VIDEO: Chinaski mají chuť zlobit. V novém klipu si zahrály dcery i manželka Michala Malátného

Vydáno 26.03.2024 | autor: iREPORT

Chinaski potěšili fanoušky novým videoklipem. Natočili ho pod taktovkou Michala Skořepy k oblíbené koncertní písni Mám chuť zlobit, kterou sestava kolem Michala Malátného a Františka Táborského vydala na albu Frihet. Zahráli si v něm věrní fanoušci a kamarádi kapely i dcery s manželkou frontmana. Speciální roli si pak střihl František Černý z Čechomoru, který na sebe vzal kostým růžového králíka. Chinaski už 5. dubna vystoupí na Žebříku v plzeňském DEPO2015.

VIDEO: Chinaski mají chuť zlobit. V novém klipu si zahrály dcery i manželka Michala Malátného VIDEO: Chinaski mají chuť zlobit. V novém klipu si zahrály dcery i manželka Michala Malátného

„Mám chuť zlobit se během loňského léta stala hymnou všech, kteří se přichází na naše koncerty bavit. A baví i nás. Proto jsme se rozhodli oslovit režiséra Michala Skořepu, jehož pojetí klipů nás neskutečně baví a přišlo nám, že právě on je pro tuto píseň nejlepší volbou,“ říká k uvedení nového klipu frontman Chinaski Michal Malátný.

VIDEOROZHOVOR | Chinaski: Každá kapela má vlastní chemii a podle ní to má dělat

Na scénáři i produkci se podílela celá kapela, z velké části se do ní promítly nápady Michala Malátného, které režisér převedl do zcela jistě nejodvážnějšího počinu, který kdy skupina udělala. Nadsázku klipu umocňuje i to, že si v klipu zahrály dcery i manželka frontmana skupiny, ale také věrní fanoušci a kamarádi kapely. Natáčení probíhalo ve zkušebně kapely, která tak dává nahlédnout do míst, kde vznikají nové písně i nápady. V kostýmu růžového králíka v klipu překvapí epizodní role Franty Černého ze skupiny Čechomor.

„Naše třicáté výročí bude ve znamení mnoha překvapení pro naše fanoušky. Před několika týdny jsme například v legendárním studiu Rockfield nahráli deset našich starých hitů, kterým jsme chtěli dát novou tvář. Během roku se jich fanoušci dočkají i s novými klipy. Některé z našich největších hitů jako je Drobná paralela nebo Punčocháče totiž nikdy neměly svůj klip, a to nám přišlo jako velká škoda. Teď ho dostanou a sami se na to moc těšíme,“ doplňuje plány skupiny Michal Malátný.

Oslavy 30 let od vydání prvního alba skupiny vyvrcholí v 11. a 12. prosince v pražské O2 areně. Chinaski tu odehrají dva koncerty po sobě. „Bylo pro nás krásným překvapením, jak rychle se první koncert vyprodal. Proto jsme se rozhodli přidat druhý hned o den později. Děkujeme našim fanouškům za to, jak rychle mizí lístky i na něj. Je to pro nás velký závazek a můžeme slíbit, že ze sebe na koncertech vydáme to nejlepší. Rozhodli jsme se, že zahrajeme prodloužený playlist a fanoušci uslyší třicet písní, které k naší kapele neodmyslitelně patří,“ uzavírá Michal Malátný.

Ještě předtím se ale Chinaski představí na předávání Hudebních cen Žebřík, které se uskuteční 5. dubna v DEPO2015 v Plzni. Na stejném pódiu vystoupí také Jiří Suchý, Michal Hrůza, Jamaron a Tereza Balonová. Vstupenky jsou stále k dispozici zde.

TZ, foto: Michal Skořepa, Roman Černý
Témata: Chinaski, Michal Malátný, František Táborský, Michal Skořepa, Mám chuť zlobit, Frihet, videoklip

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít