LIVE: Giant Rooks pobláznili pražskou Roxy

Vydáno 25.03.2024 | autor: Lucie Všianská

Indierockoví Giant Rooks staví svou hudbu na mixu různých žánrů, který doplňují o poetické neprvoplánové texty. Do Prahy dorazili s nejnovějším albem How Have You Been?, obsahující mimo jiné hity Someone Like You nebo Morning Blue. V České republice to kapela rozjela už před dvěma lety v MeetFactory a loni na Rock for People. Tentokrát vyprodala pražskou Roxy.

LIVE: Giant Rooks pobláznili pražskou Roxy LIVE: Giant Rooks pobláznili pražskou Roxy

Giant Rooks
Praha, Roxy
24. 3. 2024

Nedělní show otevřela pár minut po půl osmé britská kapela Kawala, která ve svých pohodových písních kombinuje folk, world music a pop. Pražské publikum roztančila svými hity Ticket To Ride nebo Do It Like You Do. Srdce lidí si získala nejen energickým vystoupením frontmana skupiny, ale i krátkým proslovem v češtině. Skoro až tropickými rytmy, které jako by koncert na moment přenesly na slunnou pláž, provedla sestava fanoušky celým setem, a při závěrečné American Adrenaline už se pohodovou vlnou nechali strhnout i lidé, kteří o tomto bandu slyšeli poprvé.

Giant Rooks v Praze zakončili evropské turné k albu How Have You Been?

Poté už pódium ovládli samotní Giant Rooks v čele s frontmanem Frederikem Rabem, který svou pozitivní energií a zářivými úsměvy okouzlil nejednu fanynku v prvních řadách. Set skupina otevřela písní For You z nového alba, na kterou navázala staršími kousky Heat Up a Bright Lies. Následovala čtveřice songů z aktuálního alba - Pink Skies, Bedroom Exile, Under Your Wings a Cold Wars, během kterých fanoušci Giant Rooks dokázali, jak dobře se na vystoupení svých idolů připravili. Skladby si totiž slovo od slova prozpěvovali.

Zahalení dýmem od hlavy až k patě přehráli Giant Rooks i baladickou verzi skladby All I Know Is Quicksand s prodlouženým outrem, během kterého frontman předvedl svůj hluboký nakřáplý hlas. Upravenou verzi si vysloužily i písně Flashlights a Morning Blue, kterou sestava oblékla do párty kabátu.

 

Koncert doprovázela divoká světelná show a nespoutané taneční kreace Frederika, jemuž během jedné z nich dokonce vypadl port. Ukázal také, že kromě silných vokálů zvládá i hru na kytaru, klávesy nebo bubny. I zbylí členové ale během večera dokázali, jak skvělí muzikanti show. Svým energickým sólem například všechny pobláznil kytarista Finn Schwieters.

Více než hodinový set německá partička završila písní Somebody Like You, po které následoval mohutný potlesk. A tak se na pódium vrátila a přidala ještě dva kousky z debutového alba Rookery - Wild Stare a Watershed. Zároveň slíbila, že se do Prahy brzy vrátí.

Text: Lucie Všianská, foto: Rusty Shepherd
Témata: Giant Rooks, Kawala, Roxy, rock, indie rock

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít