Hlavní obsah

Mirek Kemel točí album Mordyjé. Fanouškům, kteří pošlou příspěvek, nabízí dárky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od vydání minulého alba Mirka Kemela Vlčí stopy uplynulo dva a půl roku. Byla to odbočka na jeho hudební cestě, jednorázový projekt, na němž spolupracoval s producentem Petrem Ostrouchovem a jeho skupinou Blue Shadows. Nyní se opět spojil se svou kapelou a společně dokončují album Mordyjé. Jeho křest proběhne 27. listopadu v pražském Paláci Akropolis.

Foto: Petr Hloušek, Novinky

Mirek Kemel na koncertě v Malostranské besedě v Praze

Článek

„Nové písničky skládám průběžně. Vždycky, když je jich dost, rozhodneme se nahrát desku. Jsem zase s kapelou, se kterou jsme v roce 2018 nahráli album Ryby raci,“ vysvětluje Kemel.

Momentálně mají natočené téměř všechny základy písniček. Před nimi jsou ještě nahrávání partů hostů, mix a postprodukce.

„Mezi hosty jsou Marie Puttnerová, se kterou budu zpívat duet, kytarista Pepa Štěpánek, pianista Michal Nejtek, trumpetista Oskar Török, hráč na foukací harmoniku Ondřej Konrád, bubeníci Martin Novák a Miloš Dvořáček. Natáčet s námi opět bude i Vladimír Javorský, s nímž spolupracujeme již řadu let. Má svou kapelu, ale jsem rád, že se k nám zase při nahrávání přidal,“ přiblížil Kemel.

Foto: Lucie Levá

Mirek Kemel nahrál třetí album.

„Chceme, aby písně vycházely z kapelového zvuku a zněly tak, jak je hrajeme na koncertech. Slovo Mordyjé, což je název alba, podle mě vystihuje současnost. Není to však stav odevzdanosti. Jsou v něm naděje, vzdor a touha žít dál. A mimochodem, tolik rychlých a našláplých skladeb jsme ještě na žádné desce neměli,“ dodal.

Ke vzniku alba mohou finančně přispět i fanoušci Mirka Kemela a jeho kapely. Na portálu Donio probíhá finanční sbírka, která potrvá ještě čtyřicet dnů.

Podle výše příspěvku lze na oplátku jako dárek získat mimo jiné nové cédéčko, vstupenky, soukromý koncert, kreslený vtip a další.

Nová písnička i klip Mirka Kemela varují před pýchou

Kultura

Mirek Kemel posílá na pomoc Ukrajině dalších 38 tisíc

Kultura
Související témata:

Výběr článků

Načítám