? Zjišťujte na jejich YouTube kanále.


Liam Gallagher, John Squire - Liam Gallagher John Squire
žánr: rock

Liam Gallagher John Squire
Zatímco Liama Gallaghera netřeba představovat, John Squire, který s ním natočil aktuální desku, už tolik známý není. Pro jistotu tedy k jeho jménu doplníme, že se jedná o kytaristu The Stone Roses a později frontmana The Seahorses. Oba muzikanti jsou přátelé už od devadesátých let, což koneckonců dosvědčuje i fakt, že Squire vystoupil coby host Oasis na jejich slavném dvojkoncertě v Knebworthu v roce 1996 a zopakoval si to znovu na témže místě před dvěma roky. Nyní jejich přátelství vyústilo v desítku písniček. Role měli oba jednoznačně rozdělené - Liam Gallagher zpíval a jeho kolega se postaral prakticky o vše ostatní. Co nezvládl, doladil Greg Kurstin, který obstaral řadu nástrojů a také produkci nahrávky. Posledním do party pak byl bubeník Joey Waronker, známý ze spolupráce s R.E.M. nebo Rogerem Watersem. Jak zní výsledek, zjistíte na YouTube profilu někdejšího člena Oasis.


Tip týdne

Ben Frost - Scope Neglect
žánr: experimental / electronic / industrial

Ben Frost - Scope Neglect
Australský rodák Ben Frost žije už několik let v islandské metropoli Reykjavíku, kde se věnuje sound designu a skládání experimentální muziky na pomezí elektronických žánrů a industrialu. "Scope Neglect" je jeho šestý studiový zářez a na trh vstupuje sedm let po předchozí sbírce "The Centre Cannot Hold". Autor natáčel nové kusy v Berlíně, kde mu pomáhal zvukový inženýr Ingo Krauss. Mezi spolupracovníky jsou pak Greg Kubacki z Car Bomb a Liam Andrews z My Disco. Při tvorbě se Ben prý inspiroval postupy používanými skupinami jako Talk Talk, zároveň ale zkoušel neotřelé nahrávací postupy. Kritika popisuje výsledek jako "klaustrofobickou krajinu tvořenou z dunivých metalových riffů". Na znepokojující výpravu můžete vyrazit prostřednictvím Frostova YouTube.


Ministry - Hopiumforthemasses
žánr: industriální metal

Ministry - Hopiumforthemasses
Ministry si servítky nikdy nebrali a výjimkou není ani novinka "Hopiumforthemasses". Šestnáctá studiová deska americké industriální kapely se nese v duchu osvěty a kritiky s ohledem a blížící se politické klání o nejvyšší post americké vlády. Na rozdíl od předchozích řadovek je novinka plná rozmanitých stylů a trošku evokuje jedny z prvních alb formace "With Sympathy" a "Twitch". Devítku skladeb reprezentuje třeba singl "Goddamn White Trash" s příslušným klipem, který najdete na YouTube profilu vydavatelství Nuclear Blast Records.


Bruce Dickinson - The Mandrake Project / Deluxe
žánr: heavy metal

Bruce Dickinson - The Mandrake Project / Deluxe
Ikona heavy metalu a frontman Iron Maiden Bruce Dickinson přichází se sedmou sólovkou. "The Mandrake Project" je výsledkem spolupráce s jeho dlouholetým hudební partnerem a producentem Roy Z. Nová kolekce je doslova nabitá téměř hodinou hudby, která vás provede temným, epickým příběhem o tajemném Mandrakovi a jeho boji proti zlu a zneužívání moci vědeckým a okultním géniem. Dickinsonův silný a charismatický hlas perfektně doplňuje propracovanou hudbu, která mísí klasický heavy metal s prvky progresivního rocku se symfonickými aranžemi. Posluchače uchvátí svou energií a hloubkou. Dílo vychází též v luxusní edici s bookletem zpracovaným knižně coby komiks. Za vizuály zamiřte na autorovo YouTube.


Schoolboy Q - Blue Lips
žánr: alternativní hip hop / jazz rap / rap rock

Schoolboy Q - Blue Lips
Poměrně dlouhých pět let trvalo, než Schoolboy Q připravil své páté album a jen těžko odhadovat, zda to je dozvuk úmrtí jeho přítele a někdejšího spolupracovníka producenta Maca Millera. Nicméně nyní je americký rapper zpět a následovníka "Crash Talk" se jménem "Blue Lips" napěchoval osmnácti tracky. Nezůstal na ně sám - mezi hosty nalezneme jména jako Rico Nasty, Devin Malik, Lance Skiiiwalker, Freddie Gibbs, Ab-Soul, Devin Malik, Jozzy, Childish Major či Sir. V producentském týmu pak byli The Alchemist, Beat Butcha, Cardo, Childish Major, DJ Khalil, Sam Barsh, Skhye Hutch nebo TaeBeast W. Vydáním žánrově pestré nahrávky žije rapperův YouTube profil.


Innersphere - In The Shadow Of The Sun
žánr: melodický death metal

Innersphere - In the Shadow of the Sun
Plzeňští death melodici Innersphere vydávají novinku s názvem "In The Shadow of the Sun". Nahrávka je k dostání na CD, LP a také na všech digitálních platformách. Frontman Míra k novému počinu dodává: "Ústředním motivem a symbolem je slunce, které provází vícero skladeb na naší desce. Slunce symbolizující sílu života i destrukci, světlo i vržený stín, vnitřní žár, sílu, naději, svoji vlastní i naši smrtelnost," Nové skladby předvedou muzikanti i naživo - ovšem spíš v zahraničí, než u náš v ČR. Jako hosté vystoupí ve Finsku na čtyřech koncertech s As The Sun Falls. "Hrají melodicky death metal. Je to pro nás velká příležitost podívat se dál na sever, do evropské modly metalu a ještě s kapelou, se kterou by to mělo hudebně skvěle pasovat. Moc se na to těšíme, bude to skvělá zkušenost a rádi poznáme a zahrajeme pro místní publikum. Je super, že se nám po cestě povedlo sehnat ještě dva koncerty po vlastní ose v Rize (Lotyšsko) a Tallinnu (Estonsko)," prozradil ještě zpěvák. Ukázky najdete na YouTube profilu vydavatelství Smile Music.


Mannequin Pussy - I Got Heaven
žánr: hardcore punk / pop rock

Mannequin Pussy - I Got Heaven
Americká rocková formace Mannequin Pussy připravila pro své fanoušky novou studiovku. Má pořadové číslo čtyři a obsahuje deset nových kousků, na kterých muzikanti pracovali s producentem Johnem Congletonem. Z rádií můžete znát eponymní singl, ke kterému vznikl i klip. Najdete ho na YouTube kanálu vydavatelství Epitaph Records. Mnohé fanoušky velice nadchl, co na něj říkáte vy?


EP a minialba

  • Bruce Sudano - Talkin’ Ugly Truth, Tellin’ Pretty Lies
    Americký hudebník a skladatel, jehož písničky zpívali Michael Jackson, Dolly Parton, Reba McEntire a zejména jeho manželka Donna Summer, vydává nové minialbum s osmi písničkami. V jedné se k němu připojila Valerie Simpson. (YouTube)
  • Baba Shrimps - Best Days
    Máte-li rádi tvorbu švýcarské pop-rockové partičky, pak tu mají pro vás pětici čerstvých, chytlavých novinek. (YouTube)
  • Chloe George - A Cheetah Hunting In Slow Motion
    Americká muzikantka, která je podepsaná pod songy pro Duu Lipu nebo Normani, se hlásí s již třetím ípíčkem a sedmičkou položek. (YouTube)
  • Mini Trees - Burn Out
    Indierocková písničkářka, vlastním jménem Alexis Vega Koch, si pro své nové EP nachystala pětici kousků. V jednom se k ní připojil Medium Build, jenž se před pár dny představil v Praze coby předskokan Holly Humberstone. (bandcamp)


Česká filharmonie / Semyon Bychkov - Bedřich Smetana : Má vlast
žánr: klasická hudba

Česká Filharmonie / Semjon Byčkov - Bedřich Smetana : Má vlast
Česká filharmonie a její šéfdirigent a hudební ředitel Semyon Bychkov představují novou nahrávku mistrovského díla Bedřicha Smetany "Má vlast". Album je oslavou dvoustého výročí Smetanova narození a zároveň začátkem Roku české hudby, který se slaví každých deset let od výročí Smetanových stých narozenin v roce 1924. "Má vlast" je silným symbolem bouřlivých politických dějin České republiky a hrála důležitou roli v českém národním hnutí. Pro Byčkova, který se narodil v Rusku, později emigroval do Spojených států a nyní žije ve Francii, je otázka "vlasti" obzvlášť palčivá - jak se pyšnit tím nejlepším z jejího dědictví, a zároveň se vyrovnat s jejími temnými stránkami. Co do ryze české symfonie vnesl, zjistíte z ukázek na stránkách vydavatelství Pentatone.


