Nový Spark
venku od 2. dubna
ENTER SHIKARI 3. 11. 2023 v Praze: Omamný polibek života

ENTER SHIKARI 3. 11. 2023 v Praze: Omamný polibek života

Kdo navštívil loni v listopadu koncert ENTER SHIKARI v SaSaZu, může si jeho atmosféru připomenout v reportu Kamila Dočkala. A kdo nebyl, nechť se nechá naladit na příští vystoupení kapely!


ENTER SHIKARI, LAKE MALICE
Praha, SaSaZu, 3. 11. 2023
85% ozvěny hromů


Omamný polibek života

Britská smečka ENTER SHIKARI k nám jezdí pravidelně, letos třeba byli na festu Mighty Sounds. V Praze naposled hráli před čtyřmi lety ve Foru Karlín, nyní se vrátili do menšího SaSaZu. Ačkoliv vyprodáno nebylo, klub byl zaplněný slušně. Večer odstartovali britští LAKE MALICE, kteří předvedli líbivý metalcore plný elektroniky. Ústřední dvojicí jsou zpěvačka Alice Guala a Blake Cornwall, kteří se po stagi sehraně proháněli za doprovodu nesmělé bubenice. Hvězdy večera vtrhly na pódium se singlem „(pls) set me on fire“ z letošní fošny „A Kiss for the Whole World“, z níž zazněly čtyři kousky včetně titulní písně. Na své si však přišli i milovníci starých alb. Hned od začátku se rozjel solidní moshpit, kde se pogovalo jako o život. A právě starší písně jako „Sssnakepit“, „Juggernauts“ nebo třeba „Labyrinth“ měly velkou odezvu. Brzy kolem lítal pot. Kapela vsadila na světelnou show i obří obrazovku, kde se promítaly tematické animace, části klipů, textů i přírodní scenérie. Třeba při písni „Arguing With Thermometers“ o hrůzách globálního oteplování běžely scény tajících ledovců. Koncert gradoval při zběsilé „Zzzonked“, kdy neúnavný frontman Rou Reynolds vyšplhal na jeden ze sloupů v zadní části klubu, aby se při následné „Satellites“ vydal pozdravit servírky na jednom z barů. Zaznělo i klasické Quickfire Round, kdy hrají Shikari čtyři zkrácené verze písní během sedmi minut. Nakonec došlo i na letošní verzi největšího hitu „Sorry, You’re Not a Winner“. Přídavek mohl být delší, obstaraly ho jen dvě pecky – „Live Outside“ a „The Dreamer’s Hotel“. Překvapivě tentokrát nezazněla žádná pomalá balada, při nichž se na koncertech Shikari navazuje intimní atmosféra, která v SaSaZu chyběla. Bubeník Rob sice četl komolenou češtinou slova díků, chvály a lásky, ale výkon kapely působil lehce strojově. Shikari předvedli další povedenou show, přestože už v Praze v minulosti odehráli lepší koncerty. Příští léto objíždí festivaly, takže se k nám možná zase brzy vrátí, ale nechme se překvapit.


Autor: Kamil Dočkal
Foto: Jaroslav Kutheil

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
01.05. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
03.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
04.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
10.05. VENDED
11.05. RAMMSTEIN
12.05. WOLFHEART
12.05. RAMMSTEIN
15.05. 30 SECONDS TO MARS
16.05. CALIGULA'S HORSE
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace