Připomeňte si na CD největší hity roku 1994

  14:46
V polovině 90. let začali ve světě muzikanti válčit s gramofirmami a v Česku vládla kapela Lucie. Deník MF DNES připravil exkluzivní kolekci hitů, další ze série mapující hudbu v politicky důležitých letech.

Lucie Bílá | foto: Ivan Chlud


Exkluzivní kolekce hitů MF DNES

Hudba a události let 1968-2008

Deník MF DNES připravil sérii exkluzivních hudebních kolekcí. Na každém CD najdete výběr 20 českých i zahraničních hitů, a navíc dvacetistránkový přehled klíčových událostí roku z politiky, kultury, hudby a sportu. Kolekce by měla v dlouhodobém výhledu postupně zmapovat celých čtyřicet let. Cena CD je 79 korun.

Obal cédéčka 1968Jaká CD vychází?

19. 4. - rok 1968
3. 5. - rok 1977
17. 5. - rok 1985
31. 5. - rok 1994
14. 6. - rok 2002
28. 6. - rok 1973
12. 7. - rok 1980

Čtyři svatby, jeden pohřeb a Lucie na vrcholu
Rok poznamenaný bojem "svobodných" umělců s jejich vydavatelstvími, který zahájil George Michael proti domovské Sony Music, Metallica a Prince proti všem. Prince si dokonce na protest změnil jméno na pouhý symbol, což mu umožnilo vydat nový singl mimo vydavatelství Warner Music. Z písně The Most Beautiful Girl In The World se pak ihned stalo č. 1 v Británii.

Take That Tam ovšem jinak kralovali Take That (ještě s Robbiem Williamsem), kteří se stali první skupinou po Beatles, která měla 4 singly po sobě na první příčce UK žebříčku. Jim šlapal na paty jiný boyband - East 17, který dokonce vystoupil v rámci svého turné i v Praze (1995).

Nejúspěšnějším singlem roku se v Británii ale stali Wet Wet Wet s coververzí Love Is All Around z filmového trháku Čtyři svatby a jeden pohřeb. Jejich kralování na 1. místě britské hitparády ukončila po 15 týdnech až Dánka Whigfield.

V USA vrcholila kariéra vokálního kvarteta Boyz II Men, kteří v témže roce stanuli po boku Elvise a Beatles, když se jim jako jedněm ze 3 umělců všech dob podařilo vyměnit svůj hit č. 1 za jiný na stejné pozici (u nich On Bended Knee vystřídalo megahit I'll Make Love To You). Mezi nejúspěšnější soundtracky roku se dostala hudba z filmu Forrest Gump a z disneyovky Lví král se slavným hitem Eltona Johna.

Red Hot Chili PeppersPo 25 letech se konal slavný Woodstock, nicméně tentokrát s hvězdami typu Nine Inch Nails, Red Hot Chili Peppers, Metallica nebo Green Day. Z těch původních vystoupilo pouze pár, jako např. Joe Cocker nebo Crosby, Stills & Nash.

Nejúspěšnější turné roku zažili Rolling Stones a Pink Floyd (obě kapely vydělaly na turné přes 100 mil. dolarů), dále obnovení Eagles nebo Traffic a také společné turné Eltona Johna a Billyho Joela. Naopak Led Zeppelin odmítli zálohu 100 milionů dolarů na turné v původním obsazení a nadále prohlašovali, že kapela je uzavřenou kapitolou, a věnovali se sólovým projektům.

Kurt CobainUkončení koncertní činnosti překvapivě oznámil i Kurt Cobain z kapely Nirvana. Pouhý týden po této informaci jej našli mrtvého s prostřelenou hlavou. Sebevražda jedné z nejcharizmatičtějších osobností světového rocku znamenala i zrušení avizovaného koncertu Nirvany v Praze.

V české kotlině kralovala Lucie Bílá a Dan Bárta. Oba toho roku získali cenu české Akademie populární hudby, tehdy ještě české Gramy, předchůdce dnešních Andělů. Ceremoniálu vévodila kapela Lucie, která získala ocenění za nejlepší skupinu, album a píseň roku. Písní se stala legendární Amerika ze stejnojmenného filmu, kterou produkoval Ivan Král. Objevem roku se stali ostravští Buty, jejichž hit Mám jednu ruku dlouhou velmi dlouho okupoval český éter i díky úspěchu ve filmu Jízda Jana Svěráka, který se tak trochu nadechoval k následujícímu opusu - oscarovému Koljovi.

