Muzikus.cz homepage
přihlášení uživatele
PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE JE ZRUŠENÉ
vyhledávaní

ostatníUltravox se vrátí v klasické sestavě a vyrazí na turné

2.12.2008 | Autor: Ladislav Řehounek | sekce: novinky
Novovlnná kapela Ultravox v přístím roce vyrazí turné, a to ve své klasické sestavě, která zažívala největší úspěchy a naposledy byla k vidění v roce 1985 na koncertu Live Aid.

Zpěvák a kytarista Midge Ure, bubeník Warren Cann, basista Chris Cross a klávesista Billy Currie mají v současné době potvrzeno čtrnáct dubnových vystoupení ve Velké Británii a není vyloučeno, že k nim přibudou další.

Připomeňme, že Ultravox vznikli už v roce 1973, avšak největší úspěchy se dostavily teprve na přelomu 70. a 80. let, po příchodu zpěváka Midge Ureho. Hned v roce 1980 vyšlo nejúspěšnější album Vienna, na které později navázaly desky Rage in Eden, Quartet, Lament a po odchodu bubeníka Canna v roce 1986 ještě poslední U-Vox. V 90. letech Ultravox natočili ještě dvě alba, přičemž ovšem jediným původním členem byl klávesista Billy Currie.


>> Ultravox - Dancing With Tears in My Eyes (youtube.com)
Online verze stránky: https://www.muzikus.cz/novinky/Ultravox-se-vrati-v-klasicke-sestave-a-vyrazi-na-turne~02~prosinec~2008/

Komentáře

celkový počet: 0

Buďte první...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.