Taháky letošní Ladné Čeladné jsou Monkey Business, Tata Bojs a Lenny

Monkey Business re

Festival Ladná Čeladná uvede Monkey Business, Tata Bojs, Lenny i další oblíbené české kapely. Hudební program doprovodí rozmanité aktivity pro malé návštěvníky, pro které bude připravena dětská zóna s atrakcemi, tělocvična i odpočinková zóna. V areálu základní školy se festival koná již podeváté, letošní ročník připadá na 2. a 3. srpna.

Trojlístek headlinerů, tvořený Monkey Business, Tata Bojs a Lenny, doplní Letní kapela v čele s uznávaným hudebníkem a výtvarníkem Jaromírem Švejdíkem, který tímto projektem úspěšně navázal na své působení v kapelách Priessnitz, Umakart či Kafka Band. Debutové album Letní kapely vyšlo v roce 2022 a bylo štědře přijato nejen posluchači, ale také hudebními kritiky. „Priessnitz jsme měli v hledáčku od prvního ročníku Ladné Čeladné v roce 2015. Tehdy ale kapela nevystupovala tak často, až se nakonec odmlčela úplně a koncert se již nepodařilo domluvit. O to více nás těší, že můžeme uvést Letní kapelu nyní a jejich písně, inspirované jesenickou krajinou, zazní v podhůří Beskyd,“ říká Jindřich Vaněk, ředitel festivalu Ladná Čeladná.

Další tváří letošního ročníku je rocková legenda Michal Prokop, který v Čeladné vystoupí s kapelou Framus Five. Kořeny jejich spolupráce sahají do roku 1967, po dvou přestávkách v 70. a 90. letech kapela začala v roce 2006 opět vystupovat. Kromě koncertování se Framus Five věnovali také skládání nových písní, které se objevily na dosud posledním albu Mohlo by to bejt nebe… z roku 2021.

Na Ladné Čeladné dále zahraje charismatická zpěvačka, akordeonistka, herečka a tanečnice Rozálie Havelková. Milovníci taneční muziky se pak mohou těšit na sety v podání dua Dr. Zeppelin & Martin Nowak či DJ Martina Grednera.

Dětská zóna a program pro malé návštěvníky

Bohatý program plný zábavy, sportu i poučení bude připraven pro děti. Oba dny se uskuteční divadelní představení, čtení pohádek s organizací Celé Česko čte dětem, tvořivé dílny, deskové hry a soutěže. V sobotu se příznivci pohybu mohou zapojit do tanečního workshopu s lektorem, tanečníkem a dvojnásobným vítězem StarDance Janem Onderem.

Konání Ladné Čeladné stejně jako v předchozích letech finančně podpořila obec Čeladná, která spolu s Moravskoslezským krajem patří mezi významné partnery festivalu. „Zastupitelstvo obce dlouhodobě podporuje kulturně společenské a sportovní akce a ani letošní rok nebude výjimkou. Jsem potěšen, že můžu jménem rady a zastupitelstva obce pozvat nejen naše občany, ale především ty přespolní na v pořadí již devátý ročník tohoto festivalu,“ řekl starosta Čeladné Pavol Lukša.

Kromě kulturního programu se návštěvníci mohou těšit na sportovní podívanou. V rámci spolupráce s obcí Čeladná se v sobotu 3. srpna od 13 hodin uskuteční benefiční fotbalové utkání mezi týmem Šachtar BO a Real Top Praha. V hlavních rolích budou například Marek Jankulovski, Milan Baroš, Karel Poborský, Jaromír Bosák a další známé osobnosti. Vstupné na zápas je dobrovolné a výtěžek bude použit na dobročinné účely.

Informace ke vstupenkám

Vstupenky je možno zakoupit online na stránkách festivalu. Zvýhodněné ceny v předprodeji platí do 31. května.

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

RADŮZA I když přijdou temné doby, pořád je někde odemčené nebe

Radůza, žena, jež vás na koncertě uhrane svou energií, mnohotvárností hlasového projevu i poetikou textů a překvapí plejádou nástrojů, které ovládá a během vystoupení prostřídá. Při rozhovoru s ní oceníte zejména její přirozenost, přímost či hloubku a upřímnost slov, jež vysloví, ať už se jedná o jakékoli téma. Ačkoli bylo hlavním tématem našeho povídání dvojalbum Nebe je odemčené, které vydala v půli března, obsáhly…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

Odezvy

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE