Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Timothée Chalamet (28) se v neděli proháněl New Yorkem při natáčení připravovaného životopisného filmu o Bobu Dylanovi. Americko-francouzského herce, který je momentálně na vlně, se fanoušci nemohou nabažit. Na jeho ztvárnění folkové hvězdy se těší už čtyři roky.

Na fotkách a videích pořízených na setu filmu A Complete Unknown (Úplně neznámý) se Timothée sžívá s rolí v hnědé semišové bundě a slunečních brýlích, šmrnc mu dodávají také husté kudrnaté vlasy. S cigaretou v ruce a kytarou na zádech přijede jako chudý neznámý Bob do New Yorku, aby se z něho během tří let stala celosvětová senzace. Veškeré hudebníkovy písně ve filmu zpívá sám Chalamet.

Timothée se sice chtěl stát jako dítě fotbalistou, ale narodil se do rodiny plné herců, režisérů a scenáristů. Jako malý se tak objevil v několika reklamách, po kterých následovalo pár rolí v malých filmech. Profesionálně se herectví začal věnovat až v divadle během studia výběrové střední školy v New Yorku. Během té taky rok chodil se spolužačkou Lolou Leon, dcerou Madonny.

Protože vyrůstal v bilingvní rodině, nemá problém ztvárnit ani francouzsky mluvící postavy. Proslavil se rolí v seriálu Ve jménu vlasti, objevil se také v Nolanově Interstellaru, ale nejvíce lidem utkvěl v paměti díky ztvárnění sedmnáctiletého Elia v romantickém gay dramatu Dej mi své jméno (2017). Za perfektní vykreslení hledající se mladé duše byl i nominován na Oscara. Kvůli roli se musel naučil mluvit italsky a hrát na klavír.

Někteří Chalameta považují za jednoho z nejtalentovanějších herců dneška, jiní ho dokonce přirovnávají k Jamesi Deanovi. Objevil se také v žebříčku 30 pod 30 v časopisu Forbes a v magazínu Vogue ho v roce 2019 prohlásili za nejvlivnějšího muže módy. Jeho modely totiž často boří hranici mezi tradiční maskulinitou a ženskostí.

V posledních letech se ukázal třeba v nové adaptaci Malých žen, ve velkofilmech Duna, kde mu dělá společnost famózní Zendaya, nebo v muzikálu Wonka. Ve všech případech se jednalo o kasovní trháky, kde podává úctyhodné herecké, pěvecké i taneční výkony, což ho vystřelilo mezi nejobsazovanější herce současnosti.

Pár dní poté, co svět obletěly fámy o jeho rozchodu s Kylie Jenner, se Timothée vrhl opět do práce, aby ztvárnil Boba Dylana v životopisném filmu A Complete Unknown v režii Jamese Mangolda. Natáčení se odkládalo od roku 2020 a až v letošním březnu se konečně spustilo. Kromě Timothéeho si ve snímku zahrají také Ed Norton, Nick Offerman, Elle Fanning a Monica Barbaro. Vypadá to tedy na velmi zajímavou podívanou.

Reklama

Další články

Načítám