1. Lucie - Amerika
Podívejte se na videoklip k písni zde
Lucie Tato píseň vznikla původně pro stejnojmenný film Vladimíra Michálka, ale zajímavá filmová výzva se stala jedním z impulzů pro obnovení společné spolupráce všech členů tehdy rozpadlé kapely Lucie, kterou lze dnes směle považovat za nejúspěšnější a současně i nejprodávanější kapelu 90. let. V roce 1994 na postu baskytaristy charizmatického P.B.CH. nečekaně vystřídal M. Minárik. Kapela se však nadechla ve spolupráci s producentem I. Králem a L. Dusilovou ke svému nejplodnějšímu období. Album Černý kočky mokrý žáby, na kterém se budoucí národní megahit posléze objevil, je už dnes považováno za legendární a současně za jedno z nejlepších alb novodobé historie domácí populární hudby. Svědčí o tom i v té době vysoce nadstandardní prodej 170 000 nosičů. Singl Amerika se stal nejhranější a nejúspěšnější skladbou roku. Lucie tak prakticky odstartovala druhou fázi své velmi úspěšné kariéry, lemovanou statisíci prodaných alb, pravidelnou sklizní populárních i odborných ocenění a vyprodanými stadionovými turné.

2. Bryan Adams - Please Forgive Me
Podívejte se na videoklip k písni zde
Kanadský rocker na sklonku roku 1993 vydal singl Please Forgive Me, který se stal obrovským světovým hitem a navázal tak na úspěch filmového trhá ku Everything I Do (I Do It For You). Obě písně a dalších 16 největších hitů pak zařadil na svoje první výběrové album s názvem So Far So Good, které se stalo jedním z největších bestsellerů roku 1994. Dodnes se ho prodalo přes 10 milionů. Podobný úspěch Bryan už nikdy nezopakoval, ale i přesto patří k zásadním rockovým zpěvákům 80. a 90. let.

3. Kabát - Colorado
Podívejte se na videoklip k písni zde
Kabát2. září 1994 přichází Kabát na trh se svým v pořadí třetím albem. O pár dní později dostali Kabáti zlatou desku za prodej 25 000 nosičů a vzápětí, v listopadu, je jim na koncertu ve vyprodané pražské Lucerně předána platinová deska. Colorada se prodalo téměř 100 000 kusů. Josef Vojtek o písničce řekl: "Po této skladbě jsme pojmenovali celé album. Vypráví o osobě, která v Americe všecko prodá a přestěhuje se do Čech, kde se dobře krade. Tady si nahrabe pořádnej majlant a potom se vrátí opět do Ameriky. Třeba refrén: 'Až tu malou zemi celou rozkradem, tak se vrátím ve svý rodný Colorado a o tý zlatý žíle řeknem všem.' Prostě konstatování, že tady kradou všichni a my se na to jenom hezky díváme a vůbec nic se proti tomu nedělá. Nese se to v duchu country. Pomáhali nám s tím kluci ze skupiny Fešáci, houslista a kytarista."

4. Crash Test Dummies - Mmm Mmm Mmm Mmm
Podívejte se na videoklip k písni zde
Jeden z největších rádiových hitů roku 1994 zasáhl i český éter, i když písnička pocházela už z podzimu 1993. Na své album God Shuffled His Feet ji tehdy zařadila kanadská folk-rocková kapela s vtipným názvem Crash Test Dummies. Písnička se stala megahitem zejména v USA, kde díky ní album prodalo více než milion kopií.

