TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ve zkratce: Shania Twain, Steve Martin, Alan Jackson, Zac Brown Band a další

Shania Twain
Foto: Universal Music

V dnešním přehledu krátkých zpráv a zpráviček ze světa country se podíváme do nahrávacího studia za komikem a muzikantem Stevem Martinem, který chystá nový albový projekt. Dozvíte se, co nového se chystá pro fanoušky Johnnyho Cashe a také, jaké dárky si pod vánoční stromeček nadělují nashvillské country hvězdy. Ale ze všeho nejdříve začneme slavnostně – svatbou. A aby toho nebylo málo, svatby byly hned dvě a ještě k tomu na Nový rok.

… Shania Twain se podruhé vdala. Stalo se tak v první den roku 2011 v portorickém městě Rincon. Shania se provdala za svého snoubence Frédérica Thiébauda. Své zasnoubení zpěvačka oznámila veřejnosti teprve nedávno, 21. prosince 2010.

… Rok 2011 bude zřejmě přát countryovým svatbám. Ve stejný den, jako Shania Twain, se na jednom soukromém ostrově v Karibiku uskutečnila svatba Kellie Pickler. Ta se provdala za svého snoubence Kylea Jacobse.

… Hudebník, bavič a herec Steve Martin chystá své druhé bluegrassové album. Deska ponese název Rare Bird Alert a vyjde 15. března 2011 na značce Rounder Records. Steva Martina bude na CD doprovázet skupina Steep Canyon Rangers. S tímto kvintetem byl Steve v uplynulém roce k vidění i na svém koncertním turné. Martin si na album pozval i několik hostů. A ne ledajakých. Spolu s ním si na desce zazpívají i Sir Paul McCartney a dámské country trio Dixie Chicks. „Je to až k neuvěření,“ říká k účasti McCartneyho na svém albu Steve Martin. „Byl jsem ještě dítě, když jsem poprvé uslyšel Paula McCartneyho a kdyby mi tenkrát někdo řekl, že tento pán bude jednou zpívat moji písničku, asi bych na něj koukal pěkně vyjeveně.“ Sir Paul se na albu představí v písni „Best Love,“ která je podle Martina milostnou písní se špetkou humoru. Když poprvé mluvil s Dixie Chicks o jejich účasti v písni „You,“ tak prý všechny tři zpěvačky se svou účastí souhlasily ještě před tím, než píseň slyšely. „Trochu mne to zmátlo, protože jsem opravdu chtěl, aby píseň nejdřív slyšely. Ale naštěstí se jim píseň líbila a všechny tři odvedly opravdu skvělou práci,“ dodává Steve.

… Alan Jackson si připravil opravdu originální vánoční dárek pro svého kolegu a kamaráda Zaca Browna. Před jejich společným nashvillským koncertem 29. prosince 2010, totiž Alan daroval Zacovi bílý cadillac El Dorado v kabrio úpravě. Jak Alan prozradil reportérům z deníku USA Today, automobil byl jeho osobním poděkováním za to, že ho Zac pozval k účasti na nejnovějším No.1 hitu skupiny Zac Brown Band „As She is Walking Away.“ Píseň se objevila i na nejnovějším albu skupiny You Get What You Give.

… From Memphis to Hollywood. Tak zní název kolekce raných nahrávek Johnnyho Cashe, která vyjde jako dvojalbum 22. února 2011 na značce Columbia/Legacy. První disk pokrývá Cashovy nahrávky z let 1954 – 1957 pořízené v memphiských rozhlasových studiích, doplněné o celou řadu demo nahrávek (11 z nich bude uveřejněno vůbec poprvé). Druhý disk bude obsahovat Cashovy singly, které se neobjevily na albech, B-strany singlů a další nahrávky, které legendární Muž v černém pořídil ve studiích firmy Columbia Records v letech 1958 až 1969.

avatar Autor: on 1.2.2011. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*