TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ve zkratce: Gretchen Wilson, Kenny Chesney, Emmylou Harris a další

Gretchen WilsonV dnešním přehledu zajímavých zpráv a zpráviček ze světa country hudby se podíváme na koncertní plány Kennyho Chesneyho pro příští rok. Dozvíte se také, který label bude nadále vydávat desky Gretchen Wilson a podíváme se také na statistiky prodeje alba Taylor Swift.
Protože se blíží Vánoce, představíme vám i jeden z prvních letošních svátečních počinů a na závěr pak zavítáme na akademickou půdu prestižní bostonské Berklee College of Music.

… Kenny Chesney nevyjede v roce 2010 na své další koncertní turné. Chesney, jehož koncertní turné patří bez ohledu na žánr k těm nejúspěšnějším, se rozhodl v příštím roce odpočívat. „Neznamená to, že bych chtěl s koncertováním skončit,“ říká o svém rozhodnutí Kenny. „Je to jenom krátká pauza. Koncertování je samozřejmě skvělé a velmi mne baví, protože moji fanoušci jsou naprosto neuvěřitelní. Ale v určitém okamžiku zjistíte, že tím vším ztrácíte určitou část svého života… Potřebuji trochu dobít svoji kreativitu a na nějaký čas se zastavit a strávit více času se svojí rodinou.“ Ačkoliv Kenny neplánuje žádné velké letní turné, na koncertní pódia v příštím roce přeci jenom nezanevře. Plánuje totiž několik menších samostatných akustických vystoupení. „Je to něco, co potěší moji duši,“ dodává Kenny.

… Countryové duo Sugarland vydá své první vánoční album. Deska se jmenuje Gold and Green a vychází 13. října 2009. Album obsahuje pět autorských písní z dílny Jennifer Nettles a Kristiana Bushe a nechybějí ani klasické vánoční songy jako „Winter Wonderland,“ Holly Jolly Christmas,“ nebo „Silent Night.“

… Zpěvačce Taylor Swift se daří po celém světě. Jak uvedlo hudební vydavatelství Big Machine Records, v září tohoto roku přesáhly celosvětové prodeje Taylořiních cédéček hranici 10 milionů kusů. V tomto čísle jsou zahrnuty výsledky jak amerických edicí alb Taylor Swift a Fearless, dvou limitovaných edicí Beautiful Eyes a The Taylor Swift Holiday Collection, tak i prodeje mezinárodních verzí alb Taylor Swift a Fearless. Ve zprávě se dále uvádí, že zpěvaččina alba získala zlaté a platinové desky ve 14 zemích světa. A aby toho nebylo málo, tak je patrné, že Taylor je populární i uživatelů internetu. Její písně totiž zaznamenaly již více jak 20 milionů placených stáhnutí, což je zatím nejlepší výsledek pro zpěvačku z oblasti country.

… Zpěvačka Gretchen Wilson, která se nedávno rozešla s hudebním vydavatelstvím Epic Records, oznámila založení vlastního labelu. Její vydavatelství ponese název Redneck Records a jeho sídlo bude ve městě Lebanon ve státě Tennessee (nedaleko Nashvillu). Prvním singlem, který zpěvačka vydá na novém labelu bude píseň „Work Hard, Play Harder,“ na které se autorsky podíleli kromě Gretchen také John Rich a Vicky McGehee. Tituly z produkce Redneck records budou distribuovány společností RED Distribution, která je divizí Sony Music.

… Legendární Emmylou Harris získala čestný doktorát na prestižní Berklee College of Music v Bostonu, stát Massachusetts. Stalo se tak v neděli 4. října 2009. Dvanáctinásobná držitelka Grammy se tak zařadila po bok dalších slavných muzikantů s tímto čestným oceněním, jako jsou například Earl Scruggs nebo Linda Ronstadt.

avatar Autor: on 6.10.2009. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*