Muzikus.cz homepage
přihlášení uživatele
PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE JE ZRUŠENÉ
vyhledávaní

ostatníPrague International Bluenight pokračuje: Eric Sardinas, Danny Bryant a Living Colour

12.10.2009 | Autor: redakce | sekce: novinky
Ani po zářijových vystoupeních IMF'S a Strange Attractor promotéři koncertního cyklu Prague International Bluenight nezahálejí. Hned na dnešní večer chystají koncert amerického blues-rockového kytaristy Erica Sardinase, na který 8. listopadu naváže vystoupení Danny Bryant's Redeyeband a 25. listopadu koncert Living Colour.

Američan Eric Sardinas, který za doprovodu své kapely vystoupí dnes v pražském Lucerna Music Baru, bývá označován za jednoho z nejoriginálnějších muzikantů současnosti, kteří vyznávají bluesové „náboženství“. Jeho výjimečnost nespočívá v dlouhých kytarový sólech, ale v originalitě a stylové pestrosti. Návštěvníci mohou čekat jemné a procítěné akustické bluesové skladby s odkazem na nejstarší kořeny delta blues, stejně tak jako tvrdou elektrickou blues-rockovou smršť.

Devětadvacetiletý Danny Bryant patří, podobně jako třeba Joe Bonamassa, k nové vlně mladých talentovaných kytaristů, kteří s úctou ke starým mistrům přísahali na blues. Danny, jenž se představí 8. listopadu v pražském klubu Jazz Dock, vládne - vedle toho, že je skvělým kytaristou - i nebývale silným a naléhavým "mooreovským" hlasem. Se svou kapelou RedEyeBand se poprvé představil v roce 1999 a do Prahy tak zavítá v rámci turné k desátému výročí kapely.

Newyorská skupina Living Colour je na českých pódiích stálicí a nejen to. Její nové album The Chair In The Doorway se z velké míry natáčelo u nás ve studiu Sono a tak v Česku při příležitosti koncertu, chystaném na 25. listopadu do pražského Paláce Akropolis, bude i pokřtěno. Living Colour na konci 80.let oživili stagnující svět tvrdého rocku funkovými vlivy a jsou považováni za jedny ze spoluzakladatelů funkmetalu. V první půlce 90. let si vysloužili i dvě ceny Grammy.

Eric Sardinas Band, Praha - Lucerna Music Bar, 12. 10. 09
Danny Bryant's RedEyeBand, Praha - Jazz Dock, 8. 11. 09
Living Colour, Praha - Palác Akropolis, 25. 11. 09
Online verze stránky: https://www.muzikus.cz/novinky/Prague-International-Bluenight-pokracuje-Eric-Sardinas-Danny-Bryant-a-Living-Colour~12~rijen~2009/

Komentáře

celkový počet: 0

Buďte první...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.