Muzikus.cz homepage
přihlášení uživatele
PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE JE ZRUŠENÉ
vyhledávaní

ostatníAudiotipy: Xiu Xiu, The Ruby Suns, Tunng, Evelynne...

21.1.2010 | Autor: Ladislav Řehounek | sekce: publicistika
Po čase opět přichází Audiotipy a s nimi i staří známí Xiu Xiu, freak-folkoví The Ruby Suns a Tunng, společný projekt písničkáře Bena Sollee a cellisty Daniela Martina Moora nebo indie-popaři Rafter a Phillip Oskar Augustine. Navrch přidáváme ještě tip na pražskou kapelu Evelynne, jejíž hudbu si můžete stáhnout z Muzikus.cz.





The Ruby Suns - Cranberry
(z alba Fight Softly)

Před dvěma lety platila novozélandská freak-folková formace The Ruby Suns za jeden z nejnadějnějších objevů labelu Sub Pop. Tehdejší album Sea Lion jakožto mezinárodní debut (celkově vzato šlo o druhé album) zabodovalo a skupině zajistilo jistou míru respektu, ale i očekávání od jeho nástupce. Ten ponese název Fight Softly, vyjde 2. března a zde je z něj první ukázka – Cranberry.

>> subpop.com
>> The Ruby Suns - Cranberry (mp3)





Tunng - Don't Look Down Or Back
(z alba And Then We Saw Land)

Nové album na březen, konkrétně hned jeho první den, chystají i londýnští folkoví experimentátoři Tunng, kteří mimochodem – pokud vám to uniklo – Muzikusu před svým koncertem na loňské Pohodě poskytli rozhovor. Jejich novinková, v pořadí už čtvrtá deska se bude jmenovat And Then We Saw Land. Poslechnout a stáhnout si z ní můžete píseň Don't Look Down Or Back.

>> last.fm
>> Tunng - Don't Look Down Or Back (mp3)




Evelynne - Oxygen & Faces In The Mirror
(nevydáno)

Kromě nových mp3 jako takových dnes přinášíme ještě jednu novinku. Protože pozornost si zaslouží i řada těch kapel, které na našich stránkách mají vystavenu svou prezentaci a nahrávky, rozhodli jsme se Audiotipy oživit a některou z nich občas tu a tam zařadit.

Poprvé volba padla na screamo-rockovou kapelu Evelynne, která se v loňském roce dostala do finále námi spolupořádané soutěže Sázavafest Battle. Od té doby se mnohé včetně samotné sestavy změnilo, což kapela shrnuje na blogu. Lehce se tím pozdržely i přípravy debutové desky a tak Evelynne nabízejí alespoň dvě nové nahrávky: jednak remake skladby Oxygen, která původně vznikla už za dob prvotní sestavy, a taky novinku Faces In The Mirror.

>> muzikus.cz/evelynne





Rafter - Paper
(z alba Animal Feelings)

Američan Rafter Roberts už se v Audiotipech jednou objevil, a to v jejich úplně prvním vydání. Tehdy se psalo září 2008 a u labelu Asthmatic Kitty mu vycházelo EP Sweaty Magic. Tentokrát jej zařazujeme s chytavě veselým songem Paper, který je předzvěstí jeho nového alba Animal Feelings, od kterého se dá čekat opět dávka solidního indie-popu. Na světě se má objevit 13. dubna.

>> asthmatickitty.com
>> Rafter - Paper (mp3)





Ben Sollee and Daniel Martin Moore - Something, Somewhere, Sometime
(z alba Dear Companion)

A když už jsme u toho vzpomínání.... Kromě Raftera se v prvních Audiotipech objevil i mladý písničkář Daniel Martin Moore. Tehdy se schylovalo k vydání jeho debutu, teď se schyluje k vydání jeho společného alba s cellistou Benem Seolleem – jinak spoluhráčem Bély Flecka v The Sparrow Quartetu. Jejich dílo, které produkoval Jim James z My Morning Jacket a „superkapely“ Monsters of Folk, vyjde 16. února pod názvem Dear Companion. Tady je první ochutnávka v podobě singlu Something, Somewhere, Sometime.

>> subpop.com
>> Ben Sollee and Daniel Martin Moore - Something, Somewhere, Sometime (mp3)





Xiu Xiu - Dear God, I Hate Myself & Gray Death
(z alba Dear God, I Hate Myself)

Už sedmé album stačili během své desetileté existence (byť v měnící se sestavě) natočit nadžánroví experimentátoři Xiu Xiu. Na před dvěma lety desku Women as Lovers, kterou ve své době přijeli představit i do Prahy, naváží 23. února albem Dear God, I Hate Myself. Z něj si můžete už teď stáhnout dvě ukázky – stejným názvem jako album se honosící titulní skladbu a skladbu Gray Death.

>> killrockstars.com
>> Xiu Xiu - Dear God, I Hate Myself (mp3)
>> Xiu Xiu - Gray Death (mp3)





Phillip Oskar Augustine - Internal Combustion
(z alba Unknown Patterns)

Koníčkem dvaadvacetiletého Tylera Wallace z americké Floridy je umění. Mimo toho, že se věnuje se malování obrazů a plakátů (ukázky najdete na jeho blogu), skládá a svépomocí nebo s pomocí svých přítel natáčí pod aliasem Phillip Oskar Augustine hudbu. V jeho záběru se vyskytuje folkové písničkářství i synthi-pop, skladba Internal Combustion z alba Unknown Patterns pak ne nenápadně prozrazuje ovlivnění tvorbou Animal Collective. Právě tu si můžete stáhnout skrz stránky magazínu Pitchfork, další downloady (včetně coververze Barbara Ann od Beach Boys) najdete na portálu Soundcloud.

>> pitchfork.com
>> Phillip Oskar Augustine - Internal Combustion (mp3)
Online verze stránky: https://www.muzikus.cz/publicistika/Audiotipy-Xiu-Xiu-The-Ruby-Suns-Tunng-Evelynne~21~leden~2010/

Komentáře

celkový počet: 0

Buďte první...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.