Muzikus.cz homepage
přihlášení uživatele
PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE JE ZRUŠENÉ
vyhledávaní

ostatníTajemná avantgarda: norští Ulver v neděli v Akropoli

18.2.2010 | Autor: redakce | sekce: novinky
Kapela, která odehraje svůj první koncert teprve po patnácti letech svého fungování a sedmi vydaných albech? Ano, norské trio Ulver, seskupené kolem zpěváka Kristoffera „Garma“ Ryggase, které se tuto neděli představí v pražském Paláci Akropolis.

Kapela se po dlouhých letech bez živého vystupování představila nejprve vloni v létě v rodném Norsku na místním literárním festivalu a následně i na českém festivalu Brutal Assault. Nejdůležitější zpráva ovšem přišla na podzim minulého roku, kdy kapela ohlásila turné. Snad i díky tomu, že celou dobu ignorovali živé koncerty, jsou Ulver zahaleni rouškou tajemství a přesto, anebo právě proto, přitahuje jejich do detailu propracovaná multimediální show pozornost.

V 1. půlce 90. let vydali tři alba, na nicnž dosud nevídaným způsobem hudebně rozvíjejí tehdy v hlubokém undergroundu ponořenou blackmetalovou hudbu. Poté přisli s albem Themes from William Blake's The Marriage of Heaven and Hell, které znamenalo převrat v jejich hudebním směřování. Odklon od blackmetalového experimentování nahrazuje záliba v industriálu, elektronice, nechybí avantgardní rock-metalové prvky i ambientní pasáže. Následující tři desky, včetně poslední Shadows of The Sun, jsou již plně ve znamení totální avantgardy: mísí se zde avantgardní rock, trip hop, symfonické a komorní tradice, noise a experimentální hudba, přičemž důraz často leží na elektronických technikách vytváření zvuků a jejich nahrávání.

V pozici hosta se představí projekt Void of Voices, za kterým se skrývá hlas Attily Csihara, současného zpěváka Mayhem.

Vstupenky v předprodeji stojí 490 Kč, na místě 550 Kč.

Ulver, Praha – Palác Akropolis, 21. 2. 10
Online verze stránky: https://www.muzikus.cz/novinky/Tajemna-avantgarda-norsti-Ulver-v-nedeli-v-Akropoli~18~unor~2010/

Komentáře

celkový počet: 0

Buďte první...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.