Hlavní obsah

Nová CD - Ty syčáci, Rihanna i Petr Muk

V těchto dnech vychází poslední album předčasně zesnulého zpěváka Petra Muka, které nese název V bludišti dnů. Dále vychází remixy loňského alba Rihanny Rated R, nebo stylová smršť Krása brněnské kapely Ty Syčáci.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Ty syčáci: Krása

Brněnští Ty Syčáci, pánové Váša, Zavadil a Fröhlich se znovu spojili s bubeníkem Alešem Pilgrem a na rozdíl od předchozího alba Bum bum bum, které bylo jakýmsi best of v novém kabátě, nabízejí nyní devatenáct zcela nových písniček se zcela novým nápřahem.

A co na desce Krása uslyšíte? Masivní riffy, rachotící kapelu, refrény, které vám nedají spát. Překvapivé stylové odbočky, texty, nad kterými můžete kroutit hlavou, lámat si ji, nebo s ní divoce potřásat při tanečcích, ke kterým vás tato Krása nejspíš strhne.

Indies Happy Trails

Muk Petr: V bludišti dnů

V pondělí přišla smutná zpráva, že zpěvák Petr Muk náhle zemřel. Stalo se tak prakticky v ten samý den, kdy vyšla jeho pátá studiová deska V bludišti dnů. S téměř pětiletým odstupem  na ní zpěvák hudebně sumarizoval životní pocity, radosti i bolesti, od narození dcery Noemi až po ataky záludné choroby.

V produkci nového spolupracovníka, kytaristy, skladatele a textaře Luďka Fialy, vznikla téměř dvacítka demosnímků, z nichž se na albu nakonec ocitlo jedenáct písní. Autorsky pomohl také osvědčený kamarád Honza Dvořák, zcela podstatně ovšem přispěl i Petr sám.

EMI

Rihanna: Rated R: Remixed

Barbadoská zpěvačka Rihanna vloni slavila velký úspěch se svou deskou Rated R, z které právě vypustila již třetí singl: houpavou letní píseň Te Amo. A aby zkrátila svým fanouškům dobu čekání na nové album, na kterém v současné době pracuje, vypustila do světa album remixů již zmíněné desky Rated R.

Přinese deset nových remixů, které dostal na starosti Rihannin blízký kamarád Chew Wu-Phat, který je shodou okolností momentálně velmi žádaný a mixoval třeba pro Lady Gaga.

Universal Music

ZVA 12-28 Band: Z ruky zobať

Slovenská kapela ZVA 12-28 Band seskupená kolem zpěváka, kytaristy, písničkáře a skladatele Noro Červenáka vydává své třetí album Z ruky zobať, které přichází na trh v době, kdy kapela slaví dvacet let svojí existence. A zároveň ukazuje „zetveáčka“ ve chvíli, kdy kapela završila svůj přerod z čistě bluesové kapely na autentickou písničkářskou formaci, která ve stylu Toma Waitse, vypráví příběhy z nekonformního prostředí.

Na novém albu jsou všechny písně jednoho autora a tím je Noro Červenák, výjimku tvoří pouze dva texty, které pocházejí z pera Radka Pastrňáka. Jsou to písně Láska musí bolet a Jednô ráno.

Indies

Bedük: Go

Turecký hudebník Bedük dokázal svými alby změnit směrování turecké populární hudby. Jeho dvě předchozí alba Even Better a Dance Revolution doslova šokovala celý turecký hudební trh. Možná i tím, že se dokázal oprostit od národních vlivů a hraje moderně znějící elektro pop.

Bedük je schopný si svá alba zprodukovat, natočit, zmixovat, vydat, zazpívat hlavní i back vokály, zahrát na všechny použité hudební nástroje a navíc si ještě graficky navrhnout a vytvořit obal alba. Nyní se s novým albem Go a titulním singlem Electric Girl premiérově představuje na celoevropském trhu.

Sony Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám