Mike Stern hvězdou Jazzfestu Karlovy Vary

20. říjen 2011

Karlovarský jazzový festival se přesunul do své druhé poloviny. V sobotu na něm jako hlavní bod programu vystoupí americký kytarista Mike Stern.

Osmadvacátý ročník Jazzfestu začal již minulý čtvrtek v Sokolově, od včerejška se přesunul tradičně do Karlových Varů. Ředitele festivalu Milana Krajíce vyzpovídal Petr Čimpera z ČRo Karlovy Vary. Poslechněte si rozhovor:

Mike Stern v Karlových Varech předvede repertoár z poslední desky Big Neighborhood, na níž účinkuje i známé trio Medeski, Martin & Wood. Vedle Sterna vystoupí v karlovarském sálu LH Thermal Karel Růžička v doprovodu Bigbandu Felixe Slováčka a bude zde předána výroční cena Gustava Broma (udělovaná významným jazzovým osobnostem).

V neděli pak v karlovarských lázních zahraje trio Martina Šulce se saxofonistou Osianem Robertsem, nebo Karlovarský symfonický orchestr pod vedením Kryštofa Marka, který uvede jeho Suitu No. 1 pro jazzový orchestr.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.