Hlavní obsah

Legenda Lou Reed vystoupí v pražské Arše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární hudebník a kytarista Lou Reed vystoupí 4. 7. 2012 v pražském divadle Archa. Před vyprodaným divadlem zahraje skladby z dob svého působení v kapele Velvet Underground až po loňské album Lulu, které natočil se skupinou Metallica. Předskokankou mu bude kytaristka Allison Weissová.

Foto: Archiv, Právo

Lou Reed

Článek

Reed začal své evropské turné 6. června v Lucemburku. Série koncertů zahrnuje kromě pražského vystoupení i několik proslulých festivalů, včetně slovenské Pohody. Kromě toho bude Reed samostatně vystupovat ve Francii, Nizozemsku, Belgii, Dánsku a Německu. Ve čtyřčlenné doprovodné kapele zahrají bubeník Tony "Thunder" Smith, basák Rob Wasserman, klávesista Kevin Hearn a kytarista Aram Bajakian.

Rockový básník, jeden z otců amerického undergroundu a zakladatel slavných The Velvet Underground se přátelil s bývalým českým prezidentem Václavem Havlem. V Česku vystupoval několikrát, naposledy v roce 2009 na slavnostním večeru pořádaném Havlem k 20. výročí takzvané sametové revoluce.

Letos v březnu Reed spolu s písničkářkou Suzanne Vega či kytaristou Ivanem Králem vzdal poctu zesnulému prezidentovi na vzpomínkovém večeru, který zcela zaplnil České centrum na Manhattanu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám