Právě vysíláme

Eva Burešová ohlásila nové album i koncert ve Foru Karlín

14. května 2024 8:10
Eva Burešová ohlásila nové album i koncert ve Foru Karlín

Eva Burešová vydává nový singl z připravované desky Meraki, kterou tvoří společně s hudebním producentem Jiřím Burianem. Pojmenovala ho Walking Disaster, tedy „chodící katastrofa“. „To jsem přesně já. Se svým všudy,“ okomentovala zpěvačka, která se chystá dosáhnout další mety. V říjnu by ráda vyprodala Forum Karlín.

Walking Disaster ukazuje zpěvačku ve zcela novém světle. Píseň je pomalá, epická, v anglickém jazyce. Další milník v hudební kariéře je na světě a naznačuje nový a svěží vítr do jejích hudebních plachet.

Walking Disaster jsem já. Se vším všudy. Přišla pro mě chvíle svobody ve tvorbě a v projevu. Myslím, že jsme oba po poslechu věděli, že je to pro mou novou cestu naprostý a velmi důležitý milník a já jsem nadšena z toho, že při této chvíli při mě stojí zrovna takový producent jako je Jirka Burian,“ uvedla zpěvačka k novince.

Hudbu i text k singlu Walking Disaster složil Jiří Burian. Text je o bytosti, která se zpovídá ze zacyklení, z toho, že i když se snaží udělat vše pro změnu k lepšímu nebo záchranu, vždy to končí katastrofou.

Videoklip k singlu natočila režisérka Darina Burianová, která v tuto chvíli s Evou úzce spolupracuje na pozici art direktorky. Video je plné metafor a proměn, jak je pro tvorbu Burianové příhodné. „Vize videoklipu mne napadla asi při třetím, velmi emotivním poslechu. Emoce, které ta píseň v Evině podání ve mně probouzí, byly velmi niterné a intenzivní. Vnímala jsem krásnou bytost, která se pokouší vší silou měnit věci a situace k lepšímu, bohužel na úkor sebe sama. Toto jsem chtěla ve videu vyjádřit,“ prozradila.

Spolu s novinkou oznámila Burešová vydání připravované desky Meraki, která by měla vyjít ještě před létem, i koncert ve Foru Karlín. Ten se uskuteční v sobotu 5. října 2024. „Tahle show bude velká, jiná,“ zve na sociálních sítích interpretka.

Články, které by tě mohly zajímat