Hlavní obsah

Struny s jazzovou Dee Dee i hip-hopem

Novinky, Stanislav Dvořák

Jazz, klasiku, world music i cross-over nabídne pražský mezinárodní hudební festival Struny podzimu mezi 26. zářím a 10. listopadem. Odehraje se celkem deset koncertů.

Článek

„Naší ambicí je nabízet program, který jinde neuslyšíte, aby každý koncert byl unikátní a nezaměnitelný,“ říká umělecký ředitel Strun podzimu Marek Vrabec, jenž na letošním programu pracoval s několikaletým předstihem.

Slavnostní zahájení festivalu ve Státní opeře bude patřit šarmantní jazzové vokalistce Dee Dee Bridgewater, která letos už okouzlila publikum Jarního Gala pro Struny podzimu.

Fúzi židovské a arabské hudby s evropskou tradicí přiveze kontrabasista Avishai Cohen, do Prahy zavítá i mladý jazzový pianista Robert Glasper s jazz-hip-hopovým experimentem.

Dále vystoupí operní pěvec Sir Willard White, projekt finského akordeonisty Kimma Pohjonena či mezzosopranistka Vivica Genaux.

Projekt Spotlight je platformou pro představování mimořádných mladých talentů. „Budeme mít k dispozici několik pódií, několik scén, součástí večera budou také projekce, debaty čili Q & A se zahraničími i domácími umělci. Středobodem programu a hlavní hvězdou večera bude Robert Glasper - inspirativní postava pro mladé hudebníky. Kolem ní bude celá řada tuzemských i zahraničních hvězd a mladých umělců, kteří se budou v průběhu večera objevovat v různých formacích na různých pódiích. Vytvoříme takový kreativní „tavicí kotlík“ Strun podzimu," dodal Marek Vrabec.

Reklama

Výběr článků

Načítám