Hlavní obsah

Dasha: U MIG 21 holky patří pod pódium

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svým zpěvem na koncertech nejen se skupinou Moondance Orchestra těší posluchače. A to i při přímých přenosech taneční soutěže StarDance. Její hlas mohou lidé slyšet také na rozhlasové Dvojce, kde provází hudebním pořadem Evergreen. Nyní zní i v seriálu. Zpěvačka Dasha totiž nazpívala titulní píseň pro seriál To se vysvětlí, soudruzi! Hudbu k ní napsal Ondřej Brousek a text Ondřej Brzobohatý.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Dasha

Článek

Co rozhodlo, že jste přijala nabídku nazpívat píseň k seriálu?

Zavolal mi Ondra Brzobohatý a trefil se přímo do období, kdy kolonky mého diáře přímo přetékaly jinými závazky. Ale velmi zapáleně a podrobně mi o tomto projektu vyprávěl a nadchl mě tím tématem natolik, že to bylo snad poprvé, kdy jsem na něco kývla, aniž bych slyšela píseň, kterou bych měla zpívat.

Jak dlouho dopředu jste hudbu měla k dispozici, než k ní přibyla slova?

Za pár dní od prvního hovoru mi poslal demosnímek, rovnou i s anglickým textem, který jsme pak jen lehce doupravili ve studiu.

Někdo říká, že melodie je jak pro bondovku, text zase pro agenta státní bezpečnosti. Jak píseň působí na vás?

Když jsem si demosnímek poprvé poslechla, velmi jsem se poradovala a pobavila tím, jak skvěle a vtipně se oběma Ondrům, Brouskovi a Brzobohatému, podařilo vystihnout bondovskou náladu, navíc s textem šitým na míru východnímu bloku. Mým úkolem pak bylo tomu hlasově dodat patřičný patos.

Dasha: Tančit ve StarDance by mě lákalo

Styl

Jak na vás seriál působí?

Těšila jsem se na něj a viděla jsem první díl. Mám ráda detektivky, samozřejmě i dobrou parodii, a navíc ujíždím na českých retrosnímcích sedmdesátých a osmdesátých let. Kombinace satirického humoru a retra je v tomto seriálu prostě skvělá, neotřelá. Absurdita té doby je pro mě pořád fascinující. Seriál je úlet, baví mě to!

Jak reálné je, že byste si v budoucnu dala duet s Jiřím Macháčkem, nebo se objevila na koncertu kapely Mig 21?

Já myslím, že tato představa je sama o sobě dost úsměvná. Kdo zná koncerty Mig 21, tak ví, že tam holky patří zásadně pod pódium a přímo na pódium může maximálně jejich spodní prádlo!

V seriálu se objevují dva vítězové StarDance, herci Darija Pavlovičová a Jan Cina, které jste svým zpěvem doprovázela při jejich tancích. Jak moc jste prožívala jejich cestu k trofeji?

Každý z těch dvou je úplně jiný, u Honzíka jsme tak nějak všichni od začátku cítili, že je to jasný adept na vítěze, a éterická Darija nás každým dílem StarDance překvapovala a ve finále jsme jí to upřímně přáli.

Evidentně jí v závěru hodně sedly freestylové tance, které jí tolik nesvazovaly ruce a nohy. A to jsme ještě netušili, že umí i levitovat!

Jsem rád, že jsem byl přizván jako skladatel, říká Ondřej Brzobohatý k seriálu To se vysvětlí, soudruzi!

TV a streaming

Reklama

Výběr článků

Načítám