Hlavní obsah

Melissa Etheridge hájí pop-rockové pozice

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká pop-rocková písničkářka Melissa Etheridge se proslavila na přelomu osmdesátých a devadesátých let, kdy získala i cenu Grammy. V posledních letech už spíše brání dobyté bašty, než že by výrazně postupovala kupředu, a to platí i pro novinku Fearless Love.

Článek

Nejúspěšnější alba Melissy Etheridge vycházela před dvaceti lety - Melissa Etheridge  (1988), Yes I Am (1993) nebo Your Little Secret (1995) a většina z nich dosáhla v Americe oslnivých prodejů (tzv. platinové desky).

Dnes už může být trochu problém, že zpěvačka je „zaseklá“ v osmé dekádě a pocit, že tohle jsem už jednou (dvakrát, třikrát) někde slyšel, se dostavuje zhusta. Deska Fearless Love není vlastně nic jiného než mix ze 40 procent Bruce Springsteena a 60 procent Bryana Adamse.

Stejně jako Adams má Melissa Etheridge příjemně nakřáplý a znělý hlas, který se ve refrénech pěkne nese, a píše jednoduché kytarové písničky. Je ovšem i podobně nenápaditá, na albu Fearless Love se převážně se krčí u zdi středoproudu a leckterá z písniček je vyloženě monotónní pop-rock (singl Fearless Love).

Jiné písně ale příjemně překvapí. Balada Only Love se postupně rozjede do zajímavé zeppelinovské nálady a To Be Loved s hard-rockovým finále také není k zahození. Chytlavým riffem je opatřena Miss California.

Celkové hodnocení: 60%

Reklama

Výběr článků

Načítám