TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Zemřela zpěvačka Skeeter Davis

Skeeter DavisČlenka nashvillské Grand Ole Opry, zpěvačka Skeeter Davis, zemřela v neděli 19. září 2004 v Nashvillu. Informoval o tom americký Hollywood Reporter. 72-letá zpěvačka podlehla svému marnému souboji s rakovinou prsu, kterou u ní lékaři diagnostikovali před šestnácti lety. Mezi její největší hity patří písně „I Forgot More Than You’ll Never Know,“ The End of the World,“ či „Gonna Get Along Without You Now.“ V posledních letech zpěvačka již prakticky nekoncertovala, s výjimkou několika řídkých vystoupení na nejrůznějších akcích. Naposledy ji její fanoušci mohli slyšet 10. června tohoto roku, kdy se objevila při udílení Golden Voice Awards v americkém Franklinu (Tennessee). Ačkoliv byla příliš slabá na to aby zazpívala, přišla na pódium za svými fanoušky, aby jim poděkovala za jejich neutuchající podporu.
Skeeter Davis se narodila 30. prosince 1931 v městečku Dry Ridge, stát Kentucky, jako Mary Frances Penick. Jméno „Skeeter“ dostala od svého dědečka, protože „pořád poskakovala z jednoho místa na druhé.“
Ještě na střední škole se dala dohromady s Betty Jack Davis (shoda příjmení je pouze náhodná a nebyl mezi nimi žádný příbuzenský vztah) a společně vytvořily pěvecké duo, které vystupovalo pod názvem The Davis Sisters. Jejich první nahrávací smlouva se společností Fortune Records nepřinesla mladým zpěvačkám žádný významný hit. To se však změnilo s jejich druhým kontraktem u společnosti RCA. V roce 1953 nahrály píseň „I Forgot More Than You’ll Ever Know,“ která se záhy vyšplhala až na samý vrcholek country žebříčku a setrvala na něm celých 8 týdnů. Svůj úspěch si však Davis Sisters nevychutnávaly dlouho. 2. srpna 1953, ještě v době, kdy jejich nahrávka kralovala hitparádě, se zpěvačky staly účastnicemi tragické dopravní nehody, která se Betty Jack stala osudnou. Těžce zraněna byla i Skeeter, ale jí se lékařům podařilo nakonec zachránit. Po zotavení pokračovala pod značkou Davis Sisters s Bettyninou sestrou Georgií, ale jejich činnost neodvratně mířila k zániku.
Po rozpadu dvojice se Skeeter přestěhovala do Nashvillu, uzavřela samostatnou nahrávací smlouvu s RCA Records a pod producentskou taktovkou samotného Cheta Atkinse se začala věnovat výhradně sólové kariéře, během které nashromáždila úctyhodných 41 hitparádových singlů, z nichž osm bodovalo i na popovém žebříčku.
Stejně jako její hudební kariéra byl bohatý i její soukromý život. Skeeter se stačila celkem třikrát vdát a také rozvést. Své životní osudy shrnula do autobiografické knihy s názvem Bus Fare To Kentucky, která vyšla v roce 1993.
Detaily okolo zpěvaččina pohřbu zatím nebyly zveřejněny.

avatar Autor: on 20.9.2004. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*