5. Lucie Bílá - Haňa Zaňa (Jinak to nebude)
Podívejte se na videoklip k písni zde
Bývalý přítel Lucie Bílé Petr Kratochvíl přišel jednoho krásného dne za textařkou Gabrielou Osvaldovou s přáním, aby napsala text jeho partnerce přímo na míru - o Lucii. Gabriela přiznává, že si ani nemyslela, že se Lucii text zalíbí a že jej bude opravdu zpívat - nicméně byla překvapena: Lucie měla jedinou výhradu, chtěla změnit slova "švadlenka límečků a rukávů"... Gábina inkriminovanou partii nahradila slovy "kudlanka nábožná, leč bezbožná" - a obě dámy byly spokojeny. Ondřej Soukup tvrdí, že ho políbila Múza a že na tento text složil poté zpěvačce melodii nejrychleji ve své kariéře. Podle jeho sdělení to trvalo pouhých deset minut. A jeden z dodnes největších hitů Lucie Bílé byl na světě. V témže roce získala Lucie Bílá svou další, již třetí cenu české Gramy, i cenu divácké ankety českých televizních stanic TýTý Zpěvačka roku.

6. Dan Bárta & Alice - A to tě trochu bolí
Podívejte se na videoklip k písni zde
Dan BártaSkupina Alice, kterou Dan Bárta založil s některými dalšími členy skupiny Tom Sawyer, v níž působil ještě během svých studentských let, vznikla v roce 1991. Už o pouhý rok později zaujaly její demosnímky Davida Kollera natolik, že ji pozval ke spoluúčinkování na koncertním turné skupiny Lucie a vyprodukoval její debutové album YEAH! O tři roky později vydala Alice svoji druhou desku nazvanou Ústa hromů - s pomocí Radima Hladíka a s některými texty Oskara Petra a Ivana Hlase, opět v produkci Davida Kollera. Právě z tohoto CD je nahrávka A to tě trochu bolí, kterou Dan Bárta přivedl do hitparády nejhranějších českých skladeb roku. S tímto albem roste popularita a počet nadšených fanoušků Alice, a nakonec skupina dostává možnost vystoupit jako předkapela při pražském koncertu britské legendy Slade. V témže roce 1994 přijal Dan Bárta nabídku na účinkování v muzikálu Jesus Christ Superstar, kde ztvárnil Jidáše, ale zazpíval si i roli Ježíše, a bezesporu nemálo přispěl k úspěchu tohoto představení. Alice se rozpadla v roce 1997, a Dan Bárta tím vlastně ukončil svou rockovou etapu.

7. The Cranberries - Linger
Podívejte se na videoklip k písni zde
Irská scéna začátkem devadesátých let přinesla světu další objev ze své pokladnice. Křehce rockové "brusinky" zaujaly už na albu Everybody Else Is Doing It So Why Can't We? z roku 1993 díky charakteristickému a neodolatelnému hlasu Dolores O'Riordan. Z něj také pochází i singl Linger, který původně vyšel bez většího zájmu v roce 1993, ale hitem se stal až poté, co jej nasadila do nejvyšší rotace hudební stanice MTV. Kapela tedy singl vydala znovu v únoru 1994 a stal se z něj světový megahit. Ihned po něm následoval další hit z alba, Dreams, ale zásadním singlem roku byl až Zombie, který byl zároveň pilotním singlem z nového alba No Need To Argue.

8. Aleš Brichta - Dívka s perlami ve vlasech
Podívejte se na videoklip k písni zde
Aleš BrichtaV roce 1994 se Aleš Brichta rozhoduje připojit ke své kapelové aktivitě v mateřské skupině Arakain i dráhu sólisty. Jako takový natočil svou debutovou desku Růže pro Algernon, kde největším hitem byla jednoznačně píseň Dívka s perlami ve vlasech. Prodej alba překročil padesátitisícovou hranici a přinesl zpěvákovi platinovou desku. Dívka s perlami ve vlasech je dílem jednoho z historicky nejpopulárnějších maďarských rockových hudebníků Gábora Pressera - složil ji již v roce 1969 a hned vzápětí se tento hit maďarské rockové formace Omega stal velkým mezinárodním úspěchem. Gábor Presser v roce 1971 z Omegy odchází a zakládá ještě známější skupinu Lokomotiv GT. V roce 1987 jeho hit z roku 1969 převzala jugoslávská skupina Griva (Devojka bisrne kose) a o osm let později přišli s její coververzí slavní němečtí Scorpions - ti ji proslavili pod titulem White Dove.

