Muzikus.cz homepage
přihlášení uživatele
PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE JE ZRUŠENÉ
vyhledávaní

ostatníFestival Stimul stvořil největší hudební plakát

29.4.2010 | Autor: PR | sekce: tiskové zprávy
Pořadatelům alternativního hudebního festivalu Stimul se podařil opravdu novátorský kousek. Vytvořili patrně největší hudební plakát, který kdy v Česku vznikl. Plakát vznikal na ulici jako výtvarná instalace a zároveň performance na ploše 96 metrů čtverečních a jeho výsledná fotka bude vizuálem letošního Stimulu, který láká návštěvníky na jarní dávku exkluzivních hudebních zážitků. První koncert v rámci festivalu, kde vystoupí britští Nurse With Wound, se uskuteční již 30. dubna 2010 v pražském Divadle Archa.

Plakát, kreslený zčásti křídou, je dílem výtvarníků Jiřího Franty a Marka Meduny, členů výtvarné skupiny Rafani. Na ploše dvanáctkrát osm metrů tak již tradiční „stimulovský“ amplión svolává všechny fanoušky nekonvenční hudby do akce. „Chtěli jsme vytvořit něco, co v historii propagace českých hudebních festivalů nemá obdoby“ vysvětluje záměr ředitel festivalu Jan Vávra. „Živý plakát“ vznikal v pátek 2. dubna na chodníku a ulici v pražských Holešovicích a jeho tvorba zabrala umělcům necelé tři hodiny.

Průběžný festival Stimul, který už šestou sezónu přiváží nejvýznamnější osobnosti alternativní a experimentální hudby, otevřel rok 2010 ve velkém stylu: Po hip-hopovém nářezu Anti-Pop Consortium se v dubnu a květnu v pražském Divadle Archa postupně představí (v tuzemských premiérách!) post-industriální legendy Nurse With Wound, kanadský breakcoreový král Venetian Snares, a patrně největší hvězdy současné noiseové scény Wolf Eyes. Čtyři netradičně dramaturgicky uchopené jarní večery festivalu Stimul se návštěvníky opět snaží přesvědčit o emblematickém heslu této akce: Experiment is future mainstream!

Předprodej vstupenek v pokladně Divadla Archa (Na poříčí 26, Praha1, tel.: +420 221 716 333) nebo v sítích Ticketpro a Ticketportal (navýšeno o poplatky sítí).

Kompletní jarní program průběžného festivalu STIMUL:

30. dubna 2010, Divadlo Archa, Na poříčí 26, Praha 1
Nurse With Wound (Velká Británie), Aranos (Irsko)

15. května 2010, Divadlo Archa, Na poříčí 26, Praha 1
Venetian Snares (Kanada), Radian (Rakousko)

20. května 2010, Divadlo Archa, Na poříčí 26, Praha 1
Wolf Eyes (USA), Jamka (Slovensko), Ruinu (ČR)
Online verze stránky: https://www.muzikus.cz/tiskove-zpravy/Festival-Stimul-stvoril-nejvetsi-hudebni-plakat~29~duben~2010/

Komentáře

celkový počet: 0

Buďte první...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.