Muzikus.cz homepage
přihlášení uživatele
PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE JE ZRUŠENÉ
vyhledávaní

ostatníMamadou Diabaté do Prahy přiveze své Bekadiya a afro-jazz

7.10.2009 | Autor: redakce | sekce: novinky
V pražském Paláci Akropolis se tuto neděli představí muzikant Mamadou Diabaté se svou skupinou Bekadiya. Do té si rodák ze západoarického státu Burkina Faso, v posledních deseti letech žijící v sousedním Rakousku, přizval africké i evropské muzikanty, kteří společně kříží zdánlivě protichůdné styly - jazz a tradiční západoafrická hudba.

„Pocházím z griotské rodiny, její příslušníci jsou už po mnoho generací hudebníky, zpěváky a lidovými vypravěči. Už v pěti letech mě začal můj otec a další učitelé zasvěcovat do umění hry na balafon. Tento nástroj může být považován za afrického příbuzného xylofonu. Mohou na něj hrát až tři hráči současně,“ říká Mamadou Diabaté ke svým hudebním kořenům a k pro nás netypickému nástroji, na který hraje.

Virtuózní a působivou hru na balafon lemují jazzové harmonie a západní groovy. To, co v té chvíli vzniká, nazýváme afro-jazz – směr, který ukazuje, jak se vzájemně doplňují rozličné tradice a s jakou lehkostí a radostí ze hry mohou překonávat kulturní hranice.

Vstupenky na koncert jsou k dostání v předprodejní síti Ticketpro za 250 Kč (+ popl.), na místě potom za 290 Kč.

Mamadou Diabaté & Bekadiya, Praha – Palác Akropolis, 11. 10. 09
Online verze stránky: https://www.muzikus.cz/novinky/Mamadou-Diabate-do-Prahy-priveze-sve-Bekadiya-a-afrojazz~07~rijen~2009/

Komentáře

celkový počet: 0

Buďte první...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.