9. Soundgarden - Black Hole Sun
Podívejte se na videoklip k písni zde
Zásadní kapela stylu zvaného "grunge" patřila vedle Nirvany a Pearl Jam mezi pilíře rockové hudby začátku devadesátých let. Prahu navštívili poprvé ještě jako předkapela Guns N Roses (spolu s Faith No More). Jejich největším a nepřekonaným singlem se stal právě Black Hole Sun z alba Superunknown, které v USA debutovalo rovnou na první příčce tamní hitparády. V Čechách se z písně stal velký rádiový hit a album bylo krátce po vydání zlaté. Na předávání amerických Grammy v roce 1995 získalo Black Hole Sun cenu za Nejlepší rockovou píseň roku 1994.

10. Wet Wet Wet - Love Is All Around
Podívejte se na videoklip k písni zde
Největší hit roku 1994 ve Velké Británii pochází z úspěšného filmu Čtyři svatby a jeden pohřeb. Love Is All Around se stala rekordmanem britského žebříčku, když na prvním místě vydržela neuvěřitelných 15 týdnů. Skotští Wet Wet Wet měli v té době na trhu výběrové album největších hitů a právě díky tomuto filmovému hitu se z něj stal bestseller vánočního trhu. Píseň se navíc objevila i na soundtracku z filmu, který se stal na dalších 5 let nejprodávanějším britským soundtrackem všech dob, a také na dalším albu Wet Wet Wet Picture This (1995).

11. Janek Ledecký - Právě teď
Janek LedeckýJanek Ledecký je jedním z nejúspěšnějších zpěváků české pop-music první poloviny 90. let. Úctyhodná je frekvence, s jakou byl nominován na ceny Akademie populární hudby, Zlatého slavíka i řadu dalších anket. Prodal statisíce desek a disponuje zdánlivě nevyčerpatelnou produkcí úspěšných hitů, z nichž se mnohé zařadily mezi nesmrtelné. Ledeckého tvůrčí potenciál, který ještě nabobtná v blízké budoucnosti zásluhou úspěšných muzikálů, už byl nicméně zřejmý dávno. Zpěvák byl ikonou jedné z nejpopulárnějších popových kapel přelomu osmdesátých a devadesátých let, která dobývala srdce fanynek pod názvem Žentour. Skladba Právě teď dala symbolicky název komerčně nejúspěšnějšímu sólovému albu jeho kariéry (prodalo se ho 50 000 kusů).

12. Toni Braxton - Breathe Again
Podívejte se na videoklip k písni zde
V létě 1993 vydala Toni Braxton debutové album s lakonickým názvem Toni Braxton, ze kterého postupně během následujících dvou let vybrala celkem 6 singlů. V roce 1994 získala za album hned tři americké Grammy a singl Breathe Again kraloval v amerických rádiích. Nový fenomén zvaný R'n'B se tam pomalu, ale jistě stával dominujícím žánrem a postupně se jeho obliba přenesla i do Evropy, kde Toni Braxton kralovala zejména se singlem Un-break My Heart z následujícího alba.

13. Boyz II Men - I'll Make Love To You
Podívejte se na videoklip k písni zde
Boyz II Men jsou nejúspěšnější R'n'B skupinou 90. let. V letech 1992-1997 měli na svém kontě pět č. 1 v americkém žebříčku, prodali neuvěřitelných 60 milionů alb a drželi rekord v délce setrvání na č. 1 právě s písní I'll Make Love To You. Ta byla take pilotním singlem z jejich druhého alba II, které se stalo absolutním bestsellerem roku 1994 v USA.

14. Buty - Mám jednu ruku dlouhou
Podívejte se na videoklip k písni zde
Buty V březnu 1994 vychází na značce BMG Ariola v pořadí druhé album skupiny Buty (založena 1986) - Ppoommaalluu, na kterém je také uvedená skladba. V létě téhož roku začíná Jan Svěrák natáčet v Jižních Čechách film Jízda - svobodný film o dvou chlapcích, jedné dívce, zeleném kabrioletu a horkých letních hrách, jak praví popisek této české road movie. Premiéra filmu se koná na začátku pozimu, 18. října, a Jízda, stejně jako ústřední píseň Mám jednu ruku dlouhou se stává hitem sezóny a vstupuje do žebříčku nejhranějších skladeb v rádiích České republiky TOP 50. Hned nato se deska Ppoommaalluu dočkává své reedice - navíc se soundtrackem Svěrákova filmu. Za píseň Mám jednu ruku dlouhou dostali v následujícím roce Buty Českého lva.

15. Žlutý pes - Sametová
Podívejte se na videoklip k písni zde
Žlutý pesV roce 1994 se Žlutý pes dohodl na spolupráci s firmou Bonton (od roku 1998 součástí katalogu Supraphonu). Prvním konkrétním výsledkem bylo velice úspěšné album Yellow dog - po šestnácti letech opravdový průnik mezi elitu české pop-music. Tato deska přinesla velký hit skupiny, Sametová. Nominace na cenu české Gramy na sebe sice nenechala čekat, nicméně tohoto uznání se Žlutý pes dočká až v roce 1997, kdy bude vyhlášen Kapelou roku. Album se prodávalo tak, že mu byla udělena Zlatá deska za prodej více než 25 000 kusů. Sametová, společně s Náruživou ze stejné desky, se po dlouhé týdny držela v čele rozhlasových hitparád.

16. Rednex - Cotton Eye Joe
Podívejte se na videoklip k písni zde
Největší švédský hudební export roku 1994 okupoval většinu evropských, ale i světových hitparád díky megahitu Cotton Eye Joe. Vlezlá a chytlavá melodie a hurónský taneční rytmus kraloval i na českých diskotékách a také v televizní hitparádě Eso na tehdy vzniklé TV Nova, kterou uváděla kontroverzní Tereza Pergnerová.

17. Jaromír Nohavica - Tři čuníci
Úvodem je třeba se zmínit o přelomovém albu Mikymauzoleum, které vyšlo v předchozím roce a bylo poprvé nahráno ve studiu, a nikoliv živě při koncertě. V této době Nohavica právě překonal své těžké životní období, hlouběji uvažuje o životě, získává novou naději do budoucna. V roce 1994, jako by chtěl opravdu začít "od začátku" a vrátit se do dětských let, natáčí v olomouckém U klubu desku pro děti nazvanou Tři čuníci. Jak je psáno v jeho životopise, "písničkář zbavený pout minulosti vydává v roce 1994 desku dětských písní". Nohavica na tomto albu není výhradním autorem - jsou zde i písničky jeho kamaráda Karla Plíhala. Hravé a vtipné cédéčko plné zvířat mělo velký úspěch - možná z části i proto, že dospělí příznivci Jarka Nohavici mají tímto jedinečnou možnost seznámit s písničkářem touto cestou i své děti... Řada písní mezi dětmi "zlidověla". Texty a básničky z desky byly o rok později vydány i knižně. Navíc si toto album získalo i uznání pedagogů hudební výchovy. Titulní píseň o třech prasátkách vesele si putujících světem se dočkala dokonce i dvou českých coververzí: Maxim Turbulence a těžko uvěřitelná verze Kamila Emanuela Gotta!

18. Ivan Hlas - Na kolena
Podívejte se na videoklip k písni zde
Ivan Hlas zazpíval na slavnostním otevření restaurace KameraPremiéra muzikálové komedie Šakalí léta proběhla 19. 12. 1993. Současně to byl také velký den Ivana Hlase, autora hudby k tomuto muzikálu - v době, kdy se Šakalí léta odehrávají, mu bylo pět let a vyrůstal na stejných místech, kde se odehrává i tento film o obtížném dospívání v konfrontaci s autoritou. Jeho písničky Na kolena, ale i Jednou mi fotr povídá nebo Rock'n'rollová modlitba dobyly přední pozice hitparád. Za hudbu k filmu byl v témže roce Ivan Hlas oceněn Českým lvem. Především písnička Na kolena získala velkou popularitu - svědčí o tom i to, že je pravidelně zařazována do nejrůznějších kompilací superhitů devadesátých let. A navíc je na třetím místě mezi nejčastěji živě hranými populárními skladbami v České republice, za což byla oceněna OSA na základě nezpochybnitelných hlášení o veřejných produkcích hudebních děl.

