Nový Spark
venku od 2. května
THE DILLINGER ESCAPE PLAN znovu povstanou na BRUTAL ASSAULTU!

THE DILLINGER ESCAPE PLAN znovu povstanou na BRUTAL ASSAULTU!

THE DILLINGER ESCAPE PLAN vystoupí letos na Brutal Assaultu v rámci exkluzivní show pro střední a západní Evropu. Těšit se můžete na speciální set k 25. výročí vydání svého debutového alba „Calculating Infinity“ (s několika dalšími hity). TDEP, kteří posunuli hranice extrémního metalu, mají miliony příznivců a ovlivnili tisíce hudebníků se k této speciální příležitosti vrátí po sedmi letech na pódium. Vystoupí s nimi Dimitri Minakakis.

„Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, že mě opět přivítali na pódiu při jubilejním dvacátém pátém výročí ‚Calculating Infinity‘. Sledovat své kamarády, jak cestují po světě a dosahují s kapelou velkých cílů, bylo někdy hořkosladké jako ‚Sugar Coated Sour‘. Byl jsem hrdý, ale zároveň jsem si chtěl znovu stoupnout na pódium a zazpívat ty songy, které jsem napsal, pro vás všechny, kteří jste začali kapelu sledovat po mém odchodu,“ uvádí Dimitri, který kapelu v roce 2001 z rodinných důvodů opustil.

„Teď ale přišel čas, abychom my tři, spolu s kámošem Billym, který se na tvorbě DILLINGER podílel nejdéle a nejplodněji, a skvělým Jamesem Lovem, poslali naši první desku do světa tak, jak jsme k tomu v minulosti nikdy neměli příležitost,“ vzkazuje Dimitri.

THE DILLINGER ESCAPE PLAN dosáhli s albem „Calculating Infinity“ obrovských úspěchů a s více než 100 000 prodanými kopiemi se v té době stalo nejprodávanějším albem Relapse Records. Kritiky je označované jako průlomové v hardcore punk a heavymetalové hudbě. S šesti vydanými alby se THE DILLINGER ESCAPE PLAN rozhodli v roce 2017 ukončit svou činnost. K výročí vydání tohoto alba se však rozhodli vrátit exkluzivně na pódia a přinést své speciální vystoupení fanouškům Brutal Assaultu.

Line-up se současně rozrostl o dalších třináct jmen, čímž je oznámeno přes 90 % kapel.

Letos tak pevnost poprvé přivítá BEWITCHED se svým „před-thrashovým black metalem“, okultní thrash/blackoví MORTUARY DRAPE a destilované zlo v nejvyšší rychlosti polských TOTENMESSE. Z Ameriky také dorazí lovkyně temnoty EMMA RUTH RUNDLE, z Austrálie instrumentální djentové trio THE OMNIFIC a z Belgie progresivní stoneři MY DILIGENCE. Na brutalová pódia se pak vrátí avantgardní jazz-blackoví IMPERIAL TRIUMPHANT, sofistikovaní SYLOSIS a folk-black-deathoví trollové FINNTROLL.

Na své si v nově oznámených jménech přijdou i deathmetaloví fanoušci, v Pevnosti zahraje evropská deathmetalová ikona PESTILENCE, progressive/technical deathmetaloví matadoři GOROD, odvážní DISKORD, kombinující starou školu, technický death metal a jazzové prvky, a ryze brutální undergroundoví KRONOS.

Nový Spark
venku od 2. května
Kalendář akcí
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
01.05. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
03.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
04.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
10.05. VENDED
11.05. RAMMSTEIN
12.05. WOLFHEART
12.05. RAMMSTEIN
15.05. 30 SECONDS TO MARS
16.05. CALIGULA'S HORSE
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace