Muzikus.cz homepage
přihlášení uživatele
PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE JE ZRUŠENÉ
vyhledávaní

ostatníDuke Ellington Orchestra se po dvou letech vrátí do Prahy

9.2.2012 | Autor: Jan Kocur | sekce: novinky
Po dvou letech se do Prahy vrací špičkový jazz v podobě koncertu Duke Ellington Orchestra. Kvalitu dubnového večera navíc podtrhne fakt, že před legendárním big bandem vystoupí kritikou oceňované trio Hany Robinson.

Duke Ellington Orchestra v Praze zcela jistě nepřekvapí svým repertoárem, který se skládá ze skladeb jazzové legendy, po níž je orchestr pojmenován. Legendární pianista Duke Ellington stál sám u zrodu tohoto tělesa a vedl jej až do své smrti v roce 1974. Do Prahy přijede tato patnáctičlenná formace pod vedením pianisty Thomase Jamese.

Před hlavní hvězdou večera vystoupí Hana Robinson v čele pop-jazzového tria se spoluhráči Antonínem Šturmem (kontrabas a baskytara) a Petrem Kroutilem (saxofon a klarinet). Hana Robinson na sebe upozornila na konci loňského roku, kdy slavila s albem Brouk v hlavě úspěch u laické i odborné kritiky.

Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro. Více informací o koncertu pak naleznete zde.

Duke Ellington Orchestra, Praha – Lucerna - Velký sál, 19. 4. 12
Online verze stránky: https://www.muzikus.cz/novinky/Duke-Ellington-Orchestra-se-po-dvou-letech-vrati-do-Prahy~09~unor~2012/

Komentáře

celkový počet: 0

Buďte první...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.