19. Whigfield - Saturday Night
Podívejte se na videoklip k písni zde
Dánská hvězdička Whigfield (vlastním jménem Sannie Carlson) může být za svůj debutový singl Saturday Night vděčná především zkušenému producentu Larrymu Pignagnollimu, který slavil úspěchy už v 80. letech s projektem Spagna (hit Call Me). Taneční pecka nejprve pobláznila Velkou Británii, kde po 15 týdnech sestřelila z prvního místa Wet Wet Wet, a poté atakovala žebříčky v celé Evropě. Neodmyslitelně k ní patřil i speciální tanec s výskokem a otočkou, který západní turisté pilně trénovali v přímořských letoviscích a po návratu domů jím infikovali diskotéky od Londýna po Moskvu. Whigfield je nicméně typickou představitelkou úkazu zvaného "one-hit-wonder" - tedy zpěvačka jednoho hitu.

20. Boyzone - Love Me For A Reason
Podívejte se na videoklip k písni zde
V polovině devadesátých let začala nebývale stoupat obliba tzv. boy-bandů - tedy chlapeckých skupin, jejichž obliba byla založena spíše na dokonalém vzhledu než hudebním obsahu. Uměle vytvářené kapely (Caught In The Act, N'Sync, Westlife, 5ive apod.) zamořily časopisy pro náctileté dívky. Světlou výjimkou se zdála irská kapela Boyzone, v jejímž čele stál později velmi úspěšný sólista Ronan Keating. Skupinu dal dohromady na základě konkurzu zkušený producent Louis Walsh v roce 1993. Celkem si poslechl více než 600 mladíků z Irska a vybraných šest pak podrobil tvrdému "výcviku". Jejich první singl Love Me For A Reason si vypůjčil z repertoáru The Osmonds a stal se z něj megahit v celé Evropě. Ve Velké Británii pak měli Boyzone ještě dalších 5 singlů na prvním místě hitparády a prodali více než 15 milionů alb. V současné době probíhají jednání o jejich návratu v původním složení - comeback jejich kolegů z Take That před 2 lety je velkým lákadlem…

Autor:

Byl to lynč, ale rány už se zahojily, vzpomíná Rusevová na neúspěch Elišky a Damiána

  • Nejčtenější

Byl to lynč, ale rány už se zahojily, vzpomíná Rusevová na neúspěch Elišky a Damiána

21. března 2024,  aktualizováno  13:48

Vysíláme Rok začala herečka Anežka Rusevová hekticky: třemi divadelními premiérami, ve Studiu DVA a...

Podvod za půl milionu. Knihobot odhalil padělky knih tajemného autora

21. března 2024  13:30

Nepadělají se jen obrazy nebo bankovky, ale i knihy. Konkrétně vzácné, obtížně dostupné svazy...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Lovec přichází! Otestuje si znalosti zákulisí soutěže Na lovu

22. března 2024

V sobotu 23. března startuje na TV Nova další série Superlovu, speciální verze pořadu Na lovu....

Simply the best! Ewa Farna podruhé nadchla vyprodanou O2 arenu

23. března 2024  9:40

Zpěvačka Ewa Farna zazpívala 22. března podruhé v po střechu našlapané O2 areně. Na přidaném...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Leštiči klik hráli řediteli za dveřmi, já o protekci nestál, říká jubilant Spálený

21. března 2024

Premium Petr Spálený právě dnes slaví osmdesátiny. Jak říká, svoje roky nikdy moc neprožíval, a tak stále...

KVÍZ: Co chceš více, chop se lžíce. Jak znáte film Což takhle dát si špenát?

29. března 2024

Bláznivá komedie o loupeži, zázračném omlazovacím přístroji a jedněmi nenáviděné, druhými milované...

Nechtěli ji mezi sebe, ale nedala se. Beyoncé vydala countryové album

29. března 2024

Zpěvačka Beyoncé vydala v pátek 29. března druhou část plánované albové „covidové“ trilogie. Po...

RECENZE: Způsob, jak umrtvit oživlé Kroky a skoky české animace

28. března 2024  16:15

Je to smutný paradox. V cyklu Kroky a skoky české animace sice mnohokrát zazní, že animovaná tvorba...

TRENDY V KLIPECH: Miss Kalousová demoluje auto, Boone láká na pražský koncert

28. března 2024  15:01

Bývalá Miss Andrea Kalousová přichází s novým klipem Sorry. Stál ji hodně sil a padlo na něj jedno...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...