Sakobi - Banzai!
žánr: jazz

Sakobi - Banzai!
SAKOBI je nový projekt spoluhráčů z kapely Vilém Spilka Quartet. V sestavě účinkují a název tak vyskládali Radek Zapadlo na SAxofon (Matej Benko, Ondřej Ruml), Vilém Spilka na KOntrabas a Martin Kleibl na BIcí (OK Percussion, Petr Bende). Na debutu "Banzai!" se podíleli všichni členové nejen hráčsky, ale i skladatelsky. Stylově je počin více méně nezařaditelný, čerpá jak z tradic jazzu a dalších afroamerických stylů, tak z folklórní muziky nejen z Moravy. Ukázky nabízí například e-shop Supraphonline.


Big Big Train - Likes Of Us
žánr: progresivní rock

Big Big Train - Likes Of Us
Britská progrocková nestárnoucí parta Big Big Train se opět hlásí k životu, Zde to platí dvojnásob: po úmrtí charismatického zpěváka Johna Longdona za něj našli náhradu v podobě Alberta Bravina. S ním nyní natočili svoji patnáctou řadovku "Likes Of Us". Dle jejich slov ji vnímají jako nový začátek. "Po událostech posledních let je to pro nás zvlášť důležité album, jak pro kapelu, tak i samostatně. Jsme velmi hrdí na nové písně, které jsme nahráli hlavně ve studiu v Itálii. Společná práce v jedné místnosti přinesla další inspiraci, skutečnou energii a jasný smysl. Z výsledků jsme nadšeni". Na opulentní dvojdesce vás čeká devět kompozic, které vás provedou do hájemství progrockových hudebních krajin plných epických příběhů o lidech a jejich životních cestách. Limitovaná edice na Blu-ray a CD obsahuje Dolby Atmos, 5.1 prostorový zvuk a 24bitové stereo mixy s vysokým rozlišením a 28stránkový booklet. Zaposlouchejte se na YouTube profilu formace.


Eric Bellinger - The Rebirth 3: The Party & The Bedroom
žánr: r'n'b

Eric Bellinger - The Rebirth 3: The Party & The Bedroom
Jsou to tři roky, co se Eric Bellinger konečně dočkal nominace na Grammy za svoji vlastní nahrávku, konkrétně za "New Light" v kategorii Nejlepší progresivní r'n'b album. Do té doby je totiž sbíral pouze coby spolupracovník Chrise Browna. Nyní se bude čekat, jak zaboduje se svojí novou deskou. Jak napovídá název "The Rebirth 3: The Party & The Bedroom", propracoval se ke třetímu dílu série, kterou odstartoval debut v roce 2014 a jež pokračovala před pěti lety. Jedná se ve výsledku o dvojalbum, obsahující čtyřiadvacet položek, ve kterých se coby hosté prostřídali Mozzy, Sevyn Streeter, K Camp, Queen Naija, Ne-Yo, BJRNCK, Evoni, Tone Smith a Zae Smith. První ochutnávky sdílí americký zpěvák na svém YouTube.


Yard Act - Where's My Utopia?
žánr: indie rock / postpunk / dance rock

Yard Act - Where's My Utopia?
Yard Act se vracejí po dvou letech od debutu "The Overload". Vzhledem k tomu, že si za něj vysloužili nominaci na prestižní Mercury Prize, upírá se k jeho nástupci už o mnoho více uší. Kvartet z Leedsu ho pojmenoval "Where's My Utopia?" a připravil pro něj celkem jedenáct songů. Ty jim pomohl produkovat člen Gorillaz Remi Kabaka Jr. Není tedy divu, že se do jejich post-punku prosadily ještě taneční rock a více popu a indie. Jak to celé zní, zjistíte na YouTube kapely.


Polemic - 11Ska
žánr: ska

Polemic - 11Ska
Jedenácté album skupiny Polemic mapuje jejich několikaleté tvůrčí období, během kterého se kapela soustředila hlavně na jednotlivé singly. Pod symbolickým názvem "11Ska" se skrývá i stejný počet písní včetně aktuálního singlu "Viem". Ten skupina nahrála společně s rapperem Kalim. "V této písničce nám vznikla pasáž s dancehallovým groovem. Potřebovali jsme, aby nám tam někdo zarapoval, ať to má ten správný feeling. Kali už v minulosti koketoval s příbuznými žánry, jako je raggaeton a podobně. Oslovili jsme ho a on bez váhání souhlasil. Spolupracovalo se nám s ním skvěle. Je to profesionál," popisuje spolupráci Michal "Mickey" Novácky. Muzikanti skladbu opatřili i klipem, který si můžete prohlédnout na YouTube. Firewind - Stand United
žánr: heavy / power metal

Firewind - Stand United
#Heavymetalová formace Firewind, které velí kytarista Gus G, připravila nvou studiovou desku. Nahrávka má pořadové číslo deset a její vznik provázela celá řada personálních změn, ze které vzešel především nový zpěvák Herbie Langhans. známý ze Sinbreed a Seventh Avenue. Z desítky nových skladeb si můžete nyní vychutnat na YouTube profilu "Fallen Angel", ke které Řekové natočili i klip. Co na něj říkáte?


V krátkosti

  • Nils Frahm - Day
    Německý hudebník a mimo jiné zakladatel Piano Day se na své letošní studiovce vrací k něžným a romantickým sólovým kompozicím pro klavír, které koření pouze terénními ruchy. (YouTube)

  • BrhyM - Deep Sea Vents
    Trojnásobný držitel Grammy a někdejší člen koncertní sestavy Grateful Dead Bruce Hornsby se spojil s komorním orchestrem yMusic, jehož členy jsou třeba i CJ Camerieri, Rob Moose nebo Nadia Sirota. Společně stvořili deset skladeb na pomezí alternativy, folku, experimentalu a jazzu. (YouTube)

  • Jahari Massamba Unit - Yhwh Is Love
    Projekt, v němž se potkali Kareem Riggins a Madlib, se po čtyřech letech od debutu "Pardon My French" vrací zpět na scénu. Ti, které zaujal jejich mix jazzu a hip hopu, se mohou těšit na čtrnáct nových kousků. (bandcamp)

  • Brynn Cartelli - Out Of The Blue
    Po šesti letech od svého triumfu ve čtrnácté řadě The Voice a třech letech od EP "Based On A True Story" vydává americká zpěvačka konečně svůj debut. Spolupracovala na něm s producentskou trojicí Keith Varon (Lindsey Stirling, Joji), Adam Argyle (James Arthur, Dua Lipa, Ava Max) a Henrik Michaelson. (YouTube)

  • San Cisco - Under The Light
    Australská indiepopová partička se vrací s novým počinem. Mezi jedenácti písničkami, které produkoval jejich koncertní klávesista James Ireland, najdete i jednu, kde se k nim připojil frontman Pond Nicholas Allbrook. (YouTube)

  • Julian Lage - Speak To Me
    Třináct kompozic složil pro své nové dílo americký jazzový kytarista, který nahrával i s Garym Burtonem a Johnem Zornem. Parťáky mu dělali bubeník Dave King, kontrabasista Jorge Roeder, saxofonista Levon Henry, klavírista Patrick Warren a producent Joe Henry. (YouTube)

  • STRFKR - Parallel Realms
    Tvorbu amerických indierockerů můžete znát z mnoha seriálů. Další várku potenciálních melodií pro režiséry přináší jejich sedmá řadovka. (YouTube)

  • Another Sky - Beach Day
    Britská indiepopová kapela se vrací se svým třetím studiovým albem. Nástupce oceňovaného "Life Is Yours" z roku 2021 slibuje kolekci melancholických skladeb s introspektivními texty a bohatými aranžmá. (YouTube)

  • Sarasara - Elixir
    Francouzská hudebnice se vrací po pěti letech od nahrávky "Orgone" se sbírkou deseti skladeb, které jí opět pomáhal produkovat její kolega z labelu Liam Howe. Zamířili s nimi na rozhraní elektroniky, glitch popu a trip hopu. (bandcamp)

  • Faye Webster - Underdressed At The Symphony
    Po třech letech od alba "I Know I'm Funny Haha" vydává americká muzikantka svou pátou řadovku. V jednom z deseti songů přivítala překvapivého hosta Lila Yachtyho. (bandcamp)

  • Caravan Palace - Gangbusters Melody Club
    Francouzský electroswingový sextet se po pěti letech opět připomíná dvanáctkou písniček. (YouTube)

  • T.S.O.L. - A-Side Graffiti
    Legendární kapela z Kalifornie, která se proslavila v 80. letech minulého století, vydává svou desátou studiovku. Ta navazuje na syrový zvuk punkové klasiky "Beneath the Shadows" (1983) a fanoušky potěší energií a melodickými riffy. (YouTube)

  • Robb Bank$ - I Think I Might Be Happy Pt. 1
    Americký rapper, nejstarší Shaggyho syn a také člen uskupení Members Only, servíruje v krátkém čase další dílo. Jeho titul napovídá, že bude mít pokračování. (YouTube)

  • Zakk Sabbath - Doomed Forever Forever Doomed
    Nové 2CD legendárního kytaristy přináší další porci těžkého a temného metalu, který věnoval čistému uctívání legendy jménem Black Sabbath. Zakk tím oslavuje více než padesát let existence nejslavnější čtyřky v Birminghamu a vynálezce heavy metalu. Americký muzikantský pohled zaměřil na mistrovská díla "Paranoid" (1970) a "Master of Reality" (1971). (YouTube)

  • The Bevis Frond - Focus On Nature
    Oblíbená psychedelická rocková parta z anglického Oxfordu se vrací. Novinka je plná energičtějších songů s kratší stopáží. (YouTube)

  • A.CHAL - Espiritu
    Čtrnáct tracků si pro svoji letošní studiovku nachystal americký rapper a muzikant narozený v Peru. Produkoval si je on sám. (YouTube)

  • Lake J - Dizzy
    Cadien Lake James z americké indierockové skupiny Twin Peaks vydává sólovku. Jediným hostem je Yuma Abe. (bandcamp)

  • Bo Ningen - Holly Mountain
    Japonská psychedelicnoisová rocková kapela vydává své šesté album plné hypnotických melodií, inovativních, neotřelých postupů a explozivních riffů. (YouTube)

  • Shane Smith & The Saints - Norther
    Jedni z výrazných představitelů odnože country zvané Red Dirt se vracejí s kolekcí třinácti písniček. (YouTube)

  • Savak - Flavors Of Paradise
    Ponor do vod psychedelického rocku slibují kalifornští rockeři na svém pátém elpíčku. Osm položek charakterizují exotické melodie a zvuk vintage syntezátorů. (YouTube)

  • Daniel Romano's Outfit - Too Hot To Sleep
    Kanadská country-rocková skupina je zpět s další nahrávkou inspirovanou klasickou country hudbou v moderním hávu. Tip pro příznivce melancholických písní s bohatou bohatou instrumentací a osobitými texty. (YouTube)

  • Sheer Mag - Playing Favorites
    Energická rocková banda z Philadelphie, která se proslavila svým mixem punku, glam rocku a hard rocku, přichází se třetí řadovkou. (YouTube)

  • Blind Channel - Exit Emotions
    Pátá studiovka finské nu-metalové formace. (YouTube)

  • Suicidal Angels - Profan Prayer
    Osmá nahrávka řecké thrashmetalové kapely. (YouTube)

  • Messiah - Christus Hypercubus
    Novinka švýcarské legendární death-/ thrashmetalové bandy. (YouTube)

  • New Years Day - Half Black Heart
    Pátá studiovka hardrockové skvadry z Kalifornie. (YouTube)

  • Pissed Jeans - Half Divorced
    Šesté studiové album americké hardcore-punkové bandy. (YouTube)


    Dále vychází

    Abby Sage - The Rot
    Abdallah Oumbadougou - Amghar: The Godfather Of Tuareg Music
    Ada Morghe - Lost (Deluxe Edition)
    Afra Kane - Could We Be Whole
    Amaro Frietas - Y’Y
    Amatorski - Curves And Bends, Things Veer
    Asha Imuno - Pins & Needles
    Brittany Davis - Image Issues
    Coco - 2
    Dekker - Future Ghosts
    Footballhead - Overthinking Everything
    Gulfer - Third Wind
    Hands Of Goro - Hands Of Goro
    Hannah Frances - Keeper Of The Shepherd
    Hollow Coves - Nothing To Lose
    Jade Dust - Grey Skies
    Kitchen Dwellers - Seven Devils
    Klan - Das Ende Der Welt
    Kyle Gordon - Kyle Gordon Is Great
    Late Bloomer - Another One Again
    Master Peace - How To Make A Master Peace
    Michael A. Muller (Of Balmorhea) - Mirror Music
    Mildlife - Chorus
    Mush - Mush With Benefits
    Nick Mulvey - First Mind (10th Anniversary Edition)
    Philine Sonny - Invader
    Punchlove - Channels
    Rip Dunes - Rip Dunes
    Sha Ru - They Are Textural
    Stay Inside - Ferried Away
    Stomach Book - Sophomore Slump Callithump
    The Donnas - Early Singles 1995-1999
    The Narcotix - Dying
    The Who - Live At Shea Stadium 1982
    Thundercat - Apocalypse (10th Anniversary Edition)
    Veezy The Virgo - The Truth Never Told (Deluxe)

    Vychází na vinylu:
    AC/DC - Back In Black
    AC/DC - Dirty Deeds Done Cheap
    AC/DC - For Those About To Rock (We Salute You)
    AC/DC - High Voltage
    AC/DC - Highway To Hell
    AC/DC - Live
    AC/DC - Powerage
    AC/DC - The Razors Edge
    AC/DC - Who Made Who
    Afra Kane - Could We Be Whole
    Another Sky - Beach Day
    Ben Frost - Scope Neglect
    Big Big Train - Likes Of Us
    Blind Channel - Exit Emotions
    Bruce Dickinson - The Mandrake Project
    Caravan Palace - Gangbusters Melody Club
    Citron - Plni Energie
    Everything Everything - Mountainhead
    Fanny - Fanny
    Faye Webster - Underdressed At The Symphony
    Ferris & Sylvester - Otherness
    Firewind - Stand United
    Footballhead - Overthinking Everything
    Hardline (Feat. Neal Schon) - Double Eclipse
    Hollow Coves - Nothing To Lose
    Isaac Hayes - Hot Buttered Soul
    Jacob Collier - Djesse Vol. 4
    Jahari Massamba Unit - Yhwh Is Love
    Julian Lage - Speak To Me
    Kaiser Chiefs - Kaiser Chiefs' Easy Eighth Album
    Kitchen Dwellers - Seven Devils
    Liam Gallagher & John Squire - Liam Gallagher & John Squire
    Mannequin Pussy - I Got Heaven
    Master Peace - How To Make A Master Peace
    Messiah - Christus Hypercubus
    Michael A. Muller (Of Balmorhea) - Mirror Music
    Mildlife - Chorus
    Ministry - Hopiumforthemasses
    New Years Day - Half Black Heart
    Nils Frahm - Day
    Peter Nagy - 008
    Peter Nagy - Finta
    Peter Nagy - Šachy Robia Človeka
    Pissed Jeans - Half Divorced
    San Cisco - Under The Light
    Sarasara - Elixir
    Sha Ru - They Are Textural
    Strfkr - Parallel Realms
    Suicidal Angels - Profan Prayer
    The Bevis Frond - Focus On Nature
    The Who - Live At Shea Stadium 1982
    Yard Act - Where's My Utopia?
    Zakk Sabbath - Doomed Forever Forever Doomed

    EP:
    Chalk - Conditions II
    Icarus Phoenix - Son
    Julien Chang - Home For The Moment
    Luna Ki - Generación De Cristal
    Scout - Everything Will Make Sense
    Tish Melton - When We’Re Older
    Willow Avalon - Stranger
    Young Bull & Itsmanman - From The D To La

    Reedice:
    Electric Callboy - Mmxx
    Electric Callboy - Rehab
    Electric Callboy - Scene
    Linda Smith - I So Liked Spring
    Linda Smith - Nothing Else Matters
    Molly Hatchet - Lightning Strikes Twice
    Overkill - Horrorscope
    Overkill - I Hear Black
    Overkill - W.F.O.
    Peter Nagy - 008
    Peter Nagy - Finta
    Peter Nagy - Šachy robia človeka
    Within Temptation - Mother Earth Tour
    Within Temptation - Silent Force Tour

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
    Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
    Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Stárnoucí Liam Gallagher přiznává: "Jde to se mnou z kopce" (06.04.2024 13:24)
    - Dubnový Spark s FFDP a Brucem Dickinsonem je právě v trafikách (05.04.2024 18:49)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Recenze: Ben Frost se na své šesté řadovce "Scope Neglect" pohybuje napříč těžkostí moderní doby (31.03.2024 11:15)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Recenze: "The Mandrake Project" Bruce Dickinsona je sebejisté veteránské album, své ambice ale neplnit nedokázalo (18.03.2024 17:00)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu