Nová alba: The Chancers a Jaryn Jarek

31. březen 2011

Představujeme novinku skáčkových visionářů The Chancers a sólovku ostříleného Jaryna Janka

The Chancers, to je zavedená česká skáčková elita. Na nové album Age of Rudeness si fanoušci museli počkat čtyři roky, ale čekání stálo za to. Chancers se rozhodli pro trochu odlišný postup oproti minulosti, natáčelo se hned ve čtyřech studiích včetně skotského Glasgow. A i když se Ecson Waldes při masteringu hodně snažil, rozdíly mezi zvukem jednotlivých písní jsou patrné. Novinkou je také první alespoň částečně česky zpívaná píseň (Skanking Praha), spolupráce „Pennera“ Mike Trafika na 24 into Karlin a účast hostující zpěvačky Terezy Krippnerové z kapely The Spankers v hitové Rude Boy Back In Jail.

Jméno Jaryna Janka by mohlo být pro mnohé z vás nové jméno, ale jde už o ostříleného kozáka, který hrál s Eleison, Krucipüskem či Benediktou. Dnes účinkuje především v experimentálním Medu, folk–jazzových Seven Days, Al Yaman, v kapelách Ivy Marešové, Kamila Střihavky nebo Václava Noida Bárty. Otřískanému muzikantovi chybělo jediné – sólové album. A to vyšlo u Indies Scope právě toto pondělí a jmenuje se Ty lidi. Jedenáctka písní na pomezí jazzu, elektroniky a country vznikala primárně na basu. Janek přizval k natáčení zpěvačky Lenku Dusilovou, Janu Šteflíčkovou, Evu Turnovou, Dorotu Bárovou, Markétu Foukalovou a Martinu Fišerovou. Ty svými hlasy prozářili toto album, kde každá píseň zní jako hudební podklad filmových sekvencí.

Jaryn Janek - Ty lidi
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.