TOP 7 videoklipů týdne: Kaczi jako vlčí žena, Elizabeth Kopecká zpívá česky a Twenty One Pilots se vyrovnávají s minulostí

Vydáno 02.04.2024 | autor: Kateřina Nováková

V nadcházejících týdnech se můžeme těšit hned na několik nových alb. Svými singly na ně lákají Kaczi, Pilot, Twenty One Pilots i norská zpěvačka Aurora, která stejně jako zmíněné americké duo zveřejnila před několika dny data svého turné, na němž zavítá i do Prahy. Novinku Plán B představuje Elizabeth Kopecká, která vydává svůj první v češtině zpívaný song, a hlásí se i Karmen Pál-Baláž a Travis Scott.

TOP 7 videoklipů týdne: Kaczi jako vlčí žena, Elizabeth Kopecká zpívá česky a Twenty One Pilots se vyrovnávají s minulostí TOP 7 videoklipů týdne: Kaczi jako vlčí žena, Elizabeth Kopecká zpívá česky a Twenty One Pilots se vyrovnávají s minulostí

Kaczi vyjadřuje obdiv k přírodě

Písničkářka Kaczi potěšila fanoušky novým videoklipem k písni Kněhyně. Jde o pilotní singl z její nové stejnojmenné desky, kterou v březnu vydala. V převleku vlčí ženy ve snímku vyjadřuje obdiv a lásku k tajemné hoře, třetímu nejvyššímu vrcholu Beskyd. V rychlém sledu se v něm střídají záběry ze známých míst v údolí Čeladenky, Satinských vodopádů a okolí již zmíněné Kněhyně. Zpěvačku v klipu doprovází pár vlků, kteří mu dodávají divokost a svobodu.

ROZHOVOR | Kaczi: Co přijde, ukáže čas. Cover desky podtrhuje její čistotu a přirozenost

 

Elizabeth Kopecká nechce být jen Plán B

Elizabeth Kopecká vůbec poprvé zpívá česky. Jak uvádí, na textu k singlu Plán B si dala maximálně záležet. „Každou větu jsem důkladně probrala se Šárkou Krejčí, kterou mi doporučila má učitelka zpěvu Pavla Fendrichová. Chtěla jsem, aby text přesně vystihoval můj příběh a to, co chci písní říct,“ uvedla zpěvačka. „Jsem zvědavá, kolik lidí se v textu najde… Vlastně se teď spíše bojím, jestli není má zpověď až příliš osobní. Ale pokud skladbou dokážu ulevit alespoň jednomu zklamanému člověku, nelituji,“ dodala. Plán B doprovází černobílý videoklip v režii Anežky Horové.

Karmen Pál-Baláž si dá šanci

Finalistka Česko Slovenské Superstar 2018 preferuje, když nejsou její skladby jednoznačně napsané. Taková je i píseň Dám si šancu, kterou pro ni napsal Kamil Peterej. „Předcházím v ní z bezbarvého, šedého světa bez motivace, sil i nálady do nového života plného naděje a lásky,“ prozradila k novince Karmen Pál-Baláž. O videoklip se postarali Native Films.

Pilot zpívají o lásce k umělé inteligenci

Kapela Pilot již zanedlouho vydá své debutové album Happy End. Láká na něj písní Hey Siri, na které se podíleli i textař Jenda Vávra s klávesákem Chinaski Janem Steinsdörferem a Filipem Vlčkem z John Wolfhooker. Zamýšlí se v ní nad výhodami a nevýhodami vztahu s umělou inteligencí. Ta si totiž od reálných lidí všechno pamatuje, o člověka se zajímá a je mu kdykoliv po ruce. Videoklip ukazuje, jak může vypadat moderní večírek, kde si každý jede to svoje. O doprovodné animace se postarala Zuzana Hodulová.

Twenty One Pilots motivují k novým začátkům

Jak se vypořádat s minulostí a začít znovu? O tom je tenhle song dvojice Twenty One Pilots z Ohia. Společně se songem Next Semester kapela oznámila masivní světové turné k albu Clancy, které vyjde 17. května. V Praze se sestava zastaví za rok, konkrétně 12. dubna 2025. 

Travis Scott přidává klip k úspěšnému songu FE!N

Song FE!N na featu s Playboi Carti, který produkoval přímo Scott Travis, je na jeho zatím posledním albu Utopia, jež vydal v červenci 2023. Jako singl zamířila tahle skladba do rádií až letos v březnu. Zaznívá i ve filmu Circus Maximus, který Scott sám režíroval a napsal k němu scénář.

Éterická Aurora má před vydáním alba a míří do Prahy

Norská zpěvačka Aurora vydala před pár dny novou synthpopovou skladbu Some Type Of Skin, kterou láská na nové album, jež vyjde už 7. června. S ním pak hudebnice zamíří na turné, přičemž jednou ze zastávek bude i Praha. Ve Sportovní hale Fortuna Aurora zazpívá 21. září.

Text: Kateřina Nováková, Andrea Štipčáková, foto: Isak Okkenhaug (Aurora), Ashley Osborn (Twenty One Pilots), Anežka Horová (Elizabeth Kopecká), Tereza Ravera (Pilot)
Témata: Kaczi, Elizabeth Kopecká, Pilot, Karmen Pál-Baláž, Twenty One Pilots, Travis Scott, Aurora

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít