Žebříkání: Jaký byl první koncert, na který šli členové November 2nd a Pavel Brilla z Kapely Hrůzy?

Vydáno 11.04.2024 | autor: Andrea Hupková

Na vyhlášení dvaatřicátého Žebříku bylo předáno celkem osmadvacet cen. Některé z oceněných jsme pro vás vyzpovídali v rámci tradičního Žebříkání. Odpovídali Alexandra Langošová a Roman Helcl z November 2nd a baskytarista Pavel Brilla z Kapely Hrůzy.

Žebříkání: Jaký byl první koncert, na který šli členové November 2nd a Pavel Brilla z Kapely Hrůzy? Žebříkání: Jaký byl první koncert, na který šli členové November 2nd a Pavel Brilla z Kapely Hrůzy?

Ptali jsme se na následující otázky:

1. Jaký byl první koncert, na který jste kdy šli?
2. Jakou hudbu momentálně nejčastěji posloucháš?
3. Jaké plány máš na letošní rok?

 

Alexandra Langošová (November 2nd)

1. Tak, teď to na sebe prásknu. Nebyl sice úplně první, jelikož jsem jako malá hrála na housle a absolvovala hodně koncertů vážné hudby, ale byl první, na který jsem chtěla jít. Byla to kapela Team v letním kině v Hranicích. Letopočet radši nebudu zmiňovat.
2. Nedávno jsem objevila kapelu Spoon. Nejvíc mě baví jejich deska z roku 2017, která se jmenuje Hot Thoughts. A dnes jsem poslouchala Kurta Weilla.
3. Koncertovat, koncertovat, koncertovat.

Roman Helcl (November 2nd)

1. Můj první koncert byl Petr Lipa na festivalu Blues na Dunaji Bratislava.
2. Dneska vyšlo nové album The Black Keys, které jsme poslouchali cestou na Žebřík. Pak máme rádi projekty zpěváka ze zmíněné sestavy Dana Auerbacha nebo třeba skupinu Die Ärtze. A já osobně teď poslouchám hodně soulové muziky.
3. Čeká nás momentálně docela velký koncert, budeme hrát na hlavním pódiu festivalu Metronome Prague ve čtvrtek 20. června, přímo před Michaelem Kiwanukou, což je headliner večera a náš velký oblíbenec.

Pavel Brilla (Kapela Hrůzy)

1. Můj táta byl folkař a tuším, že jeden z prvních koncertů, na kterých jsem kdy byl, bylo Babí léto v Chebu, což byl folkovej festival. První kapela nebo koncert, na kterým jsem kdy byl, byl ten Jaroslava Samsona Lenka, kterýho mám rád.
2. Já jsem hodně jazzovej. K tomu mě baví soundtracky a filmová hudba. Mám rád převážně francouzský filmový skladatele, jako jsou Raymond Lefevre, Vladimir Cosma či Michelle Man.
3. Letos rozhodně plánuju vzít svoji dceru na nějakou dovolenou k moři, ještě u něj nikdy nebyla.

Pavel Brilla (Come And Play): Teď frčí akustické kytary, elektronika ale zase přijde

Text: Andrea Hupková, foto: Jana Braunová, Martin Hanáček
Témata: Žebřík, November 2nd, Alexandra Langošová, Roman Helcl, Pavel Brilla, Kapela Hrůzy

zavřít