LIVE: Jelen, Divokej Bill i Pokáč. Ústecký Majáles vsázel na pestrost

Vydáno 05.05.2024 | autor: iREPORT

Ústecké letní kino rozezněl každoroční květnový festival Ústecký Majáles. S nabitým setlistem i zajímavým programem natáhl Ústečany do hlediště. Diváci si mohli poslechnout důvtipného Pokáče, UDG, Jelena, ale i Divokýho Billa.

LIVE: Jelen, Divokej Bill i Pokáč. Ústecký Majáles vsázel na pestrost LIVE: Jelen, Divokej Bill i Pokáč. Ústecký Majáles vsázel na pestrost

Ústecký Majáles
Ústí nad Labem
4. 5. 2024

Majáles se v Ústí nad Labem i letos konal ve starém letním kině v parku. Bohužel často kapacitně nestačí, což mohlo působit drobné nepříjemnosti na vstupu a ve frontách. Setlist byl ovšem dostatečně rozmanitý, a proto tyto nedostatky dost vynahradil.

O zahájení se postarala kapela Pilot, která se chopila scény a přivedla do hlediště vlnu energie a radosti. S klasickým popovým zvukem, oživeným nápaditými a občas ironickými texty, si získala srdce publika. Ačkoliv vystupovala jako první, a tedy bylo hlediště poloprázdné, nenechala se odradit a předvedla dobrý výkon.

ROZHOVOR | Pokáč: Nářkům zpěváků ze SuperStar se směju. Trvalo deset let, než na mě přišly dvě stovky lidí

Následoval Pokáč, jehož vystoupení bylo plné humoru a důvtipu. Jeho schopnost zapojit publikum do show a vytvořit atmosféru, ve které se lidé mohou uvolnit a smát, je neuvěřitelná. Pokáčovy koncerty jsou vlastně jakousi one-man show. Po něm už na pódium naskočili Poletíme? Jejich vystoupení, i když možná nepřineslo takovou euforii jako předchozí umělci, bylo stále plné talentu a energie. Jejich hudba přispěla k pestrosti programu a ukázala, že Majáles je o různorodosti a široké škále žánrů.

Ústečtí rodáci UDG se ujali pódia s pýchou. Jejich spojení s místním publikem bylo patrné a energické vystoupení způsobilo, že se lidé začali bavit ještě víc. UDG prostě ví, jak oslovit své fanoušky. Jsou to ostřílení hudebníci, kterým domácí půda prostě sluší. Kapela Jelen nás poté přenesla do světa folku v moderním hávu. Jejich hudba se hrozně hezky poslouchá naživo v obklopení přírodou, takže byli jasnou volbou v line-upu.

Závěrečným tahákem večera byl Divokej Bill, který si získal absolutní přízeň publika. Jeho energické vystoupení a charisma na pódiu ukázaly, proč je jednou z nejoblíbenějších českých kapel. Divokej Bill umí vytvořit atmosféru, ve které se lidé cítí živí a propojení s hudbou a s ostatními. Byla to skvělá show.

I přes úspěch vystoupení a nadšení publika, byly však i drobné nedostatky. Někteří účastníci si stěžovali na organizaci na stáncích s občerstvením, kde nebyla dostatečná nabídka a nebylo možné platit kartou. Rovněž tam panoval poněkud chaos. Další kritika směřovala k absenci rapových interpretů, což mohlo odradit mladší publikum. Možnost zahrnout do programu širší škálu hudebních žánrů by mohla přilákat ještě více lidí a udělat Majáles přitažlivějším pro všechny věkové skupiny. To je asi hlavní výtka - pro dospívající obecenstvo tam nebylo z čeho po hudební stránce vybírat, ačkoliv byl výběr interpretů opravdu žánrově pestrý.

Text: Eva Čmuchařová, foto: Jaroslav Noska, Iveta Valentová, Tomáš Feix (ilustrační)
Témata: Ústecký Majáles, Divokej Bill, Jelen, UDG, Pilot, Poletíme?

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít